Επιχειρηματική Αποστολή από τη Γερμανία

Ουσιαστικά αποτελέσματα από την επίσκεψη στην Ήπειρο
Με ουσιαστικά αποτελέσματα και στους τρεις τομείς ενδιαφέροντος, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στην Ήπειρο της επιχειρηματικής αποστολής από τη Γερμανία που είχε επικεφαλής τον συμπατριώτη μας Δήμαρχο του Schwerte κ. Δημήτριο Αξούργο και τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στο Ντίσελντορφ κ. Μαρία Παπακωνσταντίνου. Τα μέλη της αποστολής επισκέφθηκαν τουριστικές περιοχές, παραγωγικές μονάδες του ενδιαφέροντος τους και εγκαταστάσεις παραγωγής βιοαερίου. Αποτέλεσμα των επισκέψεων και των οργανωμένων συναντήσεων που έγιναν, είναι η σύναψη των πρώτων συμφωνιών για εξαγωγή ηπειρωτικών προϊόντων στη Γερμανία καθώς και η διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασιών με άλλους παραγωγούς, διαδικασία η οποία θα εξελιχθεί στη συνέχεια με απευθείας επικοινωνίες.

Τα μέλη της αποστολής ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Ηπείρου για τη φιλοξενία και τη διοργάνωση του προγράμματος των επισκέψεων και συναντήσεων, (την επιμέλεια των οποίων είχε η υπεύθυνη προώθησης τοπικών προϊόντων της Π.Η. κ. Σοφία Φούκη), ενώ η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Ντίσελντορφ κ. Μαρία Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι έγινε μια πολύ καλή αρχή, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει και συνέχεια προς όφελος των δύο περιοχών.

ΝΑΡ: Αλληλεγγύη στον κουβανικό λαό
«Λύσσαξαν τα ΜΜΕ της «πολιτισμένης Δύσης» για τις «διαδηλώσεις στην Κούβα»και τους έπιασε ο πόνος για τα «ανθρώπινα δικαιώματα». Συγκινηθήκαμε από τον πόνο των εγχώριων και των ξένων κέντρων, πρωτοστατούντος του Μπάιντεν…» επισημαίνεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση. «Κρατάει χρόνια η αντίσταση του κουβανέζικου λαού. Αυτό που δεν μπορούν να χωνέψουν απ τον Μπάιντεν μέχρι τον ανεκδιήγητο Κ. Μητσοτάκη (που έσπευσε να αναγνωρίσει τον πραξικοπηματίαΓουαϊδό στη Βενεζουέλα) είναι ότι υπάρχει μια χώρα και ένας λαός που δεν έχει ανεργία και αναλφαβητισμό, που αντιμετώπισε με υποδειγματικό τρόπο την πανδημία, που έχει το 1/10 απ τους νεκρούς της «ανεπτυγμένης» Ελλάδας, που κατασκεύασε το δικό του εμβόλιο και δεν είναι υποχείρια της κάθε Pfizer, που δεν ζει στην εξαθλίωση, τον έλεγχο των συμμοριών, των ναρκεμπόρων και των προστατών όπως η Αϊτή, το Μεξικό, η Κολομβία και πολλές χώρες τηςΛ. Αμερικής….Δεν ψάχνουμε για «σοσιαλιστικούς παράδεισους». Ξέρουμε πως ο κουβανικός λαός έχει προβλήματα, που σε μεγάλο βαθμό οφείλονται στο απαράδεκτο πολυετές εμπάργκο και στη διαρκή ιμπεριαλιστική πίεση… Η επανάσταση θα αντέξει και με την διεθνιστική αλληλεγγύη κάθε αριστερού και προοδευτικού ανθρώπου θα νικήσει».

Μωυσής Ελισάφ: Υπάρχει μία χαλάρωση από όλους μας
Η εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή αποτέλεσε το βασικό θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ κατά την ενημέρωση που έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννιτών στην εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αριθμός κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα ξεπερνά τα 350. Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται οκτώ ασθενείς, αριθμός που αποτυπώνει μία μικρή αύξηση.
«Υπάρχει μία χαλάρωση από όλους μας. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι να τιθασεύσουμε την κατάσταση ώστε να έχουμε ένα πιο ήρεμο φθινόπωρο» τόνισε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών. Για μία ακόμη φορά απηύθυνε έκκληση για τον εμβολιασμό όλων ώστε να αποφευχθούν σοβαρότερα προβλήματα το επόμενο διάστημα.

Την ανάγκη αύξησης του εμβολιασμού αναγνώρισαν όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου επισημαίνοντας την ανάγκη συνεχούς ενημέρωσης της κοινής γνώμης και της πειθούς.
«Χαίρομαι που υπάρχει ομοψυχία του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανάγκη του εμβολιασμού καθώς ο εμβολιασμός είναι η μοναδική διέξοδος από αυτό που ζούμε τόσους μήνες. Οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε στην ενημέρωση όπως έκανε σήμερα το Δημοτικό μας Συμβούλιο» ανέφερε ο Δήμαρχος.

