Επιστολή στον Πρωθυπουργό για το ΤΕΜΠΜΕ από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Να ληφθεί μέριμνα για την ρύθμιση των οφειλών

Επιστολή με την οποία ζητά να ληφθεί μέριμνα για την ρύθμιση των οφειλών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα ΤΕΜΠΜΕ, έστειλε στον Πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη, τον υπουργό Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδη και τον υπ. Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, κοινοποιώντας τη παράλληλα σε όλους τους βουλευτές των Ιωαννίνων, το ΔΣ του Επιμελητήριου Ιωαννίνων, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ, Αξιότιμοι κ.κ Υπουργοί,
Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να σας επισημάνουμε για μια ακόμη φορά ότι στα δυσθεώρητα προβλήματα της επιχειρηματικότητας λόγω COVID-19 έρχονται να προστεθούν και άλλα, είτε μέσω των τραπεζών είτε μέσω δυστυχώς κυβερνητικών αστοχιών.

Δεν είναι δυνατόν σήμερα εσείς που είστε σε θέση να γνωρίζετε τα πραγματικά προβλήματα μας καθώς και τις υποχρεώσεις που καλούμαστε να καλύψουμε μόνο τον μήνα Σεπτέμβριο, να επιθυμείτε να καλύψουμε και υπόλοιπα χρηματοδοτήσεων του χρηματοδοτικού εργαλείου ΤΕΜΠΜΕ και μάλιστα με καταληκτική ημερομηνία την 30/09/2020. Κύριοι Υπουργοί, στην ανακοίνωση του προγράμματος ΤΕΜΠΜΕ ο τότε πρωθυπουργός της χώρας Κ. Καραμανλής μιλούσε για ένα χρηματοδοτικό – αναπτυξιακό εργαλείο το οποίο θα έδινε με την εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου «ανάσα» στις επιχειρήσεις, σήμερα θα πρέπει να σας σημειώνουμε ότι μετατρέπεται σε μια «θηλιά» στο λαιμό των επιχειρήσεων με τη συμμετοχή μάλιστα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας η οποία βεβαίωσε το σύνολο των οφειλών μας στις κατά τόπους ΔΟΥ. Αξιότιμοι κ.κ Υπουργοί, η επιθυμία της Ελληνικής επιχειρηματικότητας δεν είναι να μας χαριστούν οι χρηματοδοτήσεις, άλλωστε, το έχουμε αποδείξει κατά καιρούς, έχουμε σηκώσει μεγαλύτερο βάρος για τη διάσωση της Ελληνικής οικονομίας από αυτό που μας αναλογούσε.

Επιθυμία μας είναι:
-Nα σταματήσει άμεσα η βεβαίωση των οφειλών μας από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα στις οικονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου οικονομικών.
-Να μην ισχύσει η βεβαίωση των οφειλών όσων έχουν βεβαιωθεί μέχρι σήμερα.
-Να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος ρύθμισης των οφειλών μας σε 120 δόσεις άτοκα με εναρκτήρια ημερομηνία που θα συζητηθεί για να αποφευχθεί η έναρξη του προγράμματος με αυτή του ειδικού πλαισίου ρύθμισης των οφειλών μας λόγω covid-19».