Ερώτηση βουλευτών του ΚΙΝΑΛ για το Καστελλόριζο

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας μαζί με Βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Οικονομικών, Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών, σχετικά με τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας στο Καστελλόριζο, όπως ενημερώθηκε η αντιπροσωπεία του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής την Πρόεδρό του κα Φώφη Γεννηματά σε πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο νησί στις 15/6/2020.

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι η συνδεσιμότητα και η επισκεψιμότητα του νησιού, καθώς και η ενίσχυση των υποστελεχομένων δημόσιων υπηρεσιών με πιο σημαντική αυτή του περιφερειακού πολυδύναμου Ιατρείου Μεγίστης, χρήζουν άμεσης επίλυσης.
Επιπλέον οι ακρίτες μας που εργάζονται και προοδεύουν στην ανατολικότερη άκρη της ελληνικής περιφέρειας, ζητούν τη βελτίωση της ασφάλειας των συνόρων και την τοποθέτηση δεξαμενής ναυτιλιακού πετρελαίου για την εξυπηρέτηση των αλιευτικών και τουριστικών σκαφών.

Οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής μέσω της ερώτησής τους, θέλουν να μάθουν για τις προθέσεις και τις ενέργειες των αρμοδίων Υπουργών σε σχέση με το πρόγραμμα της αεροπορικής σύνδεσης με το Καστελλόριζο, για να μην χρειάζεται οι επισκέπτες να κάνουν ενδιάμεση διανυκτέρευση στη Ρόδο, αλλά και για την καθιέρωση γραμμών υδροπλάνων. Επίσης ζητούν να τους γνωστοποιήσουν τον αριθμό των οργανικών θέσεων των υπηρετούντων υπαλλήλων, καθώς και τον τρόπο κάλυψης των κενών, ιδιαιτέρως για τις θέσεις του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού. Ακόμα τονίζουν ότι η αποστολή ενός νέου ταχύπλοου περιπολικού σκάφους στο νησί θα βοηθούσε στο έργο του Λιμενικού για την διασφάλιση των συνόρων.
Βέβαια υπενθυμίζουν, για ακόμα μία φορά, τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για επαναφορά του χαμηλού συντελεστή Φ.Π.Α. στα νησιά και για σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για τη μελέτη μόνιμων μέτρων στήριξης των νησιών.