Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ

Μια χρονιά γεμάτη έργα αναβάθμισης των αθλητικών χώρων

Μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για τον αθλητισμό, σε όλη τη χώρα, ήταν το 2020, καθώς η πανδημία, έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα για όλους μας την προστασία της δημόσιας υγείας, με την άθληση σε ανοικτούς και κλειστούς χώρους να περνά σε δεύτερη μοίρα.
Μέσα στις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν, η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, συνέχισε την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει από την πρώτη κιόλας ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της, για αναβάθμιση των αθλητικών χώρων, με γνώμονα να γίνουν πιο ελκυστικοί και λειτουργικοί για τους αθλητές και το κοινό.

Όπως σημειώνεται και σε σχετική ενημέρωση, στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή Διοίκησης προχώρησε σε μεγάλες και μικρότερες παρεμβάσεις, υλοποιώντας τον σχεδιασμό της, ενώ έβαλε τις βάσεις για τη συνέχιση μεγάλων έργων που θα αλλάξουν περαιτέρω τη λειτουργική και αισθητική κατάσταση των αθλητικών χώρων της πόλης μας.
Η μεγαλύτερη παρέμβαση τη χρονιά που τελείωσε έγινε αδιαμφισβήτητα στο Κλειστό Γυμναστήριο της Λιμνοπούλας. Συγκεκριμένα ανακατασκευάστηκε σε μεγάλο μέρος το παρκέ, τοποθετήθηκε νέος φωτισμός led, με αντικατάσταση όλων των παλιών λαμπτήρων, τοποθετήθηκαν νέες μπασκέτες, νέα προστατευτικά στους τοίχους του Γυμναστηρίου, νέοι πάγκοι για τις ομάδες και σύντομα θα μπουν και νέα καθίσματα για τις κερκίδες.
Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνονται τα νέα σύγχρονα αποδυτήρια, ενώ σημαντικές εργασίες αναβάθμισης έγιναν στην οροφή του Γυμναστηρίου (εσωτερικά και εξωτερικά), στα παράθυρα, με το Κλειστό να αποκτά και νέο χρώμα, τόσο στο εσωτερικό του, όσο και εξωτερικά.

Ήδη το 2021 ξεκίνησε με εργασίες αναβάθμισης της αίθουσας ενδυνάμωσης και του ιατρείου του Κλειστού, καθώς και με την εγκατάσταση σύγχρονου και ολοκληρωμένου συστήματος θέρμανσης και ψύξης.
Η δεύτερη μεγάλη παρέμβαση το 2020, αποσκοπούσε στην ενεργειακή αναβάθμιση και την παράλληλη εξοικονόμηση πόρων. Έτσι, προχώρησε η αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων στον χώρο του Πανηπειρωτικού Αθλητικού Κέντρου, μια μεγάλη παρέμβαση που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2020.
Για το Κολυμβητήριο, ολοκληρώθηκαν ήδη οι διαδικασίες για την ενεργειακή αναβάθμισή του, ένα έργο προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ και πλέον η Επιτροπή Διοίκησης αναμένει τις άμεσες ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών της Γ.Γ.Α., για να προχωρήσει το έργο.
Διοργανώσεις

Στη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε η Επιτροπή Διοίκησης στήριξε με όλες τις δυνάμεις της, τη διεξαγωγή μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και συγκεκριμένα στο Εθνικό Στάδιο έγινε με απόλυτη επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ20, το οποίο και ανακηρύχθηκε ως η καλύτερη διοργάνωση του ΣΕΓΑΣ.
Στο Κολυμβητήριο διεξήχθη, επίσης με επιτυχία, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων, Παίδων – Κορασίδων, Παμπαίδων – Παγκορασίδων, ενώ στο ανακαινισμένο Κλειστό της Λιμνοπούλας έγιναν σημαντικοί φιλικοί αγώνες της Basket League.

*ΗΧΩteam