Επιχορηγήσεις 1,7 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση δημοτικών παιδικών σταθμών

Επιχορηγήσεις ύψους 1.722.201,00 ευρώ σε 6 Δήμους της χώρας, εγκρίθηκαν με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, για την αναβάθμιση 37 δημοτικών σταθμών και την εναρμόνισή τους στις τεχνικές και κτιριακές προδιαγραφές, που θέτει για πρώτη φορά το νέο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης και λειτουργίας τους.
Τα έργα που εγκρίθηκαν, εντάσσονται στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών, προϋπολογισμού ύψους 95 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο θα διατεθεί σε όλους τους Δήμους της χώρας, για το σύνολο των λειτουργούντων δημοτικών βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών τους.

Ακολουθεί ο σχετικός πίνακας:
Νομός Αιτωλοακαρνανίας 950.0000,00
Νομός Καστοριάς 72.201,00
Νομός Βοιωτίας 150.000,00
Νομός Μεσσηνίας 300.000,00
Νομός Χαλκιδικής 100.000,00
Νομός Άρτας 150.000,00

Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας
Εξόρμηση στο Γράμμο-13-14/04 Γράμμος (2.521μ)
Γράμμος: ένα άγριο βουνό στις εσχατιές της Πίνδου του οποίου η ομορφιά συναρπάζει. Η πορεία μας ξεκινάει από το χωριό Πληκάτι για να φτάσουμε στην κορυφογραμμή η οποία προσφέρει ανεπανάληπτη θέα στην Αλβανία και την Ελλάδα. Κινούμαστε προς τη Μαύρη Πέτρα και από εκεί μέχρι την κορυφή Τσούκα Πέτσικ (2.521μ).
Βαθμός Δυσκολίας: 6
Ώρες πορείας: περίπου 10
Υψομετρική διαφορά: 1.230μ περίπου
Αρχηγός: Περικλής Πανάκης (τηλ. 6944650292 )
Διανυκτέρευση: σε ξενώνα και αντίσκηνα
Θα υπάρξει και μικρότερη διαδρομή διάρκειας περίπου 5 ωρών.
Αναχώρηση: Σάββατο 15:00 από το δημοτικό πάρκινγκ στην πλατεία Ζέρβα

Λαθραίος… «Καρέλιας» στο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί σε περιοχές του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας, κατηγορούμενοι για παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά πάνω από -8- κιλά λαθραίου καπνού καθώς και πλήθος λαθραίων καπνικών προϊόντων, ενώ συνελήφθησαν, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, στις 03-04-2019 το πρωί σε περιοχές του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Άρτας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 58 και 53 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα και περί όπλων.
Ειδικότερα, μετά από έρευνες σε οικίες και αποθηκευτικούς χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στην οικία του 58χρονου:
-ακατέργαστος λαθραίος καπνός, συνολικού βάρους -8- κιλών,
–548- τεμάχια τσιγαροσωλήνων γομωμένων με καπνό,
–1872- τεμάχια τσιγαροσωλήνων γομωμένων με καπνό, μέσα σε πακέτα τσιγάρων,
–4969- τεμάχια κενών τσιγαροσωλήνων
–1046- κενά πακέτα τσιγάρων,
-μία μεταλλική συσκευή γόμωσης τσιγαροσωλήνων,
-ένα κυνηγετικό όπλο.
Στην οικία του 53χρονου:
-ακατέργαστος λαθραίος καπνός, βάρους -400- γραμμαρίων.
-ένα κυνηγετικό όπλο
Τα παραπάνω καπνικά προϊόντα θα παραδοθούν στο Τελωνείο Άρτας για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Εγκαίνια του Κλειστού Γυμναστηρίου Καναλλακίου
Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια του Κλειστού Γυμναστηρίου Καναλλακίου στην Αγία Τριάδα Καναλλακίου Κυριακή 7 Απριλίου 2019, ώρα 18.30.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση.

Πρόγραμμα δωρεάν κατασκήνωσης ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2019
Με Αιτήσεις συμμετοχής αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ έως και 08.04.2019 ξεκινά το Πρόγραμμα δωρεάν κατασκήνωσης ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2019.
«Δικαιούχοι» του Προγράμματος είναι οι γονείς ωφελουμένων τέκνων ή ασκούντες την επιμέλεια (ανάδοχοι, κηδεμόνες κ.ο.κ) τέκνων, που έχουν δηλωμένο οικογενειακό εισόδημα από κάθε πηγή, όπως αυτό εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα της ΔΟΥ φορολογικού έτους 2017, μέχρι 28.000€ κατ’ ανώτατο όριο, και επιπλέον:
– το έτος 2018 πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι/ες με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου τουλάχιστον πενήντα (50) ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ ή
– το έτος 2018 έλαβαν από τον ΟΑΕΔ ως εργαζόμενες τουλάχιστον πενήντα (50) ημέρες ειδικής άδειας προστασίας μητρότητας ή

