Επιστολή πρόεδρου Διεπαγγελματικής Φέτας ΙΩΑΝΝΗ ΒΙΤΑΛΗ

Επιστολή του Προέδρου της ΕΔΟΦ στον απερχόμενο Γενικό Διευθυντή Διασφάλισης Ποιότητας Αγροτικών Προϊόντων του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με την ευκαιρία ανάληψης καθηκόντων Γενικού Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της Κυβέρνησης. «Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας συγχαίρει τον Γενικό Διευθυντή Διασφάλισης Ποιότητας Αγροτικών Προϊόντων του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Δρ. Δημήτρη Γαλαμάτη, για την επιλογή και τοποθέτησή του από τον Πρωθυπουργό στη θέση του Γενικού Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της Κυβέρνησης.

Τους δέκα μήνες που υπηρέτησε ως επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ μπήκαν στέρεες βάσεις για τη διαφύλαξη της ποιότητας και αυθεντικότητας της Φέτας. Για πρώτη φορά, με σχέδιο και στρατηγική, επιχειρήθηκε να διασφαλιστεί η ποιότητα του προϊόντος, απέναντι στις κυρίαρχες απειλές και σε συνήθειες δεκαετιών, που υποβάθμιζαν την αξία του, στη βάση της τήρησης της νομιμότητας και των κανόνων χρηστής παραγωγής, διακίνησης και εμπορίας της Φέτας, εντός και εκτός χώρας.
Η παρουσία του κ. Γαλαμάτη αφήνει ανεξίτηλο το στίγμα εξυγίανσης του χώρου. Η συνεργασία μας μαζί του υπήρξε υποδειγματική. Το σύνολο της δουλειάς που έγινε συνιστά παρακαταθήκη για την επόμενη μέρα στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Του ευχόμαστε να έχει δύναμη και να πετύχει και στα νέα του καθήκοντα και ελπίζουμε άμεσα να καλυφθεί το κενό, ώστε η πορεία που χάραξε να συνεχιστεί αδιασάλευτα.
Η Φέτα αποτελεί την κορωνίδα των εθνικών μας ΠΟΠ-ΠΓΕ προϊόντων και στηρίζει πολλαπλά την πρωτογενή παραγωγή της χώρας. Η διαφύλαξη της ποιότητάς της είναι αυτή που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον και την ανάπτυξη του αγροτικού κόσμου, κυρίως δε του Έλληνα κτηνοτρόφου.»