Εργαζόμενοι Δημοτικής Αγοράς Άρτας

Δεν έγινε πρόταση για συμμετοχή στην έκθεση γαστρονομίας
Με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στη λαϊκή αγορά της πόλης, σημειώνουν τα εξής: «Ως αναφορά τη φιέστα γαστρονομίας και τοπικών προϊόντων που διοργανώνεται από το δήμο Αρταίων, περιφέρεται εσκεμμένα από τη δημοτική αρχή στην τοπική κοινωνία και στο δημαρχείο η φήμη ότι οι εργαζόμενοι στη λαϊκή αγορά και δή ο σύλλογος αρνήθηκαν να συμμετέχουν:
εάν δεν το γνωρίζετε κύριε δήμαρχε Χρήστο Τσιρογιάννη σας κάνουμε γνωστό πως καμία επίσημη πρόταση δεν έγινε προς το σύλλογο, παραγωγούς και επιτηδευματίες,
Η μόνη πρόταση που έγινε ήταν προφορική και η μόνη συμμετοχή που θα είχε η λαϊκή αγορά θα ήταν, ακούσατε, ακούσατε να κλείσει στις 11 το πρωί και να αποχωρίσουμε ούτως ώστε να γίνει η φιέστα στην οδό Πριοβόλου, χωρίς βέβαια τους άμεσα ενδιαφερόμενους και τα προϊόντα τους, φυσικά και αρνηθήκαμε κάτι τέτοιο.
Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες της Δημοτικής αγοράς Άρτας καθώς και φωτογραφίες από δημοτικές αγορές άλλων ευρωπαϊκών πόλεων
Βρείτε τις διαφορές».

Εφαρμογές Έξυπνης Πόλης Δήμου Ν. Σκουφά 
Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά εντάχθηκε στην «Πλατφόρμα Έξυπνων Πόλεων» (Smart City) αξιοποιώντας έτσι πλήρως τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών για τον έλεγχο και τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες του.
Το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ήπειρος 2014-2020” με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επισκεφτείτε την πλατφόρμα: https://skoufas.smartiscity.gr/

Προγραμματική σύμβαση για το ΜΕΚΔΕ
Η Ο. Ε. ενέκρινε τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) για την υλοποίηση του έργου «Επιστημονική υποστήριξη από το Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας της αξιοβίωτης ανάπτυξης των ορεινών περιοχών για τη διετία 2023-2024», προϋπολογισμού 117.800 €
Κατά μία ώρα νωρίτερα θα πραγματοποιηθούν οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου την ερχόμενη Παρασκευή. Η Ειδική Συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό θα αρχίσει στις 13.00 και η τακτική στις 14.00.
Επίσκεψη στην Περιφέρεια του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τραπέζης Πειραιώς.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου παρέχει από τις χαμηλότερες προμήθειες εμβασμάτων
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στηρίζει τους πελάτες της εξισώνοντας την προμήθεια για άμεσες πληρωμές (instant payments) με την προμήθεια εμβάσματος κανονικής προτεραιότητας, σύμφωνα και με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πολιτική αυτή των χαμηλών χρεώσεων έρχεται σε συνέχεια της ολικής κατάργησης, από τις αρχές του 2022, των εξόδων και των προμηθειών για πληρωμές τηλεφωνίας, ηλεκτρισμού και νερού, μέσω πάγιας εντολής ή ηλεκτρονικής συναλλαγής, για όλους τους ιδιώτες πελάτες που τηρούν λογαριασμό Ταμιευτηρίου.
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου βρίσκεται έμπρακτα δίπλα την τοπική οικονομία έχοντας από τις χαμηλότερες προμήθειες εμβασμάτων της αγοράς. Παράλληλα, παρέχει όλες τις σύγχρονες ψηφιακές ευκολίες σε ανταγωνιστικές τιμές, βασιζόμενη στις διαπροσωπικές σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες της.
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με:
την Touchpoint Strategies: Θοδωρής Καλαμάκης, τηλ: 217 77 78 575, thodoris.kalamakis@touchpoint.gr
την Τράπεζα Ηπείρου: Ιωάννα Ζηκοπούλου, τηλ: 26510 59095, izikopoulou@epirusbank.gr

Δήμος Ιωαννιτών: Αναβαθμίζονται τα πάρκα και οι μικροί αθλητικοί χώροι
Μετά τη συντήρηση και την επισκευή του εξοπλισμού των κοινόχρηστων χώρων όπως στο πάρκο Μουσαφίρη, στην πλατεία Κολχίδος, στην πλατεία Δημοκρατίας και στο πάρκο στη συμβολή των οδών Αγ. Μαρίνας και Χρ. Κατσάρη συνεχίζεται από τα συνεργεία του Δήμου η ανάπλαση του πάρκου στην Ανθούπολη.
Όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος αθλητισμού κ. Νίκος Τσόλης ”οι επενδύσεις στον αθλητισμό και γενικότερα η αξιοποίηση των δημόσιων χώρων είναι επενδύσεις για το μέλλον της πόλης και ιδιαίτερα της νεολαίας, οι δε προσπάθειες που ξεκίνησαν με την κατασκευή των πέντε υπαίθριων αθλητικών πάρκων αλλά και η αξιοποίηση μικρών κοινόχρηστων και αθλητικών χώρων, είναι στρατηγική επιλογή του Δήμου προς όφελος του μαζικού αθλητισμού”.
Τέλος ο αντιδήμαρχος έκανε γνωστό ότι στην Ανθούπολη πλησίον του γηπέδου μπάσκετ θα αξιοποιηθεί και ένας άλλος χώρος που θα χρησιμοποιείται από τους κατοίκους για την αναψυχή τους.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ των Επιτροπών των Δήμων
Μετά την απόφαση του ΣτΕ με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματική η σύνθεση των Επιτροπών των Δήμων και των Περιφερειών που προέκυψαν μετά τις δημοτικές εκλογές του 2019, το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Σε σχέση με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που φέρεται να κρίνει αντισυνταγματικές διατάξεις νόμων που αφορούν στο σύστημα διακυβέρνησης των Δήμων και των Περιφερειών, επί του παρόντος λεκτέα τυγχάνουν τα ακόλουθα:
– Η σχετική απόφαση δεν έχει νομίμως επιδοθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών και επομένως ισχύει, επί του παρόντος, η υφιστάμενη νομοθεσία.
-Το Υπουργείο Εσωτερικών θα μελετήσει τη συγκεκριμένη απόφαση του ΣτΕ προκειμένου να διερευνήσει τις δυνατότητες ενίσχυσης της αποτελεσματικής διακυβέρνησης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης μετά την έκδοση της συγκεκριμένης απόφασης.
-Η απόφαση αυτή μας υπενθυμίζει με τον πιο εναργή τρόπο τις καταστροφικές συνέπειες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που δυστυχώς ακόμα μας στοιχειώνουν. Η Κυβέρνηση, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα εργαστεί ώστε οι πολίτες να συνεχίσουν να λαμβάνουν απρόσκοπτα και αποτελεσματικά τις υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης.