– το έτος 2018 έλαβαν ως άνεργοι/ες τουλάχιστον 50 ημερήσια επιδόματα τακτικής επιδότησης ανεργίας ή
– το έτος 2018 συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από δύο ή και τις τρεις παραπάνω περιπτώσεις, ή
– είναι άνεργοι/ες εγγεγραμμένοι/ες στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ με συνεχόμενη ανεργία 4 τουλάχιστον μηνών κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.
ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ (τέκνα): Τα παιδιά των δικαιούχων πρέπει να έχουν γεννηθεί από 1η Ιανουαρίου 2003 έως 14 Ιουνίου 2013 και μπορούν να διαμείνουν στην παιδική κατασκήνωση μέχρι 15 συνεχόμενες ημέρες κατ’ ανώτατο όριο, συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αποχώρησης.
(Οργανωμένες αναχωρήσεις από συγκεκριμένες περιοχές της Ηπείρου)

ΕΙΠΑΝ
«Την επόμενη μέρα θέλω να συνεχίσω να υπηρετώ αυτόν τον τόπο και αυτούς τους ανθρώπους, όπως έχω κάνει μέχρι σήμερα. Επιλέγοντας να μιλήσω για πραγματικά προβλήματα. Με διάθεση δημιουργικής συνεργασίας. Δουλεύοντας για 7 ημέρες την εβδομάδα και οργώνοντας όλη τη Θεσπρωτία. Σκύβοντας πάνω από κάθε ένα θέμα επειδή το θεωρώ και δικό μου. Νιώθοντας ότι εκπροσωπώ όλους μαζί και κάθε έναν ξεχωριστά. Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους όσοι με τίμησαν με την παρουσία τους απόψε.»
Από την Ομιλία του Βασίλη Γιόγιακα βουλευτή Θεσπρωτίας της ΝΔ στους Θεσπρωτούς της Αθήνας

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη νέα τραμπούκικη επίθεση του ΠΑΜΕ με σκοπό τη ματαίωση του Συνεδρίου και το διορισμό από τα δικαστήρια Διοίκησης της ΓΣΕΕ.
Ως Κίνημα Αλλαγής είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει για τον κίνδυνο να συμβούν έκτροπα. Είχαμε ζητήσει από την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κα. Γεροβασίλη να προστατεύσει τις θεσμικές λειτουργίες του Συνεδρίου και τη σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων.
Δυστυχώς, όχι μόνο αδιαφόρησαν, αλλά ως φαίνεται συνειδητά ευνοούν τα σχέδια διάλυσης της ΓΣΕΕ. Καλούμε όλες τις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας, έστω και τώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε να μην κυριαρχήσει η βία και ο τραμπουκισμός στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας»
Δήλωση της Υπεύθυνης Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής Εύης Χριστοφιλοπούλου, για τα γεγονότα με τη ΓΣΕΕ στη Ρόδο.

«…η μεγαλύτερη τράπεζα της Δανίας, η Danske Bank, εμπλέκεται σε σκάνδαλο ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Μετά από έρευνες των αμερικανικών αρχών, αποκαλύφθηκε ότι στο σκάνδαλο Danske Bank συμμετείχε και η γερμανική Deutsche Bank, η οποία φέρεται να χειρίστηκε ύποπτες συναλλαγές ύψους 150 δις δολαρίων.
Δεν είναι η πρώτη φορά που γερμανικές εταιρείες πιάνονται στα δίχτυα των αμερικανικών αρχών, για παράνομες πρακτικές, όπως για παράδειγμα η Siemens, η Deutsche Bank για διάφορες δραστηριότητές της, η ΜΑΝ, η Thyssen Krupp, η Daimler, η Volkswagen, η Rienmetall Defence, η Ferrostaal, η Commerzbank, η Deutsche Telekom και πολλές άλλες.
ερωτάται η Επιτροπή:

Έχει υπολογίσει ποιο είναι το κόστος για τους εθνικούς προϋπολογισμούς και τον ευρωπαίο φορολογούμενο των δεκάδων οικονομικών σκανδάλων των γερμανικών και άλλων ευρωπαϊκών εταιρειών;»
Από Ερώτηση του Ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή (ΛΑΕ) σε Κομισιόν για το σκάνδαλο μαύρου χρήματος που εμπλέκεται η Deutsche Bank.

«Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, κα Σοφία Ζαχαράκη, παραδέχθηκε σήμερα πως η ΝΔ φιλοδοξεί να διαχειριστεί τα δημόσια οικονομικά όπως διαχειρίστηκε και τα δάνειά της. Τα 200 εκατ. ευρώ θαλασσοδάνεια δηλαδή, για τα οποία στελέχη της βρίσκονται αντιμέτωπα με τη Δικαιοσύνη. Επιβεβαίωσε δηλαδή, ότι το μόνο που ενδιαφέρει τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη, είναι να ξαναπιάσουν την κουτάλα, να ρημάξουν ξανά τα δημόσια ταμεία και να επιστρέψουν τη χώρα στα ελλείμματα και τα μνημόνια. Ευτυχώς, ο ελληνικός λαός δεν θα το επιτρέψει».
Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού