Επιστολή Καχριμάνη και Ψαθά προς Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τα μανταρίνια

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά απέστειλαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης κι ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς με θέμα τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στη φετινή παραγωγή των εσπεριδοειδών και κυρίως των μανταρινιών στην περιοχή της ΠΕ Άρτας.
Στην επιστολή αναφέρεται ότι εξαιτίας των πολλών και παρατεταμένων βροχοπτώσεων του διμήνου Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2022, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες πάνω από τις συνήθεις για την εποχή που διανύουμε, δημιουργήθηκαν προβλήματα σήψεων των καρπών ιδιαίτερα της ποικιλίας κλημεντίνης καθώς και καρπόπτωσης, ενώ παρατηρήθηκε επίσης πρόωρη αποκόλληση του φλοιού των καρπών.
Εκτιμάται ότι από τη συνολική παραγωγή 30.000 τόνων μανταρινιών θα υπάρχει απώλεια 13-15.000 τόνων μανταρινιών, τα οποία θα μείνουν ασυγκόμιστα ως μη εμπορεύσιμα.
Οι κ.κ. Καχριμάνης και Ψαθάς ζητούν από τον Υπουργό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αποκατασταθεί το εισόδημα των εσπεριδοκαλλιεργητών της περιοχής της ΠΕ Άρτας, δεδομένου ότι οι παραπάνω ζημιές δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ.