Η Άρτα υποδέχθηκε και αγκάλιασε τα Special Olympics Hellas!

Η Άρτα αγκάλιασε με ενθουσιασμό και συγκίνηση την έλευση των Special Olympics στην πόλη! Στην εκδήλωση δήλωσαν το «παρών» περισσότεροι από 90 συμμετέχοντες ενώ οι τοπικές αρχές σημείωσαν πληρέστατη εκπροσώπηση στην ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22.2.2020.
Η θερμή αυτή υποδοχή αποτελεί απόδειξη ότι τα Τοπικά ΠρογράμματαSpecialOlympics απαντούν σε πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και συναντούν τις ελπίδες των συμπολιτών μας που αναζητούν δημιουργικές διεξόδους. Στην Άρτα το Πρόγραμμα Special Olympics θα ξεκινήσει με το άθλημα του στίβου με απώτερο στόχο τη διοργάνωση αγώνων και τη συμμετοχή αθλητών με νοητική αναπηρία από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Το Τοπικό Πρόγραμμα εντάσσεται στο ευρύτερο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Special Olympics Hellas που έχει ως στόχο την ανάπτυξή τους σε 21 πόλεις της χώρας μας με Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κ.Κωνσταντίνος Πατήλας και ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλειος Ψαθάς, ο Δήμαρχος Άρτας κ. Χρήστος Τσιρογιάννης και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος. Εκ μέρους των Special Olympics Περιφέρειας Ηπείρου, πραγματοποιήθηκε χαιρετισμός και εισήγηση από τον Πρόεδρο των Special Olympics Hellas Πρέσβυε.τ. Διονύσιο Κοδέλλα.

Η Εθνική Διευθύντρια Special Olympics Hellas κυρία Άρτεμις Βασιλικοπούλου παρουσίασε τα αθλητικά και παράλληλα προγράμματα.Για τη φιλοσοφία αλλά και τη σημαντικότητα τουΤοπικού Προγράμματος μίλησε ο Διευθυντής Αθλημάτων SpecialOlympicsHellas& Υπεύθυνος Αναπτυξιακού Προγράμματος κ. Βασίλης Κασιμάτης ενώ το περιεχόμενο του Τοπικού Προγράμματος στην Άρτα παρουσίασε η Συντονίστρια Αναπτυξιακού Προγράμματος κυρία Φένια Καρκαλέτση.
Τέλος, παρουσιάστηκαν οι νέοι συνεργάτες του Τοπικού Προγράμματος Special Olympics Άρτας, ο κ. Μπίζας Χαράλαμπος, Συντονιστής του Προγράμματος και Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Ν. Άρτας ‹‹Αγία Θεοδώρα››, ο κ. Γιάννης Σαπλαούρας – Προπονητής Στίβου Τοπικού Προγράμματος SOH Καθηγητής Φυσικής Αγωγής καθώς και η Συντονίστρια Special Olympics Περιφέρεια Ηπείρου κυρία Αλεξία Στεργίου.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση οι Αντιδήμαρχοι Άρτας κ.κ. Νικόλαος Λιόντος και Σωτήρης Χριστούλης, ο Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου κ. Ευάγγελος Χαρμπής, ο Πρόεδρος Συλλόγου Αγκαλιάς κ. Αλέκος Γεωργοδήμος και η κυρία Φανή Μπισκανάκη συντονίστρια Εκπαιδευτικού έργου Φυσικής Αγωγής Ηπείρου.
Με ιδιαίτερη χαρά για την ευκαιρία που τους δίνεται αλλά και με προσδοκία για τις σημαντικές στιγμές που θα ζήσουν στην Άρτα οι νέοι αθλητές των Special Olympics Hellas αγκάλιασαν την εκδήλωση.