ΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΤΡΩΝ

Οι Ηπειρώτες της Πάτρας, την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023, εόρτασαν πανηγυρικά τον προστάτη του Συλλόγου τους και πολιούχο του Νομού Ιωαννίνων, Νεομάρτυρα Άγιο Γεώργιο τον εν Ιωαννίνοις, κόβοντας, συνάμα, και την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτά τους. Η ημέρα ξεκίνησε από νωρίς το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας Πατρών, όπου τελέστηκε δοξολογία μετά αρτοκλασίας και αναγνώστηκε από τον Πρόεδρο του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, Αλέξανδρο Χάιδα, ο βίος και το μαρτύριο του Αγίου.
Εν συνεχεία, μέσα σε ένα κατάμεστο από συμπολίτες μας, μέλη και φίλους του Συλλόγου «Σπίτι του Ηπειρώτη» εκδήλωση κοπής της 104ης πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας.

Αρχικώς ο συντονιστής της εκδήλωσης, γνωστός δημοσιογράφος και μέλος του Πανηπειρωτικού, Νίκος Γιαπρακάς, αφού καλωσόρισε τον κόσμο έδωσε το λόγο στον Πρόεδρο του Συλλόγου για τις καθιερωμένες ευχές. Ακολούθησε η ευλογία της πίτας από τον εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών, Προϊστάμενο της Ευαγγελιστρίας, αρχιμανδρίτη πατέρα Γκουρβέλο Αμβρόσιο, για να συνεχιστεί η εκδήλωση με την προβολή της ανασκόπησης της χρονιάς από το μέλος του συλλόγου, Λαμπρινή Ντάση.
Σειρά πήραν το ηπειρώτικο πολυφωνικό σχήμα και τα «τραγούδια της παρέας», αποδίδοντας ηπειρώτικα και πανελλήνια παραδοσιακά κάλαντα (Κρητικά και Ικαρίας), αντίστοιχα. Τέλος, μέσα σε πλήθος χειροκροτημάτων το παιδικό και εφηβικό χορευτικό τμήμα επιτέλεσε ηπειρώτικα τραγούδια και χορούς.
Η εκδήλωση έκλεισε με ευχές τόσο από βουλευτές, αρχηγούς δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωπους της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, φίλους συλλόγους όσο και από τους συντονιστές και τους δασκάλους των πολυπληθών τμημάτων του Πανηπειρωτικού.