«Ζεστά» τα σχολεία της Άρτας

Δεκτό το αίτημα του Δήμου Αρταίων για επιπλέον χρηματοδότηση
Χωρίς ενεργειακά προβλήματα και «ζεστά» αναμένεται να είναι τα σχολεία της Άρτας, μετά και την έκτακτη επιχορήγηση ύψους 72.000€ που ζήτησε ο Δήμος Αρταίων και έλαβε από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Με την έκτακτη χρηματοδότηση, αναμένεται να καλυφθούν τα αυξανόμενα λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων που σε συνδυασμό με τις δράσεις ενεργειακής εξοικονόμησης της Δημοτικής Αρχής, θα επιφέρουν το επιθυμητό για όλους αποτέλεσμα.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος «Τα σχολεία της Άρτας αναμένεται να μην αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα θέρμανσης. Αντιληφθήκαμε το πρόβλημα πολύ έγκαιρα, γιατί είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις διευθύνσεις των σχολείων, και ζητήσαμε έκτακτη χρηματοδότηση από το ΥΠΕΣ. Χαίρομαι και για το δύο, αφού τόσο η επικοινωνία με τους διευθυντές των σχολείων, όσο και η καλή μας συνεργασία με το Εσωτερικών, μας δίνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Παράταση της διαδικασίας για τους εργάτες γης
Μετά από συνεργασία των συναρμόδιων Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Μετανάστευσης και Ασύλου και μέχρι τη νομοθετική ρύθμιση για την παράταση, έως 31.03.2023, της προθεσμίας των άρθρων 16 και 16α του ν. 4783/2021, που έληξε στις 30.09.2022, ανακοινώνεται ότι:
Η σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (e-Υπηρεσίες), θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμη στους ενδιαφερόμενους εργοδότες και οι αρμόδιες υπηρεσίες θα προχωρούν απρόσκοπτα στην ηλεκτρονική παραλαβή και επεξεργασία των αιτήσεων. Υπενθυμίζεται ότι, τα άρθρα 16 και 16α του ν. 4783/2021 ρυθμίζουν τη διαδικασία μετάκλησης των πολιτών τρίτων χωρών που είτε απαλλάσσονται από την θεώρηση εισόδου είτε δεν έχει ρυθμιστεί το καθεστώς διαμονής τους στην Ελλάδα. Η διαδικασία αφορά τη μετάκληση για απασχόληση σε αγροτικές εργασίες και για διάστημα από 30 έως 90 ημέρες, με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον 90 ημέρες, δηλαδή συνολικά για 6 μήνες.

Εκδήλωση για τη ζωή και το έργο του Χριστόφορου Μηλιώνη

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πατρών και το λογοτεχνικό περιοδικό Διαπολιτισμός προσκαλούν στην εκδήλωση που διοργανώνουν το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στις 7 μμ, στο “Σπίτι του Ηπειρώτη”, Μουρούζη 14-16 Πάτρα, αφιερωμένη στα 90 χρόνια από τη γέννηση του Ηπειρώτη συγγραφέα και φιλολόγου ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΜΗΛΙΩΝΗ.
Για τη ζωή και το έργο του Χριστόφορου Μηλιώνη θα μιλήσουν:
– Γιάννης Η.Παππάς, φιλόλογος, ποιητής, μεταφραστής
– Δημήτρης Χριστόπουλος, φιλόλογος, συγγραφέας
– και Μαρία Ψάχου, φιλόλογος.
Συμμετέχει το χορωδιακό σύνολο: “Τα τραγούδια της παρέας” του Πανηπειρωτικού συλλόγου.
Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών Αλέξανδρος Χάιδας, φιλόλογος,
και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων περιοχής Πατρών, Άγγελος Λυκουργιώτης
Διαβάζει ο Αλέξης Γκλαβάς, ραδιοφωνικός παραγωγός και συγγραφέας.

Εθελοντική αιμοδοσία της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ηπείρου
Ανταποκρινόμενοι στις μεγάλες ανάγκες που έχουν χιλιάδες συμπολίτες μας σε όλη τη χώρα για αίμα και αναγνωρίζοντας τη σημασία της έμπρακτης συνεισφοράς στην κοινωνία, οι εργαζόμενοι της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ηπείρου προσήλθαν προ ημερών στην πρώτη εθελοντική ημέρα αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Ελευθεροχωρίου.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ενημέρωση, η δράση διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε με τη σημαντική συμβολή της Μονάδας Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωάννινων και εντάσσεται τόσο στο πλαίσιο των έμπρακτων δράσεων προσφοράς και αλληλεγγύης της ΜΕΑ Ηπείρου όσο και των ημερών εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργανώνει ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στα κεντρικά γραφεία του στην Αθήνα αλλά και στις κατά τόπους δραστηριότητες των θυγατρικών του εταιρειών σε όλη την Ελλάδα.
Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, αντιλαμβανόμενος τη διαχρονική ανάγκη της πολύτιμης προσφοράς αίματος, έχει ιδρύσει τον Φορέα Εθελοντών Αιμοδοτών «Εργαζόμενοι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ», μέλος του Εθνικού Μητρώου Αιμοδοτών, και οργανώνει τακτικά Ημέρες Εθελοντικής Αιμοδοσίας στα κεντρικά γραφεία του σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς». Εργαζόμενοι και Διοίκηση στήριξαν ενεργά τις πρόσφατες εθελοντικές αιμοδοσίες στην Αθήνα και χάρη στην ενεργή συμμετοχή τους έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής περίπου 140 φιάλες αίμα.