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου-Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα
Ερώτηση για τον ρόλο της Τουρκίας, ως χώρας διέλευσης παράτυπης μετανάστευσης
Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αποσαφήνιση του ρόλου της Τουρκίας, ως χώρας διέλευσης παράτυπης μετανάστευσης, κατά μήκος των συνόρων Λευκορωσίας-Λιθουανίας,κατέθεσε η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η κα Ασημακοπούλουαναφέρθηκε στα στοιχεία που παρουσίασε η Υπουργός Εσωτερικών της Λιθουανίας, κα Agne Bilotaite, στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του Ε.Κ. Σημείωσε, πως σύμφωνα με αυτά, υπάρχει «δραματική αύξηση της παράτυπης μετανάστευσης, κατά μήκος των συνόρων μεταξύ Λευκορωσίας και Λιθουανίας» και τόνισε πως αυτό – σύμφωνα με τις ενδείξεις– «υποκινείται και υποστηρίζεται από την κυβέρνηση της Λευκορωσίας, ως πολιτική εργαλειοποίησης των μεταναστών». Αναφέρθηκε, επίσης, στις εκθέσεις της λιθουανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τις οποίες «οι μετανάστες φθάνουν στη Λευκορωσία με εμπορικές πτήσεις από τη Βαγδάτη και την Κωνσταντινούπολη, συχνά χωρίς έγγραφα».

«Παρακαλάμιες Διαδρομές», από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΡΟΜΕΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Την Κυριακή 11 Ιουλίου 2021 πραγματοποιήθηκαν οι ορεινοί αγώνες τρεξίματος «Παρακαλάμιες Διαδρομές», στο Βουτσαρά του Δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων. Μεγάλος αριθμός δρομέων του Σ.Δ. Ιωαννίνων έλαβαν μέρος στους εν λόγω αγώνες, αρκετοί εκ των οποίων διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους, συγκεκριμένα:
5 χλμ
Ζώης Παύλος 2ος Γενικής κατηγορίας
10 χλμ
Αρλέτος Θεόδωρος 1ος Κατηγορίας Ανδρών 50+
Νάτσιας Ηλίας 3ος Κατηγορίας Ανδρών 50+
21 χλμ
Γκόγκου Άσπα 3η Γενικής Κατηγορίας Γυναικών
Αλέξιος Ανδρούτσος 2ος Κατηγορίας Ανδρών 50+
Γεωργίου Ανδρονίκη 1η Κατηγορίας Γυναικών 50+
Ο Σ.Δ.Ιωαννίνων συγχαίρει :
Όλους τους δρομείς του συλλόγου που έλαβαν μέρος στους παραπάνω αγώνες και τους εύχεται καλή συνέχεια στις προπονήσεις και στα μελλοντικά αγωνιστικά τους πλάνα.
Την διοργάνωση «Παρακαλάμιες Διαδρομές» για την άρτια προετοιμασία και διεξαγωγή των αγώνων ορεινού τρεξίματος.

Εξετάσεις για ειδική άδεια οδήγησης οχημάτων επικίνδυνων εμπορευμάτων
Εξετάσεις ανανέωσης αδειών θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου μέχρι και την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021 στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφέρειας Ηπείρου.
Οι Σχολές Σ.Ε.Κ.Ο.Ο.Μ.Ε. οφείλουν να προσκομίσουν στη Διεύθυνση Μεταφορών της Π.Ε. Ιωαννίνων την Υ/Δ του Διευθυντή σπουδών με τις τελικές καταστάσεις και τα δικαιολογητικά (παράβολο συμμετοχής κλπ) των υποψηφίων μέχρι και την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021.
Υποψήφιοι οι οποίοι δεν δηλώθηκαν μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία δεν θα έχουν συμμετοχή στις εξετάσεις.

Διασυλλογικός Αγώνας Αθλητικής αλιείας στην Τεχνητή Λίμνη Πηγών Αώου
Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης εγκρίθηκε η διεξαγωγή του διασυλλογικού αγώνα αθλητικής αλιείας κυπρίνου, που συνδιοργανώνουν ο Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων (Α.Σ.Ε.Α.Ι.), ο Α.Σ.Ε.Α. Καρδίτσας, ο Α.Σ.Ε.Α. Καστοριάς, ο Α.Σ.Ε.Α. Κοζάνης και ο Α.Σ.Ε.Α.Π Πτολεμαΐδας, από 16/7/2021 έως 18/7/2021στην Τεχνητή Λίμνη Πηγών Αώου του Δήμου Μετσόβουτης Π.Ε. Ιωαννίνων. Στην απόφαση περιλαμβάνονται ρητοί όροι για τη διεξαγωγή των αγώνων, ως και η υποχρέωση εφαρμογής των μέτρων προστασίας για την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού.