ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΗΤΡΟΓΙΑΝΝΗ: Χρειαζόμαστε ως Αρτινοί ανανέωση, εξωστρέφεια και αυτοπεποίθηση

«Οι Αρτινοί τα τελευταία χρόνια εμπιστεύτηκαν τον Αλέξανδρο Καχριμάνη και την Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου, τον συνδυασμό με τον οποίο κατέρχομαι ως υποψήφια στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Έχοντας λοιπόν ως όπλα μου, αυτή την κατοχυρωμένη και αδιαμφισβήτητη γνώση και εμπειρία του χθες, αισθάνομαι δυνατή και έτοιμη να διεκδικήσω με νέους και καλύτερους όρους το αύριο του Νομού μας» υπογραμμίζει σε συνέντευξη της στην ΗΧΩ η κυρία Ευαγγελία Μητρογιάννη, υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον συνδυασμό Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου του Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Η συνέντευξη της Ευαγγελίας Μητρογιάννη:

ΕΡΩΤ.: Γιατί αποφασίσατε την κάθοδό σας στις περιφερειακές εκλογές;
ΑΠΑΝΤ.: Όσοι με γνωρίζουν θα ξέρουν ότι μέχρι τώρα έβρισκα τρόπους είτε μέσα από το επάγγελμα μου ως εκπαιδευτικός είτε με την ενασχόληση μου σε συλλόγους και οργανώσεις να ασχολούμαι με δράσεις που προωθούν την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και το περιβάλλον. Σταδιακά έτσι ωρίμασαν οι συνθήκες και αισθάνθηκα προσωπικά περισσότερο ασφαλής και έτοιμη να εμπλακώ πιο ενεργά στην αυτοδιοίκηση με σκοπό να προβάλλω όλα όσα μας απασχολούν και να προτείνω ουσιαστικές λύσεις. Παράλληλα επειδή με συνδέουν στενοί δεσμοί και με τους τέσσερις δήμους του Νομού μας: από τα Θεοδώριανα είναι η καταγωγή μου και από το Παλαιοχωράκι Δημαρίου του συζύγου μου, στον Άγιο Δημήτριο Πέτα διαμένω και στην Άρτα εργάζομαι, η άκρως τιμητική πρόταση του νυν Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη να είμαι υποψήφια στην Περιφέρεια ήταν αυτή που περιέκλειε όλα όσα θέλω και οραματίζομαι να προσφέρω στο εύρος του νομού Άρτας.

ΕΡΩΤ.: Τι αφουγκράζεστε από τους πολίτες; Τι θέλουν; Τι σας λένε;
ΑΠΑΝΤ.: Η ανατροφοδότηση που λαμβάνω από τους συμπολίτες, τους συγχωριανούς και τους φίλους είναι πολύ θετική σχετικά με την απόφαση μου να είμαι υποψήφια και αυτό μου δίνει αφενός μεγάλη χαρά, αφετέρου με γεμίζει με ευθύνη και αποτελεί συνάμα κινητήρια δύναμη για περισσότερη δράση. Κοινή συνισταμένη όλων είναι η πεποίθηση ότι η Άρτα μας χρειάζεται περισσότερους πόρους για ανάπτυξη και υποδομές έτσι ώστε να μπορέσει να προβάλλει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Μπορεί να μην το γνωρίζουν πολλοί αλλά η Άρτα είναι παγκοσμίως η τέταρτη πόλη σε Βυζαντινό μνημειακό απόθεμα μετά την Κωνσταντινούπολη, τη Θεσσαλονίκη και το Μυστρά, και βέβαια η μόνη περιοχή της Ηπείρου που συνδυάζει ορεινό όγκο και θαλάσσια περιοχή, με τον Αμβρακικό Κόλπο που παρουσιάζει μοναδικό οικολογικό ενδιαφέρον. Αυτό που αισθάνομαι ότι χρειάζονται οι πολίτες της Άρτας είναι νέους και δραστήριους ανθρώπους να επικοινωνήσουν τα προβλήματα τους, να μεσιτεύσουν τις αγωνίες τους και να διεκδικήσουν περισσότερα για το Νομό τους. Χρειαζόμαστε ως Αρτινοί θεωρώ ανανέωση, εξωστρέφεια και αυτοπεποίθηση.

