Η Άρτα Γιορτάζει την Πολιούχο της Αγία Θεοδώρα

Εορτασμός στη σκιά του… covid19

Χωρίς πιστούς η Θεία Λειτουργία

Μόνο για ατομική προσευχή η προσέλευση

Με ατομική προσευχή και προσκύνημα στο σκήνωμα της Πολιούχου Αγίας Θεοδώρας, θα γιορτάσουν φέτος οι Αρτινοί της προστάτιδα της πόλης.
Υπό τη σκιά των μέτρων κατά του κορωνοϊού και την Άρτα στο «βαθύ κόκκινο», δεν θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις που γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια.
Φέτος ο Εσπερινός πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλίνινου, του ιερέα του ναού και των ψαλτών, με κλειστές πόρτες.

Το ίδιο και ανήμερα της εορτής η θεία λειτουργία προγραμματίσθηκε με την παρουσία του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλίνινου, του ιερέα του ναού και των απαραίτητων ατόμων. Να σημειωθεί πως θα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη οπότε οι πιστοί μπορούν να παρακολουθήσουν απ’ το σπίτι τους την δοξολογία.
Οι πιστοί, θα μπορούν να ανάψουν ένα κερί, τηρώντας τα μέτρα και να προσκυνήσουν το σκήνωμα, που θα είναι τοποθετημένο έξω από την πόρτα του ναού, από τις 7 το πρωί μέχρι στις 7 το απόγευμα.
Να σημειωθεί πως είναι πρώτη φορά που αναβάλλονται όλες οι υπόλοιπες λατρευτικές εκδηλώσεις, όπως η πρόσκληση Αρχιερέων από άλλες Μητροπόλεις, αλλά και η Λιτάνευση των Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνας Αγίας Θεοδώρας, συνοδεία Φιλαρμονικών, στους δρόμους της πόλης.

Πέρσι, πραγματοποιήθηκε η εορτή της Πολιούχου της Άρτας Αγίας Θεοδώρας, ξανά υπό τη σκιά του covid19, όμως ήταν οι πρώτες μέρες και ο εορτασμός χωρίς πραγματοποιήθηκε χωρίς πολύ κόσμο στην εκκλησία το πρωί, ενώ και η λιτανεία στους δρόμους έγινε με άδεια τα πεζοδρόμια που άλλες χρονιές για τον εορτασμό κατακλύζονταν από πιστούς ξένους και ντόπιους, χωρίς τη συμμετοχή μαθητών, αφού η κυβέρνηση έκλεισε τα σχολεία.
Αντίθετα πέρσι, συμμετείχαν κανονικά οι προσκεκλημένοι Μητροπολίτες και οι ιερείς, καθώς και οι επίσημοι, τοπικοί πολιτικοί παράγοντες, σύμβουλοι κ.α. κάτι που φέτος δεν θα είναι εφικτό.