Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ “skillsforlifeworkinEurope”

3η Κινητικότητα του 1ου ΕΠΑΛ Άρτας

Το 1 ΕΠΑΛ ΑΡΤΑΣ συμμετείχε στην Τρίτη κινητικότητα στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus + .
Είναι η δεύετρη χρονιά για αυτό το πρόγραμμα. Βρεθήκαμε στην Σικελία, στην πόλη Vittoria για το διάστημα από 4-11 ως 10-11-2019. Το σχολείο υποδοχής ήταν το τεχνικό λύκειο IIS “ENRICOFERMI” .
Κατά την εβδομαδιαία παραμονή μας ασχοληθήκαμε με το αντικείμενο του προγράμματος που είναι πως θα εφοδιαστούν οι μαθητές με τα απαραίτητα εφόδια για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην αγορά εργασίας. Έγιναν μαθήματα για την δημιουργία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για την αναζήτηση εργασίας μέσω διαδικτύου καθώς και πως την σημερινή εποχή μπορούμε να αναζητήσουμε εργασία ή να επεκτείνουμε την επιχείρησή μας μέσω κοινωνικών δικτύων.

Οι εργασίες που παρουσίασε η ομάδα του σχολείου μας ήταν : 1) How to find a job, Why Is Social Media Important to Your Job Search?
2) How to find a job, sell product , promote entrepreneurship In the era of social media
Δηλαδή πως μπορούμε να βρούμε εργασία μέσω των κοινωνικών δικτύων και πως μπορούμε να προάγουμε την επιχείρησή μας μέσω αυτών .

Μάθαμε την ιστορία της πόλης. Μας υποδέχτηκε η επίτροπος της πόλης στο Δημαρχείο όπου και έδωσε σε όλες τις ομάδες αναμνηστικά δώρα.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε εκπαιδευτική επίσκεψη στις Συρρακούσες και Ορτυγία καθώς και Ταορμίνα, Κατάνια, Αίτνα.
Οι μαθητές μας είχαν την δυνατότητα να μάθουν την κουλτούρα της Σικελίας μέσα από την καθημερινή επαφή με τους συμμαθητές τους καθώς και τις κουλτούρες των άλλων τριών χωρών που συμμετείχαν.