ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ

Όλοι στην απεργία την ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ στις 10πμ στην πλ. Κιλκίς

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις από το Εργατικό Κέντρο Άρτας που εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων του πολύνεκρου δυστυχήματος της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη.
Το Εργατικό Κέντρο Άρτας πραγματοποίησε μεγαλειώδη πορεία στη πόλη της Άρτας την
δευτέρα 6/3/2023 και καλεί όλους τους Αρτινούς στην απεργία την ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ στις 10πμ στην πλ. Κιλκίς.
Στην ανακοίνωση-κάλεσμα μεταξύ άλλων αναφέρει πως «Οι εργαζόμενοι στα τρένα προειδοποιούσαν για το κακό που έρχεται. Οι κυβερνήσεις, η ΕΡΓΟΣΕ, η «Hellenic Train», δεν άκουγαν τίποτα. Τα δικαστήρια έβγαζαν διαρκώς όλες τις απεργίες των εργαζομένων παράνομες και καταχρηστικές. Οι πραγματικοί ένοχοι είναι οι κυβερνήσεις και οι πολιτικές στήριξης των επιχειρηματικών συμφερόντων. Όλα θυσιάζονται στο βωμό των κερδών. Οι επιβάτες, οι μηχανοδηγοί, οι εργαζόμενοι, αντιμετωπίζονται σαν αναλώσιμο υλικό αρκεί να εξασφαλίζονται τα κέρδη (…) Απαιτούμε και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις να εκλείψουν οι αιτίες που μας οδηγούν σε τέτοια τραγικά αποτελέσματα.
Είναι καιρός να πάρουμε εμείς, οι απλοί άνθρωποι, την κατάσταση στα χέρια μας και με τον αγώνα μας να προστατεύσουμε τη ζωή μας, να εξασφαλίσουμε το μέλλον που έχουν ανάγκη οι οικογένειές μας».