Μερόπη Τζούφη: Να ανακληθούν οι αποσπάσεις εργαζομένων από τη ΔΟΥ Ιωαννίνων στην ΔΟΥ Πρέβεζας
Την ανάκληση των υποχρεωτικών αποσπάσεων από τη ΔΟΥ Ιωαννίνων στη ΔΟΥ Πρέβεζας ζητούν 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Οικονομικών η Μερόπη Τζούφη και ο Τρύφωνας Αλεξιάδης. Παράλληλα τονίζουν την ανάγκη να στελεχωθούν επαρκώς οι υπηρεσίες με μόνιμο προσωπικό.
Σημειώνεται πως ο Σύλλογος Εργαζομένων ΔΟΥ Ιωαννίνων ζήτησε από τον διοικητή της ΑΑΔΕ να μην υπογράψει την πρόταση του β’ υπηρεσιακού συμβουλίου για την απόσπαση των εργαζομένων, καθώς δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία κάλυψης των αναγκών. Παράλληλα, το πρόβλημα των παραγραφόμενων υποθέσεων παραμένει.
«Οι χρόνιες ελλείψεις προσωπικού στις ΔΟΥ δεν αντιμετωπίζονται με βίαιες αποσπάσεις που δημιουργούν αβεβαιότητα για την υπηρεσιακή κατάσταση, τη μέλλουσα κατοικία και τη θέση εργασίας του εργαζόμενου» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στο πλαίσιο αυτό, καλούν τον υπουργό Οικονομικών να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να δεσμευτεί πως δεν πρόκειται να υπάρξουν παρόμοιες αποφάσεις υποχρεωτικής μετακίνησης σε οποιαδήποτε υπηρεσία της ΑΑΔΕ.

Εκδήλωση της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος για τα μέλη της Λέσχης Φίλων της Ε.Σ.Ε.
Σε μια κατάμεστη αίθουσα από μέλη της Ε.Σ.Ε. και μέλη της Λέσχης Φίλων της Ε.Σ.Ε. και με παρουσιαστή τον Πρόεδρο της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Αλέξανδρο Κακαβά τιμήθηκαν για το σύνολο του έργου τους οι σεναριογράφοι, μέλη της Ε Σ. Ε, Σταύρος Αβδούλος – Ειρήνη Ριτσώνη, Ρένα Ρίγγα και Παναγιώτης Ιωσηφέλης και απονεμήθηκαν τα βραβεία στους διακριθέντες του 4ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Στίχου της Ε.Σ.Ε.
Ανακοινώθηκαν επίσης τα ονόματα των μελών της Λέσχης Φίλων, τα οποία αφού εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να μετάσχουν στις πολιτιστικές επιτροπές (απαιτούνται τρία (3) άτομα για να συσταθεί μια επιτροπή και να αναλάβουν αρμοδιότητες εκπροσώπου της Λέσχης ) και να αναλάβουν χρέη εκπροσώπου στους κατά τόπους Δήμους και Νομούς.
Συγκεκριμένα: Δημήτρης Καλαντίδης, Φωτεινή Σωτήρχου, Μάνος Πολυκρέτης (Δήμος Ηλιούπολης), Μάρη Ηλιάδη (Δήμος Μαρκόπουλου) Γιάννης Γρηγοράκος, Φλώρα Μυρσιλιώτη (Δήμος Κηφισιάς) Έρικα Αθανασίου (Δήμος Ν. Φιλαδελφείας) Φιλία Κωνσταντάτου (Δήμος Πειραιώς) Παναγιώτης Πιτερός (Δήμος Τρίπολης, Αρκαδίας), Κυριακή Τερζίδου (Δήμος Ξάνθης), Δέσποινα Τσεχελίδου (Δήμος Έδεσσας) Μαριάνθη Λαζαρίδου (Δήμος Δράμας), Μιχάλης Κίντζιος (Δήμος Μεσσηνίας).
Μέλη της «Λέσχης Φίλων της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος», μπορούν να γίνουν όσοι έχουν αποδεδειγμένη ενασχόληση, όχι απαραίτητα επαγγελματική, με κάποια τέχνη η επιστήμη, τις δράσεις της Ε.Σ.Ε και την προβολή αυτής. Εγγραφές στο επίσημο site της Λέσχης https://club.senariografoi.gr/gr/registration/. Δεν απαιτείται συνδρομή.