Ημερίδα Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Άρτας Τα πρώτα αποτελέσματα καταπολέμησης

Ενημέρωση για τον Μαύρο Ακανθώδη Αλευρώδη

Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στην αίθουσα ΔΙΩΝΗ

Ημερίδα για τα πρώτα αποτελέσματα καταπολέμησης του Μαύρου Ακανθώδη Αλευρώδη

Τις προσπάθειες της αντιμετώπισης του μεγάλου προβλήματος από τον Μαύρο Ακανθώδη Αλευρώδη, στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών, εντείνει η ΠΕ Άρτας και ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς.

Έτσι, στα πλαίσια της ενημέρωσης των εσπεριδοπαραγωγών της Άρτας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των καλλιεργειών από τον Μαύρο Ακανθώδη Αλευρώδη, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Άρτας διοργανώνει Ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι στην αίθουσα ΔΙΩΝΗ του Δήμου Αρταίων.

Βασικός ομιλητής στην ημερίδα θα είναι ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Εντομολογίας και Γεωργικής Ζωολογίας του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου Δρ. Παναγιώτης Μυλωνάς, Γεωπόνος – Διευθυντής Ερευνών και Προϊστάμενος της Επιστημονικής Εντομολογίας και Γεωργικής Ζωολογίας.

Στην Ημερίδα θα παρουσιαστούν τα πρώτα αποτελέσματα του προγράμματος βιολογικής καταπολέμησης του Μαύρου Ακανθώδη Αλευρώδη με σκοπό την εγκατάσταση στην περιοχή μας του ωφέλιμου εντόμου Encarsia smithi για την επίτευξη βιολογικής ισορροπίας, καθώς και βιώσιμης και μακροχρόνιας λύσης του προβλήματος.