ΕΠΙΣΤΗΘΙΟΙ ΦΙΛΟΙ: Με επιτυχία η δράση πρόληψης για τον ΚΑΡΚΙΝΟ του ΜΑΣΤΟΥ

Με αφορμή τον Ροζ Οκτώβρη, οι «Επιστήθιοι Φίλοι», Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών και Φίλων Άρτας, συνεχίσαμε και φέτος την πολύτιμη εκστρατεία μας στην Άρτα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Ο Ροζ Οκτώβρης είναι μια μεγάλη εκστρατεία που ξεκίνησε από τη Γαλλία το 1994 και έκτοτε σώζει ζωές. Συμβολίζεται με τη ροζ κορδέλα, που αντιπροσωπεύει τη θηλυκότητα, την απαλότητα και την καλή υγεία—όλα όσα δεν είναι ο καρκίνος.

Στις 12 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο μας ραντεβού για φέτος, στο κέντρο της Άρτας. Όπως κάθε χρόνο, ο κόσμος ανταποκρίθηκε θερμά και γέμισε η ατμόσφαιρα με αγκαλιές, χαμόγελα και ροζ κορδελάκια. Οι γιατροί μας, κ. Γαλάνης, κ. Χουλιάρα και κ. Μπαρμπαλιά, ήταν μαζί μας, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες. 101 γυναίκες εξετάστηκαν κλινικά από τους γιατρούς μας και εκπαιδεύτηκαν στην αυτοψηλάφηση του μαστού, μια σημαντική διαδικασία που μπορεί να σώσει ζωές.

Η εκπαίδευση επικεντρώθηκε στην αυτοεξέταση, η οποία αποτελεί βασικό εργαλείο για την έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη. Αν το νιώσουμε ως γυναίκες, κι όχι μόνο, σίγουρα θα έχουμε κάνει ένα ακόμη βήμα μπροστά στην υγεία και την καθημερινότητά μας.

Οι εθελόντριες του συλλόγου μας, μαζί με τις γυναίκες της Δράσης Γυναικών Άρτας, βρέθηκαν επίσης εκεί για να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Με το δικό τους χαμόγελο, τη δική τους δύναμη και αφοσίωση, όλοι μαζί εργαστήκαμε για έναν κοινό σκοπό: να ενισχύσουμε τη φωνή της πρόληψης και της ενημέρωσης.

Σας ευχαριστούμε όλους και όλες που μας ακούσατε, επικοινωνήσατε μαζί μας και μας υποστηρίξατε. Ο Ροζ Οκτώβρης μόλις ξεκίνησε για εμάς, και σας ευχαριστούμε που γίνεστε η ανάσα μας!

Υ.Γ. Παρόλο που ο εθελοντισμός είναι ζήτημα ψυχής και δεν γίνεται για την αναγνώριση, ευχαριστούμε θερμά όλες τις εθελόντριες που στηρίζουν αδιάλειπτα την προσπάθειά μας. Αναλυτικά τα ονόματα στην ιστοσελίδα μας.