Επιστολή ΕΦΕΕ Άρτας Φιλιππιάδας στον Υπουργό Οικονομικών

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών απέστειλε το ΔΣ της ΕΝΩΣΗΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΡΤΑΣ-ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ στην οποία επισημαίνει τα προβλήματα του κλάδου από τις νέες ρυθμίσεις λειτουργίας των επιχειρήσεων λόγω του κορωνοϊού.
Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
«Τις τελευταίες μέρες, παρακολουθούμε όλοι με ανησυχία την εξάπλωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού COVID-19 στη χώρα μας. Η κατάσταση που βιώνουμε είναι σίγουρα πρωτοφανής.
Είναι όμως αδιανόητο σε μία τόσο δύσκολη συγκυρία όπου προέχει η δημόσια υγεία και κλείνουν δημόσια και ιδιωτικά καταστήματα, ο Κλάδος μας, ο οποίος έρχεται σε καθημερινή επαφή με κόσμο διατρέχοντας μεγάλο κίνδυνο, να έχει και τον πέλεκυ της καταληκτικής ημερομηνίας και των δυσβάστακτων προστίμων της μη-εμπρόθεσμης υποβολής σε κάθε είδους πλατφόρμα όλων αυτών των υποχρεώσεων που διαχειρίζεται, χωρίς μάλιστα καμία πρόνοια σχετικά με τη νέα καθημερινότητα που έχει διαμορφωθεί (κλείσιμο σχολείων, οικονομική αδυναμία κλπ).

Είναι επιτακτική ανάγκη να δεσμευτεί η πολιτική ηγεσία πως δεν θα υπάρχουν πρόστιμα καθώς καινα επανακαθορίσει με σαφήνεια τις νέες καταληκτικές ημερομηνίες που αφορούν την υποβολή κάθε είδους δήλωσης για όλες τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις επιχειρήσεων και ιδιωτών με δυνατότητα επέκτασης ανάλογα των συνθηκών που θα έχουν διαμορφωθεί.Επίσης επιβάλλεται να αναθεωρηθούν οι προθεσμίες για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή (ενδεικτικάαντικατάσταση ταμειακών έως 31/5/2020, έναρξη πλατφόρμας mydataκλπ) . Η ζημιά που έχει γίνει ήδη είναι τεράστια. Χρειάζονται γενναία μέτρα για να μπορέσει να επανέλθει η αγορά και η κοινωνία στα επιθυμητά επίπεδα».

Δήμος Ιωαννιτών: Μέτρα και υλικά προστασίας στις υπηρεσίες
Εφοδιασμένες με τα απαραίτητα υλικά προστασίας είναι όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών.
Μάσκες και γάντια έχουν διατεθεί σε όλους σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες που καταγράφηκαν από τους Προϊσταμένους και τους Διευθυντές τους.
Το υλικό που ήδη διατέθηκε καλύπτει τις ανάγκες των επόμενων πέντε επόμενων ημερών και στη συνέχεια θα ακολουθήσει νέα διανομή.
Πέραν του εργοταξίου και της υπηρεσίας καθαριότητας μάσκες και γάντια διανεμήθηκαν στις Διευθύνσεις Προγραμματισμού και Πληροφορικής, Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας, Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Διοικητικών Υπηρεσιών, Οικονομικών Υπηρεσιών, Τεχνικών Υπηρεσιών, Δημοτική Αστυνομία, ΚΕΠ και Κεντρικό Δημαρχείο.

Σε όλες τις υπηρεσίες επίσης έχουν τοποθετηθεί αντισηπτικά.
Θυμίζουμε ότι με απόφαση του Δημάρχου έχει ανασταλεί η υποδοχή και η αυτοπρόσωπη παρουσία των πολιτών στις υπηρεσίες του Δήμου ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.
Η διεκπεραίωση υποθέσεων με τις δημοτικές υπηρεσίες γίνεται μετά από τηλεφωνική επικοινωνία των πολιτών και μόνο για όσες είναι επείγουσες.
ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ
Σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Ιωαννιτών έχουν ξεκινήσει απολυμάνσεις οι οποίες θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες.
Οι σχολικές καθαρίστριες είχαν προχωρήσει σε εκτενή καθαρισμό όλων των χώρων, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τις Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων
Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στα πρατήρια
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.) με την παρακάτω επιστολή της, στην αρμόδια Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, προτείνει μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στα πρατήρια:
«Στα πλαίσια των μέτρων που έχουν ληφθεί για την προστασία των ανθρώπων από την μετάδοση του κορωνοϊού, χιλιάδες συμπολίτες μας έκαναν πράξη τα μέτρα και τις υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας και παραμένουν στο σπίτι.
Η μείωση των μετακινήσεων για την αντιμετώπιση εξάπλωσης του κορωνοϊού, μείωσε κατ’ επέκταση και τις ανάγκες εφοδιασμού κατά την διάρκεια του 24ώρου με καύσιμα.
Ανάγκη προστασίας έχουν όλοι και ιδιαίτερα όσοι εκτίθενται σε καθημερινές συναλλαγές, όπως οι εργαζόμενοι στα πρατήρια παροχής καυσίμων και ενέργειας.
Η Π.Ο.Π.Ε.Κ. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων), προτείνει για τους παραπάνω λόγους και για την προστασία των εργαζομένων στα πρατήρια, α) την μείωση του ημερήσιου ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων, μόνον για ανεφοδιασμό με καύσιμα των καταναλωτών και β) την αναστολή λειτουργίας του πλυντηρίου των αυτοκινήτων».

