Ζωντάνεψε το Αρχαίο Θέατρο Αμβρακίας

Με Σύμπραξη Δήμου Αρταίων – Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας – Εθνικό Θέατρο και «ΔΙΑΖΩΜΑ»

O «Πλούτος» του Αριστοφάνη μετά από 2.500 χρόνια στην καρδιά της πόλης μας

Χριστόφορος Σιαφάκας: Ιστορική η στιγμή επαναλειτουργείας του

Το απόγευμα της Κυριακής 28 Ιουλίου 2024, το Αρχαίο Θέατρο Αμβρακίας στην καρδιά της Άρτας, φιλοξένησε την παράσταση “Πλούτος” του Αριστοφάνη, από το Εθνικό Θέατρο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Δήμου Αρταίων, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας του υπουργείου Πολιτισμού και του Σωματείου “ΔΙΑΖΩΜΑ”, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Γνωριμία με Αρχαία Θέατρα της Ελλάδας”.

Η σύνδεση των Αρτινών πολιτών με την αρχαία ελληνική κωμωδία και τον πολιτιστικό πλούτο της χώρας μας με το εμβληματικό έργο του Αριστοφάνη, το γεμάτο από πολιτική σάτιρα και διαχρονικά μηνύματα, λειτούργησε καθοριστικά για την επιτυχία της παράστασης. Οι εξαίρετες ερμηνείες των ηθοποιών του Εθνικού Θεάτρου, μάγεψαν το κοινό.

Η πρωτοβουλία “Γνωριμία με Αρχαία Θέατρα της Ελλάδας” περιλαμβάνει τη σκηνική παρουσίαση του “Πλούτου” σε περισσότερα από 15 αρχαία θέατρα σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας την ευκαιρία να γνωρίσει το κοινό από κοντά τα σημαντικά αυτά μνημεία και να απολαύσει υψηλού επιπέδου πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η συνεργασία του Δήμου Αρταίων, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας, του υπουργείου Πολιτισμού και του Σωματείου “ΔΙΑΖΩΜΑ” για την πραγματοποίηση της παράστασης στην Άρτα, αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας και της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.

Δήλωση Δημάρχου
Ο Δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας, με ανάρτησή του δήλωσε σχετικά: «Ιστορική η στιγμή επαναλειτουργείας του Μικρού Θεάτρου της Αμβρακίας! Τυχεροί αρκετοί συνδημότες που παρακολούθησαν την όμορφη θεατρική παράσταση. Ευχαριστούμε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και φυσικά το ΔΙΑΖΩΜΑ για την επιμονή του να συμπεριληφθεί το Μικρό Θεατράκι μας στην περιοδεία του Εθνικού Θεάτρου Ελλάδος στα λιγοστά αλλά εμβληματικά Αρχαία Θέατρα της Ελλάδος!».