Ημερήσια Διάταξη Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου

Την Τρίτη 04-10-2022 και ώρα 09:30 συνεδριάζει – μέσω τηλεδιάσκεψης- η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης μεταξύ άλλων και τα εξής:
-Κατάρτιση σχεδίου του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το έτος 2023 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
-Έγκριση του 2ου Α.Π.Ε. (Υπερβατικού με τροποποίηση σύμβασης κατά 14,98%) και του 2ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αναβάθμιση των εγκαταστάσεων Ιαματικών πηγών Πρέβεζας με έργα εκσυγχρονισμού και επέκτασης», αναδόχου «ΟΡΡΑΟΝ Α.Τ.Ε.».
-Έγκριση χορήγησης επιμήκυνσης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων έως όρια Ηπείρου», αναδόχου «Γ.Ν & Θ. ΘΩΜΑΣ Ο.Ε.», μέχρι την 06-04-2023.
-Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Μονάδα Κομποστοποίησης προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων Π.Ε. Άρτας», αναδόχου «ΤΕΔΡΑ Α.Τ.Π.Ε.», μέχρι την 14-05-2023.
-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση με ογκόλιθους τμήματος του ποταμού Αχέροντα στην περιοχή Κουντέ τοποθεσία Τσίκες (παροχή υπηρεσιών)».
-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Καθαρισμός εισόδου και περιβάλλοντος χώρου στο κτίριο Γ.Α.Κ. Ιστορικό αρχείο Ηπείρου από χόρτα και αυτοφυή δέντρα (παροχή υπηρεσιών)».
-Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 28-06-2022 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Εργασίες αποκατάστασης προσβασιμότητας στη διερχόμενη επαρχιακή οδό επί του οικισμού της Πλατανούσας», προϋπολογισμού € 153.000,00 με ΦΠΑ.
-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Προμήθεια σκυροδέματος για την άμεση επισκευή πλακοσκεπούς οχετού στο Παλαιοχώρι Συρράκου».
-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Προμήθεια υλικών αποκατάστασης μεταλλικών κατασκευών κοινόχρηστης στέγασης και προστασία τεχνικών έργων στα Κεντρικά Τζουμέρκα».
-Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση «SIAL 2022», που διοργανώνεται στο Παρίσι, το διάστημα 15-17/10/2022.
-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση βατότητας ορεινού οδικού δικτύου για προσβασιμότητα κτηνοτρόφων στον Γράμμο (παροχή υπηρεσιών)».
-Κατακύρωση του αποτελέσματος της Επιτροπής Διαγωνισμού της ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση επαρχιακού οδικού δικτύου για το έτος 2022», προϋπολογισμού € 90.000,00 με ΦΠΑ.
-Έγκριση του από 22-08-2022 Πρακτικού και του από 23-09-2022 Παραρτήματος αυτού, της Επιτροπής Διαγωνισμού της ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Βελτίωση τμημάτων στραγγιστικού – αρδευτικού δικτύου περιοχής Αγ. Δημητρίου Πέτα Άρτας», προϋπολογισμού € 75.000,00 με ΦΠΑ.
-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Άρτας «Επισκευή και συντήρηση αντλίας Νο 4 μετά ανταλλακτικών και εξαγωγή και έλεγχος αντλίας Νο 7 του αντλιοστασίου Βίγλας».
-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Άρτας «Μίσθωση μηχανημάτων για την βελτίωση πρόσβασης στην Ιερά Μονή Παναγίας Ροδιάς».
-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Άρτας «Μίσθωση μηχανημάτων για τον καθαρισμό και διευθέτηση του ρέματος Μπούση στην περιοχή Καραμούτσι Πέτα».
-Έγκριση τροποποίησης, ως προς τη διάρκεια ισχύος, της από 25-09-2020 Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Άρτας, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτας για την υλοποίηση του έργου «Άμεσες εργασίες στερέωσης του ναού Γενεσίου της Θεοτόκου Μεγαλόχαρης και του περιβάλλοντος χώρου και εργασίες συντήρησης των τοιχογραφιών του ναού».
-Έγκριση των όρων αναμίσθωσης του δημόσιου ιχθυοτροφείου Τσουκαλιό – Ροδιά της Π.Ε. Άρτας.
-Έγκριση απαλλαγής υπολόγου δαπανών Χρηματικών Ενταλμάτων Προπληρωμής (ΧΕΠ) της Π.Ε. Άρτας.
-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση διευθέτηση όμβριων υδάτων προς αποφυγή πλημμυρών περιοχής Κυράτσας Άρτας (παροχή υπηρεσιών)».
-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποξήλωση και αποσυναρμολόγηση μεταλλικής γέφυρας μπέλεϋ στην Μεσούντα Άρτας (παροχή υπηρεσιών)».
-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεσος καθαρισμός ερεισμάτων από προϊόντα κατολισθήσεων για την ομαλή διευθέτηση των υδάτων περιοχής Αθαμανίου (παροχή υπηρεσιών)».
-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Καθαρισμός και προστασία με ογκόλιθους ρέματος στην περιοχή Γαλατάς Πρέβεζας (παροχή υπηρεσιών)».
-Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Καθαρισμός και προστασία με ογκόλιθους του ποταμού Μαυρή στην περιοχή Ελαία Πρέβεζας από φερτά υλικά λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που είχαμε τον χειμώνα (παροχή υπηρεσιών)».
-Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής, μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων για την υλοποίηση του έργου «Άμεση αποκατάσταση επαρχιακών οδών στον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων», προϋπολογισμού € 64.000,00 με ΦΠΑ, ορισμός εκπροσώπων για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης και έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης (ανάκληση της αριθμ. 24/1655/09-09-2022 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής).