«ζακέτα να πάρεις»!

«…..Ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή ειδικά τη συγκυρία, προσφέρει μέγιστη υπηρεσία στο ΠΑΣΟΚ, μια και απευθύνονται εν πολλοίς σε παραπλήσια κοινά. Ένας αρχηγός πολλαπλά βαλλόμενος, χωρίς στοιχειώδη επίγνωση κομματικής λογικής και λειτουργίας, που προβάλλει περγαμηνές μάνατζερ αλλά λειτουργεί σαν ιδιοκτήτης μικρής οικογενειακής επιχείρησης περασμένης εποχής «όποιου δεν του αρέσει να φύγει».

Με έναν υπαρχηγό, κατ’ ουσίαν σκιώδη αρχηγό, τον αψύ, ο οποίος έχει επιστρέψει την κομματική διαμάχη στην εποχή του Δηλιγιάννη. Και με ένα εκλογικό κοινό διαιρεμένο ανάμεσα στους απολιτίκ φαν του νέου προέδρου και στους παραδοσιακούς αριστερόφρονες του πρώην.

Άγνωστο ακόμα πόση λάμψη θα διατηρεί το άστρο του Τσίπρα, όταν με το νέο χρόνο προσπαθήσει να πραγματοποιήσει το περίφημο rebranding. Ως τότε ο καιρός μακρύς. Μεσολαβεί το συνέδριο μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα ιδιοκτησίας Κασσελάκη, και η αναμενόμενη (και μάλλον δεδομένη) διάσπαση.
Απέναντι σε αυτούς, οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ προβάλλουν ένα κατά το μάλλον ή ήττον, σοβαρό πρόσωπο.

Τουλάχιστον η πλειοψηφία τους. Οι λύσεις που προτείνουν για τα προβλήματα της χώρας είναι διάσπαρτες στις μαζώξεις ανά την επικράτεια, και προς το παρόν μη αξιολογήσιμες και ταξινομήσιμες.
Κάποιες αποπνέουν τον κρατισμό του παραδοσιακού ΠΑΣΟΚ, άλλες είναι πλέον αξιοπρόσεκτες και προωθημένες. Αλλά δεν είναι μόνο οι θέσεις. Είναι και τα πρόσωπα που θα κριθούν εάν εγγυούνται την πραγμάτωσή τους. Γιατί τόσο τα πρόσωπα όσο και τα έργα των υποψηφίων είναι ήδη γνωστά (εκτός του Δούκα που δεν έχει έργο).

Απλώς σημειώνουμε εκθειαστικά τον πολιτικό πολιτισμό μέσα στον οποίο διεξάγεται προς το παρόν η εκλογική εκστρατεία. Ουδεμία σχέση έχει με την ανθρωποφαγία που συντελείται στον ΣΥΡΙΖΑ, είτε με την υπονόμευση Κασσελάκη στον Τσίπρα για τα «μαύρα ταμεία», είτε με την αγενή έως τραμπούκικη συμπεριφορά του Πολάκη σε Γεροβασίλη και Ζαχαριάδη: «Ζακέτα να πάρετε τον Οκτώβρη».
(Γιάννης Σιδέρης 05/08/2024 – liberal.gr)