Εστίαση: Πότε ξεκινά η μουσική

Αναμονή για να αυξηθούν σε 200 οι καλεσμένοι στις δεξιώσεις γάμων

Να τεθούν στο «τραπέζι» της επιτροπής λοιμωξιολόγων, τα επόμενα βήματα της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, περιμένει η αγορά.
Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ενδεχομένως να υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με το νυχτερινό ωράριο κυκλοφορίας και την επανεκκίνηση κι άλλων δραστηριοτήτων ενώ πρόθεση της κυβέρνησης, όπως αναφέρουν πληροφορίες του Alpha, είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινάει κατά μισή ή μία ώρα αργότερα, δηλαδή είτε από τη 01:00 τα ξημερώματα είτε από τη 01:30. Μάλιστα, εξετάζεται το ενδεχόμενο το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, να καταργηθεί μετά τις 15 Ιουνίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί ο διπλασιασμός των καλεσμένων στις δεξιώσεις γάμου. Από τους 100 που ισχύει σήμερα, ο αριθμός θα φτάσει τους 200, κάτι που, όπως αναφέρουν πληροφορίες, αναμένεται να γίνει στις αρχές Ιουλίου.
Ένα από αυτά που έχουν παραμείνει είναι και η μουσική στην εστίαση, για την οποία ο Νίκος Χαρδαλιάς την περασμένη εβδομάδα ζήτησε «να σταματήσει η λογική του παραλόγου».
Στις δηλώσεις του κ. Χαρδαλιά απάντησε με εξώδικο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), με την πίεση για επιστροφή της μουσικής στα μαγαζιά να αυξάνεται.
Την περασμένη Τετάρτη πάντως, ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ, Πρόεδρος της ΠΟΞ και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος, αποκάλυψε την επιστροφή της μουσικής σε καταστήματα εστίασης από τα μέσα Ιουνίου, εφόσον συνεχιστεί η θετική πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων στη χώρα.