Επιστολή στους βουλευτές Άρτας από τους υγειονομικούς σε αναστολή του Γ.Ν.Α

Επιστολή , αποστάλθηκε εκ μέρους των υγειονομικών σε αναστολή του Γ.Ν.ΑΡΤΑΣ, το κείμενο της οποίας παραδόθηκε στους υπευθύνους των πολιτικών γραφείων των βουλευτών Άρτας κυρίων ΣΤΥΛΙΟΥ,ΓΚΟΚΑ και κυρίας ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ.
Με την επιστολή ζητείται συνάντηση μαζί τους εν όψει ότι στις 31-10-2021 θα επανεξεταστεί η συνέχιση η όχι της αναστολής, καθώς περιγράφονται οι δύσκολες εργασιακές και οικονομικές στιγμές που περνούν.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
«Αξιότιμε Κύριε Βουλευτά,
Δια της Παρούσης επιστολής, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την τραγική κατάσταση που βιώνουμε εδώ και δύο μήνες σχεδόν, εμείς και οι οικογένειές μας.
Βρισκόμαστε το εν λόγω διάστημα σε αναστολή εργασίας, χωρίς μισθό, χωρίς ασφάλεια, γιατί δεν δεχτήκαμε τον εμβολιασμό, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.
Αναρωτιόμαστε εάν σε ένα επιστολικό χάρτη μπορούμε να αποτυπώσουμε την πραγματικότητα και την ρατσιστική συμπεριφορά της Κυβέρνησης απέναντί μας, με αποφάσεις που ξεπερνούν και παραβιάζουν την ατομική μας ελευθερία και την αυτοδιάθεση του σώματός μας.
Εμείς οι υγειονομικοί βρισκόμαστε μακριά από τους χώρους εργασίας, μιας και κάποιοι από εμάς αγγίξαμε το όριο της φτώχειας και ανοίξαμε την πόρτα της απόγνωσης και της απελπισίας χωρίς όμως να χάσουμε την ελπίδα της επιστροφής μας.
Εμείς οι υγειονομικοί που διαλέξαμε τον δύσκολο δρόμο τον στενό, τον κακοτράχαλο με αγκάθια και πέτρες και όχι τον εύκολο, την πλατεία λεωφόρο που οδηγεί στην φωτεινή επιγραφή εμβολιαστικό κέντρο.

Δεν εξετάζουμε ποια πλευρά έχει δίκιο, εμβολιασμένοι οι ανεμβολίαστοι, ούτε θέλουμε να παραθέσουμε τα διχαστικά διλήμματα που δηλητηριάζουν καθημερινά τη ζωή μας.
Σας ζητούμε να πάρετε ξεκάθαρη θέση απέναντι στην υποχρεωτικότητα να στηρίξετε τις προσπάθειές μας και να συμβάλετε για την επίλυση αυτού του ζητήματος.
Πριν όμως το πράξετε αυτό θα πρέπει να ξέρετε για ποιους πρέπει να αγωνιστείτε, ας συστηθούμε λοιπόν ξανά.
Είμαστε όλοι εμείς που δουλεύοντας χρόνια πολλά στο Νοσοκομείο περιθάλψαμε θεραπεύσαμε εσάς, ή συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα, πολλές φορές κάτω από άθλιες συνθήκες με υψηλό φρόνημα ευθύνης με αυταπάρνηση και φιλότιμο καλύπταμε τα κενά του Ε.Σ.Υ που πιθανόν να έχετε και εσείς ευθύνες για την κατάντια.
Είμαστε όλοι εμείς που στον πρώτο καιρό της πανδημίας δεχόμασταν καθημερινά χειροκροτήματα και μας αφιέρωνε τραγούδια ο κόσμος στα μπαλκόνια , αναγνωρίζοντας τις θυσίες και τα ξενύχτια μας προσφορά στο βωμό της ανθρώπινης ύπαρξης.
Είμαστε όλοι εμείς που η μέγιστη ευεργεσία μας ξεφούσκωσε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα και βρεθήκαμε ως αποδιοπομπαίοι τράγοι να μπαίνουμε σε αναστολή εργασίας με τραγικές συνέπειες τόσο για μας και τις οικογένειές μας αλλά και για αυτούς που παρέμειναν στην εργασία τους (υποστελέχωση τμημάτων ,ρεπό, άδειες, ανειδίκευτο προσωπικό κ.λ.π) .
Σε ένα άρρωστο Ε.Σ.Υ υποστελεχωμένο δίδεται τώρα και η χαριστική βολή με την απομάκρυνση επτά χιλιάδων υγειονομικών μία ενέργεια που μοιάζει περισσότερο με τιμωρία παρά με προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Καθημερινά πληροφορούμαστε, όπως και εσείς άλλωστε με αναρτήσεις έγκριτων επιστημόνων καταρρέει το αφήγημα για την υποχρεωτικότητα .Χάθηκε πια η επιστημονική βάση που νομιμοποιούσε την αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών.
Θέλετε ότι έχουμε το ίδιο ιικό φορτίο. θέλετε ότι νοσούμε ,μεταδίδουμε, διασωληνώμαστε και πεθαίνουμε το ίδιο.
Καταλαβαίνω πως θα είναι δύσκολο για κάποιους από σας που ψηφίσατε την υποχρεωτικότητα να δεχτείτε την πραγματικότητα.
Από την αρχή κάποιοι από μας είχαν την αίσθηση πως πρόκειται για μία ματιά η κίνηση η απόδοση προς εσάς αυτής της επιστολής. Από την άλλη όμως στην μικρή κοινωνία που ζούμε θα έπρεπε να κάνουμε αυτή την κίνηση γιατί είστε οι εκπρόσωποι μας, είστε εσείς που μας σφίγγατε με δύναμη υποσχέσεις και ενδιαφέροντος το χέρι και μας χτυπήσατε φιλικά την πλάτη δηλώνοντας που θα παλέψετε για μας, εφαρμόζοντας το Δίκαιο ,το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους, προς όφελος πάντοτε. Έτσι μας συστηθήκατε εσείς.
Καταλαβαίνουμε βέβαια πως πολλές φορές διαφωνείτε αλλά λόγω κομματικής υπακοής συμφωνείτε στο τέλος και αυτό το έχουμε ζήσει πολλές φορές και συγχωρέσατε μας γι΄αυτές τις διαπιστώσεις μας αλλά είναι αλήθεια.

