ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ της Δημοτικής παράταξης «ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»

Για την Συνεδρίαση του Δήμου Κ. Τζουμέρκων στις 30 Αύγουστου 2024

1. Φωτισμός πλατειών (Γιώργος Αθανασούλας)
Είναι γεγονός και εμείς ως παράταξη πολλές φορές αναφερθήκαμε στο ζήτημα της εικόνας σε ότι αφορά τον φωτισμό που παρουσιάζουν οι πλατείες των χωριών μας και σήμερα θα αναφερθούμε συγκεκριμένα στο θέμα αυτό.

Σε αρκετές πλατείες υπάρχουν καταστηματάρχες που έχουν τοποθετήσει πολλούς λαμπτήρες σε γιρλάντες και άλλου είδους χρωματιστά φωτιστικά σε δένδρα και στύλους τα οποία ηλεκτροδοτούνται από τον δημοτικό φωτισμό και σε άλλες πλατείες με εντολή αντιδημάρχου αποξηλώνονται λαμπτήρες (αποξηλώθηκαν δυο (2) τον αριθμό πράσινα προβολακια που έδιναν χρώμα στα υπερκείμενα δένδρα και φώτιζαν και την πλατεία που είναι βυθισμένη στο μισοσκόταδο (πλατεία Ρωμανού) και επίσης σε πλήρες σχεδόν σκότος είναι και η πλατεία Κάτω Αθαμανίου.
Πιστεύουμε ότι στο θέμα αυτό πρέπει να εφαρμόζονται ίδια μέτρα και σταθμά και κυρίως με γνώμονα πάντα τον επαρκή φωτισμό όλων των πλατειών μας για να τις απολαμβάνουν οι συνδημότες μας

Η ερώτηση μας κε δήμαρχε είναι η εξής, υπάρχει σχεδιασμός και μελέτη για τον δημοτικό φωτισμό των πλατειών ή επαφιέμαστε στην κάθε νόμιμη ή μη νόμιμη πρωτοβουλία των επαγγελματιών που έχουν καταστήματα στις πλατείες και πόση ασφάλεια παρέχουν οι πρόχειρες αυτές ηλεκτροδοτήσεις των φωτιστικών αυτών εγκαταστάσεων;
Επίσης για όσους έχουν τοποθετήσει φωτιστικά πέραν του δημοτικού φωτισμού αφενός μεν έχει εκδοθεί άδεια από τον δήμο και αφετέρου υπάρχει και άδεια εγκαταστάτη ηλεκτρολόγου;
Σε περίπτωση ατυχήματος ποιος έχει την ευθύνη;

2.Μισθωση Ξενοδοχείου «Καταρράκτης» (Βασίλειος Κώστας)
Κε Δήμαρχε προ μηνών συστήθηκε επιτροπή για την καταγραφή των αντικειμένων του δημοτικού Ξενοδοχείου «Καταρράκτης».

Για ποιο λόγο καθυστερούν οι διαδικασίες έτσι ώστε να προβούμε στην σύνταξη ορών διακήρυξης δημοπρασίας για να μισθωθεί το ξενοδοχείο και να μην υπάρχει απώλεια εσόδων από μισθώματα για τον δήμο.
Ποιο το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την μίσθωση του ξενοδοχείου και ποιες οι ευθύνες και σε ποιον καταλογίζονται για την επί τόσα χρόνια αδράνεια του δήμου για το ζήτημα αυτό και την απώλεια μισθωμάτων τόσων χρονών.

3. Πρόβλημα ύδρευσης κοινοτήτων δήμου (Χατζηγιάννης Κωνσταντίνος )
Κε Δήμαρχε παρά τις διαβεβαιώσεις σας ότι φέτος λάβατε όλα τα μετρά και δεν θα αντιμετωπίσουν τα χωριά μας κανένα πρόβλημα ύδρευσης αντίθετα όχι μόνο αντιμετώπισαν τεράστιο πρόβλημα ποσότητας νερού, αλλά το βασικότερο και ποιότητας αυτού με αποτέλεσμα λογω της ακαταλληλότητας του νερού να διαθέτετε εμφιαλωμένο νερό τόσο στους κατοίκους της Μεσούντας αλλά κυρίως στα παιδιά των κατασκηνώσεων Αθαμανιου και σχεδόν όλες οι δεξαμενές να είναι ακαθάριστες πλην ελαχίστων που με πρωτοβουλία κάτοικων ή των πρόεδρων έχουν καθαριστεί, όλες οι υπόλοιπες είναι ακαθάριστες.
Σημειωτέον ότι η λογική λέει ότι οι δεξαμενές καθαρίζονται και απολυμαίνονται την άνοιξη ενόψει του καλοκαιριού και όχι το Φθινόπωρο.

Το νερό στο Βουργαρελι είναι θολό και στη Ραμια κουβαλάτε νερό με πλαστικές δεξαμενές που απαγορεύεται δημιουργώντας τεράστια πρόβλημα στην δημόσια υγεία αφού στο Βουργαρελι θερίζει η γαστρεντερίτιδα μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες.
Κάνατε τους κατοίκους των χωρίων μας που έχουν πηγές με το καλύτερο ποιοτικά νερό, να πίνουν όλοι εμφιαλωμένο, όποιος το ακούει δεν το πιστεύει και όμως είναι η θλιβερή πραγματικότητα.
Ερωτάσθε κε δήμαρχε τι μέτρα πήρατε ή σκοπεύετε να πάρετε για την μη έλλειψη νερού και την προστασία της δημόσιας υγείας στα χωριά του δήμου μας;

4. Πράξη καταλογισμού πρώην δημοτικών συμβούλων (Μαρία Σιμοπούλου)
Έγινε Πράξη καταλογισμού από την αρμόδια Υπηρεσία ΑΑΔΕ σε δυο Πρώην δημοτικούς συμβούλους που χρημάτισαν Πρόεδροι της Κοινωφελούς επιχειρήσεως
Ερωτάσθε κε δήμαρχε τι τύχη είχε η ένσταση που υποβλήθηκε και αν τελικά διαγράφηκε το εν λογω ποσό και αν όχι αν καταβλήθηκε με ποιον τρόπο αυτό καταβλήθηκε και πότε (παρακαλούμε στην συνεδρίαση να μας φέρεται τα ανάλογα έγγραφα Πράξης Καταλογισμού, ένστασης απόφασης επί ενστάσεως και παραστατικά πληρωμής αν απορρίφτηκε η ένσταση και καταβλήθηκαν τα χρηματικά ποσά που καταλογίστηκαν.

5. Δρόμος προς Ξηρολείβαδο (Βασίλειος Νάκος)
Πρόσφατα κατασκευάστηκε ο δρόμος προς το Ξηρολείβαδο. Μπορείτε να μας ενημερώσετε κε δήμαρχε πόσο είναι το πλάτος του δρόμου που κατασκευάστηκε πόσο το μήκος του και αν η κατασκευή είναι σύμφωνη με την μελέτη που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.