ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ

Τήρηση των κανόνων υγιεινής και της καραντίνας στους «ντελιβεράδες»
Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Άρτας επισημαίνει τα προβλήματα που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια τήρησης των κανόνων υγιεινής και της καραντίνας από έναν κλάδο εργαζομένων και συγκεκριμένα τους «ντελιβεράδες», όπου έρχονται πολλαπλές καταγγελίες, για μη τήρηση μέτρων ούτε από την πλευρά των επιχειρήσεων που πιέζουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν με καθεστώς που αντίκειται στους κανόνες υγιεινής, ούτε και από την πλευρά αυτών που παραγγέλλουν.
Πιο συγκεκριμένα: Όταν μεταβαίνουν σε χώρους εργασίας, πρέπει να παραδίδουν στην είσοδο, και όχι εσωτερικά. Το ίδιο και στα σπίτια που πρέπει να παραλαμβάνουν στην εξώπορτα. Ιδιαίτερα επισημαίνουμε ότι είναι απαράδεκτο αυτοί που είναι σε καραντίνα να παραγγέλλουν και μάλιστα να έχουν την απαίτηση να παραλαμβάνουν στο δωμάτιο τους τον καφέ τους.

Διαγωνισμός ποίησης 
Τον ετήσιο πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης με θέμα «Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» διοργανώνει η Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου (ΕΛΣΗ).
Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν Έλληνες, Έλληνες ομογενείς, με εξαίρεση όσους έχουν βραβευθεί και δεν παρήλθε μία τριετία μετά τη βράβευσή τους.
Τα ποιήματα που θα υποβληθούν στον διαγωνισμό, πρέπει, να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα και οι διαγωνιζόμενοι να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Οι συμμετέχοντες καλούνται να υποβάλουν στον διαγωνισμό ένα ποίημά τους, το οποίο δε θα ξεπερνά τους 30 στίχους. Το ποίημα πρέπει να αποσταλεί μέχρι τις 15 Ιουνίου 2020 σε τρία δακτυλογραφημένα αντίγραφα, στα οποία θα αναγράφεται μόνο το ψευδώνυμο του διαγωνιζόμενου. Τα αντίγραφα θα αποσταλούν μέσα σε φάκελο, στον οποίο, στη θέση του αποστολέα, θα αναγράφεται μόνο το ψευδώνυμο του διαγωνιζόμενου.

Προσφορά νοσοκομειακού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού από την Eurobank
Η Eurobank συμμετέχοντας στη συλλογική εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης και τη στήριξη εμπράκτως του συστήματος Δημόσιας Υγείας από τον ιό COVID–19, ήλθε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και την Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ) για την προσφορά νοσοκομειακού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού κατά τις υποδείξεις των αρμόδιων φορέων.

Για το σκοπό αυτό προχωρά στην αγορά υλικών άμεσης προτεραιότητας όπως,
-Μόνιτορ ζωτικών λειτουργιών ΜΕΘ,
-Ειδικές κλίνες ΜΕΘ,
-Αντλίες έγχυσης ορού/φαρμάκων,
-Ειδικές πιστοποιημένες στολές και μάσκες FPP2 ιατρών και νοσηλευτών.
Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, ο νοσοκομειακός εξοπλισμός και το υγειονομικό υλικό προσφέρεται για την άμεση ενίσχυση των νοσοκομείων και την προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού καθώς και των αυξημένων αναγκών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
Η Eurobank, με απόλυτη συναίσθηση της κρισιμότητας για τη χώρα και τους πολίτες της, θα σταθεί ενεργά δίπλα στην προσπάθεια της Πολιτείας και θα συμβάλλει, με ό,τι μέσα διαθέτει, στη στήριξη των αρμόδιων φορέων για την κατά το δυνατόν ομαλή αντιμετώπιση αυτής της μεγάλης δοκιμασίας για τη δημόσια υγεία και την κοινωνία.

Β. Γιόγιακας: 80.000 ευρώ από το Υπ. Πολιτισμού για το Κάστρο της Κιάφας 
Σε έγκριση δαπάνης 80.000 ευρώ για επείγουσες εργασίες στο Κάστρο της Κιάφας προχώρησε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη μετά τις ζημιές που υπέστη το μνημείο λόγω του πρόσφατου σεισμού. Το ποσό αφορά σε εργασίες στερέωσης της υφιστάμενης τειχοποιίας για τις οποίες θα συνταχθεί τεχνική έκθεση από την Περιφέρεια Ηπείρου.
«Ευχαριστούμε την κυρία Μενδώνη για την αμεσότατη ανταπόκρισή της στην ανάγκη να διασωθεί ένα θρυλικό μνημείο της νεότερης ιστορίας του τόπου μας», δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας που είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την κα Μενδώνη για το θέμα.

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων
ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ:
• Πέμπτη (26-03-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
Παρασκευή (27-03-2020) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
• Σάββατο (28-03-2020) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.

Παντελώς ακάλυπτοι οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
Να προβούν άμεσα στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για να προστατεύσουν τους εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και το επόμενο κρίσιμο διάστημα, καλούν τους αρμόδιους υπουργούς οι τομεάρχες Τουρισμού και Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου και Έφη Αχτσιόγλου.
Σε κοινή δήλωσή τους, με αφορμή τις χθεσινές κυβερνητικές ανακοινώσεις για τη δέσμη μέτρων ενίσχυσης επιχειρήσεων, εργαζομένων και ανέργων, αλλά και τη σχετική τοποθέτηση του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, αναφέρουν ότι «είναι προφανές πως μένει παντελώς ακάλυπτος ο κλάδος των εργαζομένων στον Τουρισμό».

Επικρίνουν την κυβέρνηση για αδιαφορία, παρότι, όπως σημειώνουν, η έρευνα συγκυρίας του ΙΤΠΕ εκτιμά την απώλεια των θέσεων εργασίας στον τουρισμό στις 38.234 και ενώ ο τουριστικός κλάδος συνεισφέρει τα μέγιστα στη διαμόρφωση του ΑΕΠ.
Ειδικότερα, τονίζουν ότι μένουν ακάλυπτοι και εκτός των μέτρων προστασίας οι εργαζόμενοι «για τους οποίους έληξε η χορήγηση των επιδομάτων ανεργίας που δικαιούνταν». Επίσης, οι εργαζόμενοι «που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα επαναπροσλαμβάνονταν στις εποχικές τουριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα ξεκινούσαν τη λειτουργία τους από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους κι έπειτα, αλλά ανέστειλαν την επανέναρξή τους λόγω της πανδημίας». Ακόμη, οι εργαζόμενοι «που απολύονται λόγω δραματικής μείωσης του τζίρου των τουριστικών επιχειρήσεων».
Επιπλέον, επισημαίνουν ότι «δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τους εποχικά εργαζόμενους, οι οποίοι λόγω της αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων δεν θα συγκεντρώσουν τον απαραίτητο αριθμό ενσήμων για να λάβουν τα σχετικά επιδόματα ανεργίας».