Ερώτηση βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής για τις Δομές Φιλοξενίας

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας και οι υπόλοιποι Βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσαν ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και τον Υπουργό Υγείας σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των κρουσμάτων από τον κορωνοϊο στις Δομές Προσωρινής Υποδοχής και Προσωρινής Φιλοξενίας.

Αναφέρουν, τη μεγάλη καθυστέρηση της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του ιού στις 28 Δομές Προσωρινής Υποδοχής και Προσωρινής Φιλοξενίας της ηπειρωτικής χώρας, καθώς από την 1η Απριλίου, που έγινε γνωστό ότι εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα, άρχισε η αλματώδης αύξηση και σε δεύτερη δομή.
Αν και, οι δομές τέθηκαν σε 14ήμερη καραντίνα, από μαρτυρίες και δημοσιεύματα διαπιστώνουν την έλλειψη μέτρων προφύλαξης και ιατρικών ελέγχων, καθώς και την αδυναμία απομόνωσης των κρουσμάτων, ενώ στη Δομή της Ριτσώνας κατέγραψαν περιπτώσεις αλλοδαπών που δεν δέχθηκαν τον ιατρικό έλεγχο.

Με το φόβο της μεγαλύτερης εξάπλωσης του ιού ρωτούν του Υπουργούς και τους καλούν να καταθέσουν και τα αντίστοιχα έγγραφα, προς ενημέρωση της Βουλής, για το πρωτόκολλο – σχέδιο ενεργειών πρόληψης και διαχείρισης πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού στις δομές. Επιπλέον, δεν παραλείπουν να ρωτήσουν για το αν προτίθενται να δημιουργήσουν σταθερές υγειονομικές μονάδες σε όλες τις δομές για την παροχή προστατευτικού υλικού και τη δημιουργία μονάδων απομόνωσης, έστω προσωρινών.