ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ σε πρόγραμμα Εράσμους Νεότητας

Το Εργαστηριακό κέντρο Άρτας συμμετείχε για πρώτη φορά με μια ομάδα οχτώ μαθητών και δύο καθηγητών σε πρόγραμμα Εράσμους Νεότητας από τις 24/10/2022 ως τις 29/10/2022.
Το πρόγραμμα έλαβε χώρα στην Γερμανία στην πόλη Bingen.
Οι εταίροι ήταν το κέντρο Ισλαμικής και Τούρκικης κουλτούρας με έδρα το Bingen, ο σύνδεσμος ξένων γλωσσών με έδρα το Αναμούρ και το εργαστηριακό κέντρο Άρτας.
Το αντικείμενο του προγράμματος ήταν η γνώση των εργαλείων του web 2, με την ονομασία ‘Dig the web tools”
Οι τρεις εταίροι συμμετείχαν σε σεμινάρια για τα εργαλεία του ίντερνετ.
Όπως σημειώνεται και σε σχετική ανακοίνωση, «Επισκεφτήκαμε το πανεπιστήμιο του Μάινς και μας ξενάγησαν στο δωμάτιο του σούπερ κομπιούτερ. Στην συνέχεια ακολούθησε διάλεξη για την λειτουργία του σούπερ κομπιούτερ και την χρησιμότητα του από τους καθηγητές του πανεπιστημίου.

Ξεναγηθήκαμε στο κοινοβούλιο του Μάινς και δόθηκε διάλεξη για την λειτουργία του, καθώς και την κοινοβουλευτική λειτουργία σε όλα τα κρατίδια της Γερμανίας.
Επισκεφτήκαμε στο Οκενχάιμ την δομή του δημαρχείου για τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Δόθηκε διάλεξη και είδαμε καλές πρακτικές διαχείρισης ενέργειας και περιβάλλοντος από τον Δήμο.
Επισκεφτήκαμε το δημαρχείο του Σπρεντιλιγκεν όπου ο δήμαρχος μας επιφύλασσε μια βραδιά σε Ελληνικό εστιατόριο, αφιερωμένη σε όλη την ομάδα του έργου.
Η ομάδα διδάχθηκε την τεχνική ζωγραφικής Εμπρού από την υπεύθυνη καθηγήτρια εικαστικών του Αναμούρ. Έγιναν σεμινάρια αυτοεκτίμησης και δημιουργίας ενίσχυσης ομάδας μέσω του θεατρικού παιχνιδιού.
Οι μαθητές μας μαζί με τους νέους των υπολοίπων ομάδων εργάστηκαν, έμαθαν, συζήτησαν, αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες τόσο σε επιστημονικό όσο και σε επίπεδο κουλτούρας. Γνωρίστηκαν μεταξύ τους και έγιναν φίλοι.
Ευχαριστούμε όλους τους εταίρους μας για τις νέες γνώσεις που πήραμε καθώς και το κέντρο που οργάνωσε το πρόγραμμα για την εξαιρετική φιλοξενία και το άρτιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δημιούργησαν για όλους μας».