Σκεφτείτε όμως με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού καταστρατηγείται:
1.Ο όρκος του Ιπποκράτη
2.Ο κώδικας της Νυρεμβέργης
3.Η σύμβαση του Οβιέδο
4.Οι αποφάσεις της Διεθνούς αμνηστίας
5.Το άρθρο 2 του Συντάγματος
6.Το Άρθρο 3 του χάρτη θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης
7.Η πρόσφατη απόφαση Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη μη υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.
Ανοίξτε και ένα παράθυρο γύρω σας και δείτε τι γίνεται και στον υπόλοιπο κόσμο. Πώς δηλαδή εκεί δεν ισχύει ή άρετε η ισχύς της σε άλλες χώρες της υποχρεωτικότητας.
Δε στοχεύουμε στα καλοπροαίρετα συναισθήματα σας ,ούτε στη συνείδησή σας που πολλοί από σας την έχουν καθαρή γιατί δεν την χρησιμοποιούν ποτέ .
Αλλά στο χρέος απέναντι σε ένα κομμάτι του λαού πού εκπροσωπείται στα κοινοβουλευτικά έδρανα και στο δικαίωμα αυτοδιάθεσης, που αντιστέκεται και προβάλλει τις θέσεις του, να μην προδίδει τις αξίες του, αλλά και να επιζητεί και την προώθηση των συμφερόντων από τους τοπικούς άρχοντες στα πλαίσια της ισονομίας και Δημοκρατίας.
Δεν ξέρουμε πώς θα ενεργήσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα για την επάνοδο μας στον χώρο εργασίας αλλά θα πρέπει ο καθένας να αναρωτηθεί γιατί θα πρέπει να τιμωρούμαστε με αυτόν τον τρόπο αφού δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος με βάση επιστημονικές μελέτες να είμαστε οι «λεπροί» δακτυλοδεικτούμενοι ανεμβολίαστοι που δεν είμαστε καν αντιεμβολιαστές αλλά εμβόλιοσκεπτικιστές.

Ευελπιστούμε να σας αγγίξαμε στο ελάχιστο και να μην συντροφεύσει η επιστολή μας άλλα αχρείαστα έγγραφα στο συρτάρι σας.
Ποτέ δεν είναι αργά. Θα είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι αν στην Δικαίωση μας έχετε και εσείς συμμετοχή.
Με φιλικότατους χαιρετισμούς
Οι Υγειονομικοί σε Αναστολή καθηκόντων Γενικού Νοσοκομείου& Κ.Υ Άρτας».