Ερώτηση Χρήστου Γκόκα για τα ετοιμόρροπα κτίρια

Ο Βουλευτής, κ. Χρήστος Γκόκας, με τους υπόλοιπους Βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εσωτερικών, σχετικά με τα χιλιάδες εγκαταλελειμμένα και ετοιμόρροπα κτίρια που απειλούν τη ζωή των πολιτών.
Αναλυτικότερα αναφέρουν ότι αρχίζουν να αυξάνονται τα περιστατικά κατάρρευσης ετοιμόρροπων κτιρίων, στα οποία δυστυχώς θρηνούμε θύματα, καθώς τη στιγμή εκείνη μπορεί να βρεθούν δίπλα από τα συγκεκριμένα κτίρια. Όπως χαρακτηριστικά συνέβη στη Σάμο, τον Οκτώβριο του 2020, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο παιδιά, αλλά και στη Λάρισα, το Φεβρουάριο του 2022, όταν ένας ακόμα συμπολίτης μας έχασε άδικα τη ζωή του.

Επίσης επισημαίνουν ότι μετά την τραγική απώλεια στη Σάμο, δηλαδή πριν ενάμιση χρόνο, η Κυβέρνηση υποσχόταν ενέργειες για ταχεία αντιμετώπιση του προβλήματος των επικίνδυνων και εγκαταλελειμμένων κτιρίων, με άμεση επικαιροποίηση του απαρχαιωμένου θεσμικού πλαισίου, διασφάλιση πηγών χρηματοδότησης και λοιπές δράσεις, τα οποία δυστυχώς έμειναν στα λόγια.
Οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ρωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς για τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης που έχουν υλοποιηθεί μετά από το τραγικό γεγονός στη Σάμο έως σήμερα, και πόσα από τα 9.500 καταγεγραμμένα ετοιμόρροπα κτίρια παραμένουν επικίνδυνα και εάν έχει διαφοροποιηθεί στη συνέχεια και μέχρι σήμερα ο συνολικός αριθμός ετοιμόρροπων και επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων. Επίσης ζητούν απάντηση για την ισχύ του δημοσιεύματος περί επικείμενου Νομοσχεδίου και ερωτούν επίσης τους Υπουργούς εάν έχουν λάβει υπόψη τους τις σχετικές προτάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επιπλέον εάν έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και σε ποιες, ώστε να δοθούν στους Δήμους οι αναγκαίοι πόροι για την άσκηση των επιπλέον αρμοδιοτήτων που θα εκχωρούνται σε αυτούς.