Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο

Ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Ν. Άρτας, ευχαριστεί θερμά τη ΣΥΦΑΡΤ Α.Ε. ΑΡΤΑΣ για τη δωρεά του χρηματικού ποσού στο ΚΔΗΦ «ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ» του Συλλόγου μας, που συγκεντρώθηκε από την Χριστουγεννιάτικη Φιλανθρωπική δράση με την ονομασία «Κάντο Αγάπη», μέσα στις δύσκολες αυτές στιγμές της πανδημίας.
Η ενέργεια αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε σκοπούς και στόχους του Συλλόγου μας και μας υπενθυμίζει ότι οι συνάνθρωποί μας είναι κοντά μας.
Παρακαλούμε να δεχθείτε τις πιο θερμές ευχαριστίες των μελών του Δ.Σ και κυρίως όμως των ΠΑΙΔΙΩΝ του Κέντρου μας μαζί με τις καλύτερες ευχές μας για την πραγματοποίηση των στόχων και του έργου σας.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΠΙΖΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Αγώνας Άνθιμος Αργυρόπουλος
Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα Άνθιμος Αργυρόπουλος σας ενημερώνει ότι οι εγγραφές για τον
αγώνα ξεκινούν στις 1 Μαρτίου 2021 και κλείνουν στις 30 Απριλίου 2021.
Όλες οι λεπτομέρειες και ολόκληρη η προκήρυξη του αγώνα στο site της διοργάνωσης
http://www.kriakourasrace.gr και στην ενότητα ΑΝΘΙΜΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ καθώς και όποιο νέο του αγώνα στην ενότητα του site ΝΕΑ.

Κώστας Μπάρκας: Τηλεδιάσκεψη με τους φορείς του Τουρισμού της Πρέβεζας

Τα σημαντικά και πολύπλευρα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του Τουρισμού, όχι μόνο ευρύτερα αλλά και ειδικότερα στον Νομό της Πρέβεζας, ενόψει και της νέας Τουριστικής Περιόδου, συζήτησε με τους φορείς του τουριστικού κλάδου στον Νομό ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Μπάρκας.
Η τηλεδιάσκεψη έγινε με πρωτοβουλία του κ. Μπάρκα και είχε στόχο την επικαιροποίηση των θεμάτων που αφορούν στον τουριστικό κλάδο και αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς κοινοβουλευτικών δράσεων, μέσω των διαδικασιών κοινοβουλευτικού ελέγχου, με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.
Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, κ. Μπούρης, ο Πρόεδρος της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας, κ. Χαλκίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας, κ. Ανατολιωτάκης, ο Γενικός Γραμματέας της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ), κ. Ευθυμίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάργας, κ. Παππάς, ενώ παραβρέθηκε και ο νέος Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Πρέβεζας, κ. Μίχας.
Ο κ. Μπάρκας από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση της τηλεδιάσκεψης, επισήμανε ότι τα πορίσματα της συνάντησης θα μεταφερθούν με όλα τα πρόσφορα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου στους αρμόδιους φορείς, όπως το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ, ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε ότι είναι στη διάθεση, συμμετέχοντας ενεργά, σε οποιαδήποτε κίνηση, η οποία να έχει στόχο την προστασία και την ανάπτυξη του Νομού.

“Το Σπίτι του Ηπειρώτη” έγινε και “Σπίτι του Εθελοντή Αιμοδότη”

«Το Σπίτι του Ηπειρώτη» τίμησε για άλλη μια φορά το σκοπό του ως πολιτιστικό κέντρο για την Πάτρα, καθώς στους χώρους του πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2021, με απόλυτη επιτυχία εθελοντική αιμοδοσία, με αφορμή την 108η επέτειο απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, από τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Πατρών.
Από τις 10:00 μέχρι τις 13:00 συμπολίτες μας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών του Συλλόγου, προσέρχονταν για να αιμοδοτήσουν.
Το Διοικητικό Συμβούλιο των Ηπειρωτών εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στο Κέντρο Αίματος του ΠΓΝ Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» και ειδικότερα στις υπεύθυνες για τη συγκεκριμένη αιμοδοσία εκ μέρους του Κέντρου, κ. Αθηνά Μούγιου, Επιμελήτρια Α’, και κ. Παναγιώτα Σπανού, Νοσηλεύτρια, τόσο για την άψογη συνεργασία με το ΣΕΑ του Πανηπειρωτικού Συλλόγου όσο και για τον τρόπο υλοποίησης της κοινωνικής αυτής δράσης, η οποία έγινε σύμφωνα με όλους τους υγειονομικούς κανόνες και τα σχετικά πρωτόκολλα

