Επιστολή Διαμαρτυρίας Κατοίκων ΚΟΡΦΟΒΟΥΝΙΟΥ

Διαμαρτυρία για την έλλειψη νερού απευθύνουν με επιστολή τους προς ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΡΤΑΣ

Και την οποία κοινοποιούν στην ΔΕΥΑ ΑΡΤΑΣ αλλά και την ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, κάτοικοι του Κορφοβουνίου.
Στην επιστολή αναφέρουν τα εξής: «Το περιεχόμενο αυτής της επιστολής αφορά διαμαρτυρία τον μονίμων κάτοικων του Κορφοβουνίου αλλά και των ετεροδημοτών για την έλλειψη νερού που υπάρχει στο χωριό μας.
Ένα πρόβλημα χρόνων που αντιμετωπίζεται όμως αναποτελεσματικά και με προσωρινές λύσεις. Δυο μήνες κατακαλόκαιρο με καύσωνο^ με θερμοκρασίες να ξεπερνάνε τος 40 °C και να υπάρχουν πολύωρες διακοπές νερού. Οι υπεύθυνοι της ΔΕΥΑ Αρτας μας έλεγαν ότι υπάρχει διαρροή στο δίκτυο ,ότι φταίει το γεγονός ότι ποτίζουμε το γκαζόν του γηπέδου, ότι αγελαδοτρόφοι ποτίζουν τα ζώα τους και ότι υπάρχουν παράνομες παροχές. Δικαιολογίες αστείες αφού στην ουσία η ΔΕΥΑ έχει την ευθύνη και την υποχρέωση να παρέχει νερό για όλες αυτές τις δραστηριότητες αλλά και να κάνει έλεγχο στο δίκτυο.

Στο χωριό μας υπάρχουν ηλικιωμένοι άνθρωποι υπάρχουν παιδιά, υπάρχουν μωρά που έχουν ανάγκη από μπάνιο οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και νύχτας. Επιστρέφεις από εργασία και δεν μπορείς να κάνεις μπάνιο, επιστρέφεις από την θάλασσα και μένεις με το αλάτι στο σώμα σου, θέλεις να βάλεις πλυντήριο κι περιμένεις να έρθει το νερό και με τη σωστή πίεση. Έρχονται τα παιδιά σου, τα εγγόνια σου, οι φίλοι σου οι συγγενείς σου και δυσανασχετούν με όλη αυτή την κατάσταση που ζούμε.
Η περιοχή μας είναι αγροκτηνοτροφική που σημαίνει ότι εκτός από οικόσιτα ζώα υπάρχουν και ζώα εκτροφής που δεν μπορείς να τα εγκαταλείψεις στο έλεος του Θεού γιατί ζεις από αυτά. Υπάρχουν επαγγελματίες(καφενεία) που εξαιτίας της έλλειψης νερού δεν μπορούν να δουλέψουν και θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.
Όλο αυτό το διάστημα η δημοτική αρχή ήταν και είναι απούσα. Ούτε ένα βυτείο δεν φρόντισε να φέρει να προμηθεύει την δεξαμενή του γηπέδου και να αποδεσμεύει με αυτό τον τρόπο νερό για τους πολίτες. Το ίδιο μπορούσε να κάνει και με τους αγελαδοτρόφους μιας και στο χωριό μας υπάρχουν αρκετές δεξαμενές για το πότισμα των ζώων.

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ζούμε στο έτος 2021 και το γεγονός ότι δεν υπάρχει νερό σε ένα χωριό 600 κατοίκων είναι απαράδεκτο. Το νερό θεωρείται δημόσιο αγαθό και ανθρώπινο δικαίωμα. Το νερό είναι υγεία, είναι πολιτισμός, είναι ζωή και είναι ευθύνη και υποχρέωση του Δήμου και της ΔΕΥΑ να έχουν όλοι πρόσβαση σε αυτό.
Επειδή δεν θέλουμε να ζήσουμε και άλλο τέτοιο καλοκαίρι παρακαλώ να μας ενημερώσετε άμεσα για τις ενέργειες σας.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΟΡΦΟΒΟΥΝΙΟΥ»