Ημερίδα για τη μητέρα

Η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, με την πολύτιμη βοήθεια του 3ου Νηπιαγωγείου Άρτας και του 7ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας διοργάνωσε Ημερίδα – βιωματικό εργαστήρι με θέμα «Λόγια παιδιών για τη Γυναίκα – Μητέρα», την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 και ώρα 11:00 στην Αίθουσα του Μ/Φ Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ» Άρτας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άρτας κ.κ. Καλλίνικος, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, ο Αντιδήμαρχος Αρταίων κ. Χριστόφορος Σιαφάκας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ντίνος Παπαδημητρίου και η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κα Αναστασία Σίμου – Τάσιου η οποία προλόγισε και παρουσίασε τους ομιλητές. Κεντρικές ομιλήτριες στην εκδήλωση ήταν η κ. Καίτη Μαλαμή – Νταμάνη με θέμα «Μητέρα: από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα» και η κ. Αικατερίνη Ντάση με θέμα: «Δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα μας – Δράσεις με θέμα Κάντε μας αδερφάκια».
Μετά τις ομιλίες ακολούθησαν δράσεις στις οποίες τα παιδιά οργάνωσαν ομάδες ζωγραφικής και κατόπιν με ένα μικρό ποίημα εκφράζοντας την αγάπη προς τη μητέρα τους, προσέφεραν τις ζωγραφιές στις μητέρες τους, οι οποίες συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο
Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Ν. Άρτας «ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ», ευχαριστεί θερμά τον Νάτσικα Λάμπρο και την Νάτσικα Αγλαϊα, για τη δωρεά του χρηματικού ποσού των τετρακοσίων (400,00) ευρώ στο ΚΔΗΦ «ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ» του Συλλόγου μας, εις μνήμην Νάτσικα Βαλεντίνης.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΠΙΖΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Δρομολόγια ΚΑΜ Ν. Άρτας
Δευτέρα (18-03-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρεβιά – Πηγές.
Τρίτη (19-03-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
Τετάρτη (20-03-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
Πέμπτη (21-03-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.
Παρασκευή (22-03-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα – Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Εντάχθηκε στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 1″ το έργο με τίτλο ” ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Τ.Κ. ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ” στον Άξονα προτεραιότητας “Υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας και αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 2.236.000,00 ευρώ και αντικείμενό του, η κατασκευή διωρύγων ομβρίων προς αντιπλημμυρική προστασία της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Παρασκευής.
Σκοπός του έργου είναι, η αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής και η βελτίωση πρόσβασης των αγροτών στις καλλιέργειες της περιοχής για την συγκομιδή των αγροτικών προϊόντων.

Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη
Θετικά ανταποκρίθηκε η Περιφέρεια Ηπείρου σε αίτημα του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη εγκρίνοντας πίστωση για ασφαλτόστρωση – τσιμεντόστρωση δρόμων τριών κοινοτήτων με σκοπό την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών με χρηματοδότηση 95.000 € για την αποκατάσταση των εσωτερικών οδικών δικτύων: Ξηρόκαμπος Διχομοιρίου , Επάνω Καρυές Μηλιανών και Μσκρυχώραφα Ελάτης

Ορκίστηκε ο Αχ. Μπιστιόλης
Ορκίστηκε ο νέος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αχιλλέας Μπιστιόλης, ο οποίος καταλαμβάνει τη θέση της κ. Αναστασίας Τύρου- Ούζα, που υπέβαλλε την παραίτησή της, προκειμένου να είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Ιωαννιτών.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σε συνάντηση που είχε με την κ. Αν. Τύρου- Ούζα στο γραφείο του, την ευχαρίστησε για τη συνεργασία που είχαν στα χρόνια που θήτευσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στα επόμενα πολιτικά της βήματα. Καλωσορίζοντας το νέο Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Αχ. Μπιστιόλη, υπογράμμισε πως η εμπειρία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είναι χρήσιμη στο υπόλοιπο διάστημα της τρέχουσας περιφερειακής περιόδου.

Εγκύκλιος από τον Τάσο Πετρόπουλο
Tρόποι αξιοποίησης υπέρ του ασφαλισμένου, του χρόνου της παράλληλης και της διαδοχικής ασφάλισης
Ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, υπέγραψε εγκύκλιο στην οποία καταγράφονται οι τρόποι αξιοποίησης υπέρ του ασφαλισμένου, του χρόνου της παράλληλης και της διαδοχικής ασφάλισης για συνταξιοδότηση με βάση τις διατάξεις του ν. 4387/16.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο:
– Κανένας χρόνος ασφάλισης και καμία καταβληθείσα εισφορά δεν χάνονται.
– Οι χρόνοι ασφάλισης, παράλληλοι και μη παράλληλοι, που δεν λαμβάνονται υπόψη στη θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης, προσαυξάνουν το ποσό της σύνταξης κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 30 του ν. 4387/2016.

– Στις περιπτώσεις που έχει διανυθεί παράλληλα χρόνος ασφάλισης σε περισσότερους του ενός ενταχθέντες στον Ε.Φ.Κ.Α. φορείς πριν την ένταξή τους στον Ε.Φ.Κ.Α., ο ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει, για το παράλληλο αυτό διάστημα, το χρόνο ασφάλισης που επιθυμεί να συνυπολογίσει, σύμφωνα με τις διατάξεις της διαδοχικής ασφάλισης.
– Για τον διαδοχικά ασφαλισμένο, που κατά τη λήξη της υποχρεωτικής ασφάλισής του μετά την 01.01.2017, προκύπτει πολλαπλή δραστηριότητα, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τις προϋποθέσεις του ενταχθέντος φορέα με τις οποίες επιθυμεί να συνταξιοδοτηθεί.
– Οι χρόνοι ασφάλισης με τους οποίους θεμελιώνεται το δικαίωμα, καθώς και ο χρόνος ασφάλισης στον ΕΦΚΑ, λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του ποσού της εθνικής και ανταποδοτικής σύνταξης.