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ
Ο κορονοϊός και ο ιός του Καπιταλισμού
Ανακοίνωση σχετικά με τα μέτρα για τον κορωνοϊό εξέδωσε η παράταξη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Όταν περιμένεις μια νόσο τόσο υψηλής μεταδοτικότητας προτεραιότητα έχει η υγεία των εργαζομένων και όχι τα χρηματιστήρια και τα κέρδη των επιχειρηματιών
Προχωράς έγκαιρα σε μέτρα περιορισμού της κάθε κοινωνικό-οικονομικής δραστηριότητας και όχι σταδιακά βλέποντας και κάνοντας μην τυχόν και θίξεις τα κέρδη των καπιταλιστών
Καλύπτεις τους μισθούς και τις ανάγκες των εργαζομένων και ανέργων σε μέσα διατροφής και υγιεινής και δεν τους αφήνεις έρμαια στο νόμο της καπιταλιστικής αγοράς ,της κερδοσκοπίας και στους μαυραγορίτες

Πολλαπλασιάζεις τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και δεν δίνεις τζάμπα συμβουλές στους ηλικιωμένους να μένουν στο σπίτι ,οι περισσότεροι χωρίς υποστήριξη
Ενεργοποιείς δυνατότητες δωρεάν πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας και δεν πετάς τους εργαζόμενους στα πλοκάμια των ιδιωτών ιατρών, κλείνοντας τα νοσοκομεία στην πρωτοβάθμια φροντίδα (…)
Εργαζόμενοι και εργαζόμενες,
λαέ της Ηπείρου
Το Περιφερειακό συμβούλιο δεν εκλέχτηκε μόνο για να βάζει λουκέτο στις υπηρεσίες αλλά να πάρει μέτρα υπεύθυνης και έγκαιρης ενημέρωσης των πολιτών καθώς και μέτρα υποστήριξης των εργαζομένων και του λαού στην περιοχή μας.
Όταν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δέχεται σοβαρό πλήγμα, δεν σφυρίζεις κλέφτικα αφήνοντας τις φήμες και την παραπληροφόρηση να οργιάζουν αλλά ενημερώνεις έγκαιρα και υπεύθυνα τι συμβαίνει και παίρνεις μέτρα για την προστασία της υγείας των πολιτών.
Άμεσα απαιτείται συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου για τα ζητήματα αυτά».

Δήμος Ηγουμενίτσας
Αναβολή ημερομηνίας αποσφράγισης των προσφορών
Ανακοινώνεται ότι λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί και της ανάγκης
περιορισμού της διασποράς του COVID-19, αναβάλλεται η διενέργεια των κάτωθι
διαγωνισμών:
– αριθ. 06/2020 διαγωνισμού με τίτλο «Προμήθεια & προσαρμογή γερανού
ανύψωσης υπόγειων κάδων επί απορριμματοφόρου»
– αριθ. 08/2020 συνοπτικού διαγωνισμού με τίτλο «Προμήθεια ηλεκτρολογικού
υλικού Δήμου Ηγουμενίτσας»
Θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση για το χρόνο διενέργειας των διαγωνισμών.
Για περισσότερες πληροφορίες θα απευθύνεστε στο τηλ. 2665361212 και
2665361102.

Αστυνομία ΗΠΕΙΡΟΥ
Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας
Με Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, επιστρέφονται από σήμερα οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους και να περιοριστούν οι πιθανότητες εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί από τις αστυνομικές Αρχές μέχρι και τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020.
Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:

• Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
• Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, φαρμάκων ή τοξικών ουσιών.
• Οδήγηση στην Λωρίδα έκτακτης ανάγκης (Λ.Ε.Α.)
• Παραβάσεις που αφορούν στην παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία και στη στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία (άρθρο 29 παρ. 1 εδ. β΄ του Ν. 4530/2018).
• Επικίνδυνη οδήγηση, οδήγηση για επίδειξη ικανότητος, εντυπωσιασμό, ανταγωνισμό ή τέλεση αυτοσχεδίων αγώνων (αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών, μοτοποδηλάτων).
Προϋπόθεση για την επιστροφή των προαναφερόμενων στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου.
Σημειώνεται ότι, η εκτέλεση αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες Αρχές, εφαρμόζεται κανονικά, καθώς δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω διαδικασία επιστροφής των στοιχείων.