Ηπειρωτική Συσπείρωση για την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου

Η 48η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου επικαιροποιεί τα συνθήματα για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» και «Έξω αι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ», που ήταν γραμμένα στην πόρτα που γκρέμισε το τάνκ. Αυτά τα συνθήματα έσμιξαν τους νέους της εποχής με τους μπαρουτοκαπνισμένους αγωνιστές της
Εθνικής Αντίστασης, των κατοπινών αγώνων και της Αντιδικτατορικής Πάλης στο δρόμο των αγώνων για πρόοδο, προκοπή και πατρίδα χωρίς ξένους δυνάστες……
Στις 17 Νοέμβρη 1973 και την επομένη μέρα, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων υπήρξε ανοιχτή συγκέντρωση με εκλογή δεκαμελούς Επιτροπής Αγώνα και προώθησης των παμφοιτητικών αιτημάτων στην Πρυτανεία.

Σε όλη τη χώρα αγωνιστές που όρθωσαν το ανάστημά τους κατά της δικτατορίας, ήρθαν αντιμέτωποι με τη φρίκη των βασανιστηρίων στα μπουντρούμια της ΕΑΤ – ΕΣΑ, κλείστηκαν στις φυλακές και τις εξορίες και υπέστησαν κάθε μορφής δίωξη… Στις μέρες επιχειρεί να σηκώνει ξανά κεφάλι ο φασισμός, ενώ κάποιοι θέλγονται απ’ τον αντικομμουνισμό, που αποτέλεσε την επίσημη ιδεολογία της χούντας. Κανένας εφησυχασμός και ανελέητη πάλη σε αυτά τα εκτρώματα.
Η επέτειος της εξέγερσης του Νοέμβρη μπορεί να αποτελέσει έναν ακόμα κρίκο στην πάλη για μόρφωση και εργασία με ανθρώπινες συνθήκες, μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού, ελεύθερο χρόνο, εισόδημα που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες, αξιοπρεπείς συντάξεις και απόρριψη των αντιλαϊκών νόμων και πολιτικών που στερούν από τους βιοπαλαιστές και τις οικογένειές τους τον πλούτο που παράγουν» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης για την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου.