Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη αλλοδαπός για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη στις 25-07-2024 το πρωί στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Ειδικότερα, ο αλλοδαπός εντοπίστηκε στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών ότι κατέχει και διακινεί ποσότητες κοκαΐνης στην Ηγουμενίτσα και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 1,85 γραμμαρίων, κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό των 40 ευρώ.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκε επιπλέον και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό 5.300 ευρώ ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Ιωάννινα: Άμεση σύλληψη δύο ημεδαπών για κλοπή
Η άμεση ανταπόκριση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων οδήγησε στη σύλληψη δύο ημεδαπών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, οι κατηγορούμενοι, αφαίρεσαν δύο δέματα από τον εξωτερικό χώρο εταιρείας ταχυμεταφορών και απομακρύνθηκαν από το σημείο με μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας τους.
Στο πλαίσιο των αναζητήσεων, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους ημεδαπούς, παραδίδοντας παράλληλα στον ιδιοκτήτη της εταιρείας τα δέματα, τα οποία είχαν απορρίψει σε κοντινή απόσταση.
Η μοτοσυκλέτα που χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης της κλοπής.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Εξιχνίαση κλοπής από σπίτι στην Άρτα
Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρταςκλοπή, που έλαβε χώρα τις 24/07/2024 το μεσημέρι στην Άρτα.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος, παραβίασε παράθυρο κατοικίας ημεδαπού, μαζί με άγνωστο συνεργό του, από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας (2.500) ευρώ και κάμερα καταγραφής, αξίας (200) ευρώ, αποχωρώντας στην συνέχεια με όχημα στο οποίο επέβαινε ακόμη ένας συνεργός τους.
Στο πλαίσιο των αναζητήσεων οι αστυνομικοί εντόπισαν το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες, σταθμευμένο στη Φιλιπιάδα, το οποίο και κατασχέθηκε.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας.

Άρτα: απάτες με το πρόσχημα της πώλησης τροχοβίλας 
Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σχηματίστηκε δικογραφία για περιπτώσεις απάτης, πλαστογραφίας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε από ημεδαπό, την 19/6/2024,αφού εντόπισε στο διαδίκτυο ηλεκτρονική αγγελία πώλησης τροχοβίλας, ήρθε σε επικοινωνία με τον φερόμενο πωλητή και πείστηκε για την αγορά της έναντι ποσού, 4.000 ευρώ, καταβάλλοντας σε τραπεζικό λογαριασμό που του υποδείχθηκε το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.940 ευρώ, ως προκαταβολή, χωρίς ωστόσο ποτέ να αποκτήσει την τροχοβίλα, αφού στη συνέχεια διακόπηκε κάθε επικοινωνία μαζί του.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε ότι με τον ίδιο τρόπο δράσης και με τα ίδια στοιχεία φερόμενου πωλητή, είχαν εξαπατηθεί ακόμα δύο άτομα σε περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, όπου είχαν υποβληθεί σχετικές καταγγελίες από τα θύματα, τα οποία είχαν καταβάλει χρηματικά ποσά ύψους 3.480 και 2.860 ευρώ, αντίστοιχα, για την αγορά τροχοβίλας.

Κατά την προανάκριση που διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας διακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας των δικαιούχων των τραπεζικών λογαριασμών στους οποίους κατατέθηκαν τα παραπάνω χρηματικά ποσά.
Ειδικότερα, πρόκειται για ημεδαπό, ημεδαπή και αλλοδαπό, που ενεργούσαν ως μεταφορείς παράνομου χρήματος (moneymules ), τους οποίους στρατολογούσαν οι ιθύνοντες νόες των απατών, ενώ τα χρήματα που κατατίθονταν, αποσύρονταν στη συνέχεια άμεσα μέσω αναλήψεώς τους από ΑΤΜ.
Ακόμη, διαπιστώθηκε ότι οι τηλεφωνικές συνδέσεις με τις οποίες συνομιλούσαν τα θύματα με τους δράστες ήταν καταχωρημένα σε στοιχεία μη ταυτοποιήσιμων αλλοδαπών προσώπων («ghostphones»).

Η έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας για την ταυτοποίηση και άλλων εμπλεκόμενων ατόμων στις παραπάνω υποθέσεις συνεχίζεται.