Ένταση στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
Αποχώρησαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης αποχώρησαν από την συνεδρίαση του ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ διαμαρτυρόμενοι μετά από ένταση που υπήρξε με τον πρόεδρο και σε ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Σε μια συνεδρίαση που ο Περιφερειάρχης «ξέχασε» το γεγονός ότι 10 από τους 18 Δήμους της Ηπείρου έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας της βροχής και παινεύονταν για το τεχνικό του Πρόγραμμα, σε μια συνεδρίαση που το γεγονός ότι η κακοκαιρία δεν έπληξε την περιοχή μας όσο άλλες περιοχές εμφανίστηκε σαν επιτυχία της πολιτικής προστασίας, η περιφερειακή αρχή αντιμετώπισε με ειρωνείες την εμπεριστατωμένη τοποθέτηση και την καταψήφιση της αναμόρφωσης του Τεχνικού Προγράμματος από την «Λαϊκή Συσπείρωση»
Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου έφτασε να κλείσει το μικρόφωνο του Περιφερειακού Συμβούλου Κ. Κωτσαντή όταν έκρινε ότι είναι «εκτός θέματος» στην τοποθέτηση για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Αυτό που ενόχλησε στην πραγματικότητα ήταν η εμπεριστατωμένη κριτική με την οποία ο Περιφερειακός Σύμβουλος αναδείκνυε μέσα από τα οικονομικά στοιχεία της Περιφέρειας, την ταύτιση με τα επιχειρηματικά συμφέροντα. (…) Οι υβριστικές συμπεριφορές, η αντιδημοκρατική νοοτροπία μιας περιφερειακής αρχής που δυσκολεύεται να «ανεχτεί» οποιαδήποτε φωνή υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα, βρίσκει καταφύγιο πίσω από τις συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ για να αποστεώνει οποιαδήποτε συλλογική διαδικασία».

Δήμος Ηγουμενίτσας επί των αποφάσεων της ΟΛΗΓ Α.Ε.
«Το διορισμένο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΗΓ Α.Ε. ενεργώντας ενάντια στα συμφέροντα των πολιτών της Ηγουμενίτσας με τις με αριθμ. 27/2021& 28/2021 αποφάσεις του, προσπαθεί να υφαρπάξει την περιουσία του Δήμου» σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Ηγουμενίτσας.
«Με τέτοιες επαίσχυντες αποφάσεις, όχι μόνο δεν κάνουν τα συμφωνημένα, προκειμένου να αποδοθούν τα τμήματα της χερσαίας ζώνης που δεν χρησιμοποιούνται για λιμενικές δραστηριότητες στον Δήμο και στην τοπική κοινωνία, αλλά δυναμιτίζουν την όποια προσπάθεια.
Εμφανίζουν τα πραγματικά τους πρόσωπα και τις επιδιώξεις τους και προσπαθούν να σφετεριστούν την περιουσία, που νομίμως κατέχει ο Δήμος.
Ξεχνά μάλλον,η εξελισσόμενη σε επικίνδυνη για τα συμφέροντα της Ηγουμενίτσας, ηγεσία της ΟΛΗΓ Α.Ε. ότι μόλις πριν ένα χρόνο ανέκρουσε πρύμναν για το ίδιο θέμα.
Δεν γνωρίζουν ότι το κάμπινγκ, το κεντρικό και τα δύο αναψυκτήρια κατασκευάστηκαν από τον Δήμο Ηγουμενίτσας, με χρήματα των δημοτών, στους οποίους και ανήκουν, όπως επίσης και το γεγονός ότι ο Δήμος δαπανά χρήματα για την ναυαγοσωστική κάλυψη;
Δεν καταλαβαίνουν επιτέλους, ότι στη συνείδηση όλων, το Δρέπανο ανήκει στον Δήμο;
Ποιους άραγε εξυπηρετούν αυτές οι αποφάσεις;
Καλούμε λοιπόν, τους τοπικούς Βουλευτές, την Περιφέρεια Ηπείρου, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, τους Επιστημονικούς και Επαγγελματικούς φορείςκαι όλους τους Δημότες να στηρίξουν ξεκάθαρα το δίκαιο αίτημα του Δήμου.
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θα προβεί σε κάθε ενέργεια, με σκοπό να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα του, έναντι εκείνων που τα επιβουλεύονται».