Ημέρες Φωτογραφίας Άρτας 2022 από την Φ.Ο.Α.

Η Φ.Ο.Α. – Φωτογραφική Ομάδα art.A’sγια 5η χρονιά διοργανώνει τις “Ημέρες Φωτογραφίας Άρτας 2022”. Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας, που θα φιλοξενηθεί στην ισόγεια αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης «Γ. Μόραλης» (Νικ. Πλαστήρα 13, Άρτα), θα γίνουν την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022και ώρα 20:00. Η είσοδοςείναι ελεύθερη για το κοινό στις ώρες λειτουργίας της Δημοτικής Πινακοθήκης(09:00 έως 14:00 & 18:00 έως 21:00 εκτός Σαββάτου & Κυριακής) έως και την Τρίτη 12 Ιουλίου. Την έκθεση των μελών της Φ.Ο.Α. με τίτλο«Ταυτότητα» επιμελήθηκε η Κατερίνα Κούρου, εισηγήτρια των φετινών σεμιναρίων που διοργάνωσε η Ομάδα μας για την περίοδο 2021-2022.

Θεωρούμε, ότι γνωρίζουμε ποιοι είμαστε, ότι γνωρίζουμε την ταυτότητα μας.
Αν κάποιος μας ρωτήσει, απορούμε για την ¨αφελή¨ ερώτηση. Όμως η πραγματική ταυτότητα δεν έχει μονάχα σχέση με τα γραμμένα στο χαρτί στοιχεία μας, ούτε με την ασπρόμαυρη φωτογραφία της αστυνομικής ταυτότητας, αλλά συνιστά τη σχέση μας με την πραγματικότητα.
Η ταυτότητα μας αποτελείται από όλα όσα μας χαρακτηρίζουν. Την ιδεολογία μας, τα πιστεύω μας, ακόμα και τον τρόπο που επιλέγουμε να ντυθούμε και να συμπεριφερθούμε. Έχει να κάνει με τα ερεθίσματα που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα μας.
«Τα άτομα εσωτερικεύουν στοιχεία των συλλογικών ταυτοτήτων στην ατομική ταυτότητα» (Gillis 1996:3). Ορίζουμε τον εαυτό μας και τα χαρακτηριστικά μας σε σχέση με τους άλλους. Η ατομική ταυτότητα και κατά συνέπεια και ο χαρακτήρας μας συνδέεται άμεσα με την συλλογική ταυτότητα και διαμορφώνεται από αυτήν. O Βarth αναφέρει στην εισαγωγή του “Ethnicgroups and boundaries” (1969) ότι «η κουλτούρα δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένας τρόπος περιγραφής της ανθρώπινης συμπεριφοράς».

Σας καλούμε με χαρά να επισκεφτείτε την έκθεση μας και να γνωρίσετε τις δράσεις και τα μέλη της Φωτογραφικής Ομάδαςart.A’sΦ.Ο.Α. .
Συμμετέχουν : Αικατερίνη Νάκου, Αλεξάνδρα Κοντοδήμα, Αλίκη Βίτσιου, Αλίνα Παπαζαχάρη, Αρετή Μπόσμου, Γεώργιος Μπελεβέντης,Γιώτα Ξυλογιάννη, Δήμος Σιαμέτης, Ευάγγελος Κούσουλας, Θύμιος Κατσικογεώργος, Κατερίνα Φιλίππου, Κατερίνα Χάρου, Παντελής Σιώζος, Σάντρα Φώτη, Χρίστος Βήχας
Λεπτομέρειες για την έκθεση θα ανακοινωθούν στον ιστότοπο της Ομάδας www.foartas.com, στη σελίδα της στο fbwww.facebook.com/FOart.As/ και στο account του instagramwww.instagram.com/foartas/.
Συνδιοργάνωση :Δήμος Αρταίων
Υποστηρικτής : Εμπορικό Επιμελητήριο Άρτας