Ευχές από τον Περικλή Μίγδο

Λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Παρασκευής στα Μανιφαβαίικα Κλειδίου ! Από άκρη σε άκρη ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη γιορτάζει την Αγία Παρασκευή ! Στα Μανιφαβαίικα Κλειδίου , Ρετσιανά , Δημαριό , Δομοσκό Διασέλλου , Τυμπά Διχομοιρίου , Αστροχώρι , Καστανιά , Ελάτη , Χελώνα Κλειδίου , Αγία Παρασκευή Σκουληκαριάς , Πέρδικα Μηλιανών και Αηδονιά Πηγών .Σε όσους και όσες έχουν την ονομαστική τους εορτή ευχόμαστε χρόνια πολλά γεμάτα υγεία! Στους κατοίκους των χωριών που έχουν ντυθεί στα γιορτινά ευχόμαστε οικογενειακή ευτυχία και προκοπή!
(Από ανάρτηση του Δημάρχου Γ. Καραϊσκάκη)

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Κορωνησία
Η τοπική κοινότητα Κορωνησίας με τους πολιτιστικούς της Συλλόγους & υπό την αιγίδα του Δήμου Αρταίων,
Διοργανώνει στις 11 Αυγούστου, κάτω από το Αυγουστιάτικο Φεγγάρι στο λιμάνι, το “Ψαράδικο Πανηγύρι”
(Τραγούδια, χοροί και Σαρδέλα στα κάρβουνα).
Ώρα έναρξης 8 μ.μ.

Εγκαίνια σύγχρονου πάρκινγκ
Τα εγκαίνια του νέου σύγχρονου πάρκινγκ που κατασκευάστηκε στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ηπείρου, έγιναν σήμερα το μεσημέρι, Τετάρτη 25/7/19. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ευάγγ. Καρβούνης εξήρε τη συνεργασία και την αποφασιστικότητα του Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη για την κατασκευή του έργου, με το οποίο αναπλάστηκε ο χώρος και διπλασιάστηκαν οι θέσεις στάθμευσης. Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης αναφέρθηκε στη συνδρομή και στήριξη από την Περιφέρεια όλων των νοσοκομείων της Ηπείρου, συγχαίροντας τόσο τη Διοίκηση του «Χατζηκώστα», όσο και τον ανάδοχο για το έργο που παρέδωσαν προς χρήση στους πολίτες.

Εκδήλωση
Ανοιχτή εκδήλωση θα πραγματοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στα Ιωάννινα, τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, στις 19.30, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου (Στοά Σάρκα 2ος όροφος). Στην εκδήλωση καλούνται οι πολίτες των Ιωαννίνων προκειμένου να συζητήσουμε για το νέο πολιτικό τοπίο , μετά την 7η Ιουλίου και να συνδιαμορφώσουμε τις δράσεις και παρεμβάσεις μας την επόμενη περίοδο.

Ο Ταξίαρχος Βασιλείου Γεώργιος νέος Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας
Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Γεώργιος, τοποθετήθηκε από Δ/νση Αστυνομίας Ιωαννίνων στη Δ/νση Αστυνομίας Άρτας, ως Διευθυντής.

Ο Β. Μουσελίμης στα Γιάννενα
Ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ με τις αποφάσεις του αρχηγού της Αστυνομίας για τους αστυνομικούς διευθυντές. Μετά τις κρίσεις και τοποθετήσεις των Ταξιάρχων, ο Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Μουσελίμης, αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθυντή Αστυνομίας Ιωαννίνων. Ο κ. Μουσελίμης μετακινείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων, όπου θα ασκεί τα καθήκοντα του Διευθυντή.
Επίσης, ο Φώτιος Ντίνης μετακινείται από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας όπου υπηρετεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων, ως Υποδιευθυντής.

Αποστρατεύθηκε
Εκρίθη ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του, ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας Φώτιος Ντζιμάνης που μαζί με άλλους 7 Υποστρατήγους Γενικών Καθηκόντων, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του Αντιστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων και τους απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου της θέσης που κατείχαν, θα αποστρατευθούν δε ύστερα από τριάντα (30) ημέρες:

Κίνημα Αλλαγής
Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου προσβάλλει τις γυναίκες
Στην Ελλάδα η συζήτηση για τις αμβλώσεις έχει τελειώσει μετά τις νομοθετικές ρυθμίσεις των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, για την τεχνητή διακοπή της εγκυμοσύνης και την προστασία της υγείας της γυναίκας. Και αυτό το δικαίωμα της γυναίκας δεν αμφισβητείται σε μια σύγχρονη κοινωνία, σημειώνει σε ανακοίνωση το ΚΙΝΑΛ.
Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, η οποία υιοθετεί πρόταση ακραίων οργανώσεων για το «αγέννητο παιδί», συνιστά επιστροφή σε οπισθοδρομικές και ξεπερασμένες αντιλήψεις, που πολέμησαν οι προηγούμενες γενιές.
Καλούμε την Ιερά Σύνοδο να ακυρώσει μια απόφαση που όχι μόνο προσβάλλει τις γυναίκες, αλλά και αποκόπτει τη θρησκεία από τις σύγχρονες κοινωνικές αντιλήψεις.
Αναρωτιόμαστε ποια είναι η θέση της Κυβέρνησης και της ΝΔ επί του θέματος. Σε αυτό το θέμα η σιωπή δεν είναι χρυσός.

ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ Η ΜΟΝΑΔΑ ΠΡΟΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
Απο τον ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ανακοινώθηκε πως δόθηκε από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ η προέγκριση για τη δημοπράτηση του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΡΟΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ (ΜΟΠΑΚ) ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ» συνολικού προϋπολογισμού 9.887.361,74€.
Στην ανακοίνωση τονίζεται: «Σήμερα εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λευκάδας οι όροι διακήρυξης του έργου και καθορίστηκε η ημερομηνία δημοπράτησης του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019.
Με τη δημοπράτηση, ολοκληρώθηκε μια, γραφειοκρατικά, δύσκολη διαδικασία για ένα σημαντικό έργο, από τα λίγα που εκτελούνται στη χώρα. Άνοιξε έτσι ο δρόμος για την οριστική λύση του προβλήματος των απορριμμάτων, ύστερα από σχεδόν 40 χρόνια.
Συνεχίζουμε παράλληλα την προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος των δεματοποιημένων απορριμμάτων, κατά το μεταβατικό στάδιο μέχρι την κατασκευή την Μονάδας».

Και μια μικρή αναβολή
Οι προγραμματισμένες παραστάσεις “Pinkfong Baby Shark Live Musical” την Δευτέρα 29/7 στην Πρέβεζα στο Δημοτικό Κηποθέατρο Πρέβεζας «Γιάννης Ρίτσος» και την Τρίτη 30/7 στην Άρτα στο Θέατρο Κάστρου αναβάλλονται για ημερομηνία η οποία θα ανακοινωθεί σε επόμενο δελτίο τύπου.