ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΤΑΣ

Βραδιά Πανσελήνου σε ρυθμούς jazz

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας σας προσκαλεί στη μουσική εκδήλωση που διοργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας, την Τρίτη 1 Αυγούστου και ώρα 21:00, με αφορμή την ξεχωριστή αυγουστιάτικη Πανσέληνο.
Σε ανακοίνωση που υπογράφει η Προϊσταμένη της ΕΦΑ Άρτας Βαρβάρα Ν. Παπαδοπούλου Δρ Αρχαιολόγος, σημειώνονται τα εξής: «Το μουσικό σχήμα Jennie Kapadai Quartet με τους ταλαντούχους καλλιτέχνες Τζένη Καπάδαη (φωνή), Χρήστο Μπαλαούρα (κιθάρα), Ευθύμη Σφαιρόπουλο (κοντραμπάσο) και Ηλία Ψαλίδα (τύμπανα), θα συντροφεύσει το κοινό με τους αισθαντικούς ήχους της jazz σε μια ατμοσφαιρική μουσική εμπειρία υπό το φως της Πανσελήνου. To Great American Songbook θα έχει την τιμητική του. Ο Duke Ellington και ο Cole Porter θα συναντήσουν τον Pixinguinha και τον Tom Jobim, με κομμάτια που έχουν αγαπηθεί από τις εκτελέσεις της Ella Fitzgerald, της Astrud και του Joao Gilberto, του Chet Baker και της Billie Holiday.

Πριν από τη συναυλία και κατά τη διάρκεια αυτής, η μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου, καθώς και οι περιοδικές εκθέσεις «Το παιχνίδι στην Αμβρακία. Αθύρματα για παιχνιδίσματα» και «Αποικία. Μια ιστορία ανθρώπινων μετακινήσεων», θα παραμείνουν ανοικτές για το κοινό από τις 20:00 έως τις 24:00.
Η είσοδος στους χώρους του Μουσείου θα είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για τους Jennie Kapadai Quartet …
Το μουσικό σχήμα Jennie Kapadai Quartet αποτελείται από τους μουσικούς Τζένη Καπάδαη στη φωνή, Χρήστο Μπαλαούρα στην κιθάρα, Ευθύμη Σφαιρόπουλο στο κοντραμπάσο και Ηλία Ψαλίδα στα τύμπανα. O Χρήστος και η Τζένη παίζουν μαζί από το 2017 σε μικρές και μεγάλες μουσικές διοργανώσεις, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και αλλού, ενώ το νεοσύστατο κουαρτέτο δραστηριοποιείται στην Ήπειρο. Αυτοσχεδιάζοντας, διατηρώντας όμως τη ρομαντική τους διάθεση, οι τέσσερις μουσικοί πειραματίζονται με ενορχηστρώσεις γνωστών και αγαπημένων jazz, blues και brazilian τραγουδιών.