ΕΡΩΤ.: Τι θα βάζατε πρώτη προτεραιότητα εάν εκλεγείτε;
ΑΠΑΝΤ.: Οι προτεραιότητες προκύπτουν από τα βιώματα μου και όλα εκείνα που με απασχολούν και με προβληματίζουν. Λόγω της καταγωγής μου γνωρίζω ότι το μεγαλύτερο προβλήματα κυρίως του ορεινού όγκου της Άρτας και όχι μόνο είναι η ανάπτυξη ενός ασφαλούς και εύρωστου οδικού δικτύου. Αν και έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση ακόμη υπάρχει ελλιπής η πρόσβαση σε πολλά μέρη του Νομού μας, γεγονός που αποτελεί τροχοπέδη για την περαιτέρω ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, της διάθεσης των προϊόντων και βέβαια της τουριστικής ανάπτυξης των περιοχών και της πρόσβασης σε αυτές όλες τις εποχές του χρόνου. Ως εκπαιδευτικός και ως μητέρα θεωρώ επίσης μέγιστης σημασίας την ανάπτυξη , σε συνεργασία πάντοτε και με τις Δημοτικές αρχές, υποδομών που θα διασφαλίζουν ποιοτική και συμπεριληπτική εκπαίδευση στα παιδιά μας, χώρους ασφαλούς άθλησης και ποιοτικής ψυχαγωγίας. Τέλος ως επιστήμονας βιολόγος είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα περιβάλλοντος. Αν το νερό όπως λέγεται είναι ο νέος χρυσός, τότε εμείς στο Νομό Άρτας με τον Άραχθο, τον Αχελώο, τον Λούρο και βέβαια τον Αμβρακικό κόλπο είμαστε ευλογημένοι και προνομιούχοι με την ευθύνη της σωστής διαχείρισης τους να βαραίνει ακόμη περισσότερο. Έργα για τη διαχείριση των οικιακών και εργοστασιακών αποβλήτων – που έχουν γίνει αρκετά τα τελευταία χρόνια- μπορεί να μην είναι λαοπρόβλητα αλλά είναι απαραίτητα για τη βιωσιμότητα των ευαίσθητων οικοσυστημάτων. Και βέβαια μετέπειτα χρειάζεται να ακολουθήσουν υποδομές για την ανάδειξη και προβολή της ιδιαίτερης ομορφιάς των περιοχών αυτών με σεβασμό πάντοτε στο περιβάλλον.

ΕΡΩΤ.: Απευθυνόμενη στους Αρτινούς σας, πείτε τους γιατί πρέπει να σας εμπιστευτούν;
ΑΠΑΝΤ.: Οι Αρτινοί τα τελευταία χρόνια εμπιστεύτηκαν την Αξιοβιωτική Ανάπτυξη Ηπείρου, τον συνδυασμό με τον οποίο κατέρχομαι ως υποψήφια στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Έχοντας λοιπόν ως όπλα μου, αυτή την κατοχυρωμένη και αδιαμφισβήτητη γνώση και εμπειρία του χθες, αισθάνομαι δυνατή και έτοιμη να διεκδικήσω με νέους και καλύτερους όρους το αύριο του Νομού μας. Είναι μια ακόμη νέα αρχή για μένα αλλά έχω μάθει να αντιμετωπίζω κάθε πρόκληση και με υπευθυνότητα, μεθοδικότητα και εργατικότητα να ανταποκρίνομαι σε κάθε νέο ρόλο. Για όλα αυτά θα είναι μεγάλη χαρά να με εμπιστευτούν οι Αρτινοί και να με τιμήσουν με την ψήφο τους.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Κατάγομαι από τα Θεοδώριανα Άρτας και διαμένω στον Άγιο Δημήτριο Πέτα Άρτας. Γεννήθηκα το 1980 στην Αθήνα και είμαι κόρη του Χρήστου Μητρογιάννη – απόστρατου Αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος- και της Ελένης Κουτσιούκη. Είμαι παντρεμένη με τον Ηλία Τάτση – Υπαξιωματικό Π.Α. – από το ΠαλαιοχωράκιΔημαριούκαι έχουμε αποκτήσει μαζί δύο παιδιά.
Αποφοίτησα από το 1ο Λύκειο Πρέβεζας και σπούδασα στο Εθνικό καιΚαποδιαστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Βιολογίας. Είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Βιολογική Ωκεανογραφία και έχω άριστες γνώσεις Αγγλικής και Ιταλικής Γλώσσας. Έχω εκδώσει δύο επιστημονικά συγγράμματα σχετικά με την βιολογία, την οικολογία και τα αλιευτικά εργαλεία του κοινού χταποδιού και έχω συμμετέχει σε διεθνή προγράμματα, συνέδρια και επιμορφώσεις σχετικά με το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη, τη διοίκηση και την παιδαγωγική.
Από το 1998 έως το 2007, παράλληλα με τις σπουδές μου, υπηρέτησα ως Υπαξιωματικός στο Λιμενικό Σώμα σε καίριες θέσεις όπως το Τμήμα Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Λιμεναρχείου Πειραιά και το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού.

Το 2007 κατόπιν γραπτών εξετάσεων του ΑΣΕΠ διορίστηκα ως εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Άρτα και πρόσφατα κατά τις κρίσεις των στελεχών εκπαίδευσης τοποθετήθηκα ως Διευθύντρια στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Άρτας.
Έχω υπάρξει Γενική Γραμματέας στην Αδελφότητα Θεοδωριανιτών Άρτας συμμετέχοντας ενεργά στην εκδοτική ομάδα της εφημερίδας «Τα Θεοδώριανα» και οργανώνοντας αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις στον τόπο καταγωγής μου.
Έχω διατελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου Πέτα και από το 2011 έως σήμερα Γενική Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ. Με την ιδιότητά μου αυτή έχω συμμετάσχει σε εθνικά και διεθνή φεστιβάλ και έχω συνδράμει στη διοργάνωση εκδηλώσεων ανάδειξης της τοπικής ιστορίας και παράδοσης.