Η ανομβρία «στέγνωσε» τον ποταμό Λούρο

Το πρόβλημα που έχει προκληθεί στον ποταμό Λούρο οφείλεται στη λειψυδρία, ανέφερε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του υποβλήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Η διαπίστωση αυτή έγινε και από την αυτοψία που πραγματοποίησαν την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου κλιμάκια των Δασικών Υπηρεσιών και των αρμόδιων Υπηρεσιών της Περιφέρειας, Η Διευθύντρια των Δασικών Υπηρεσιών χαρακτήρισε μάλιστα άψογες τις εργασίες που εκτελεί η Περιφέρεια, πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης εξηγώντας ότι πρόκειται για εργασίες που γίνονται σε όλα τα ποτάμια για την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων και την απομάκρυνση των ξηρών ποταμιών. «Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε όσα πρέπει για να είμαστε έτοιμοι για το χειμώνα και από την πλευρά μας θα κάνουμε προσπάθεια ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας», πρόσθεσε.

Σχόλιο της ΑΡ.Π.Η για τις δηλώσεις Σκρέκα
Σχόλιο της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΉΠΕΙΡΟ (ΑΡ.Π.Η) αναφέρεται στις δηλώσεις Σκρέκα περί εξόρυξης υδογονανθράκων στα Γιάννενα και της δεκαετής «κάλυψης αναγκών» της χώρας: «Οι δηλώσεις Σκρέκα δεν έχουν καμία σχέση με τις κοινωνικές ανάγκες του λαού της περιοχής μας που δεινοπαθεί από τις υπέρογκες αυξήσεις στην ενέργεια. Κριτήριο των δηλώσεών του είναι οι «παραχωρήσεις» και τα κέρδη των ενεργειακών ομίλων που ρημάζουν το λαό και ενισχύουν τις ενδοιμπεριαλιστικές αντιθέσεις και τους δολοφονικούς ανταγωνισμούς. Λέμε ΟΧΙ στις εξορύξεις υδρογονανθράκων. Λέμε ΟΧΙ σε ένα νέο γύρο εξόρυξης ορυκτών καυσίμων
Καλούμε το λαό της Ηπείρου να παλέψει για φθηνή ενέργεια σε ένα πλαίσιο παραγωγής-χρήσης ενέργειας με κριτήριο τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας και του δικαιώματός της σε μία αξιοβίωτη ζωή, σε ένα προστατευμένο περιβάλλον, μέσα από την αμφισβήτηση του καταναλωτισμού, του ενεργοβόρου καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής και της κατοχής των πηγών ενέργειας από το κεφάλαιο».

ΨΗΦΙΣΜΑ
To Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων χαιρετίζει την 49η επέτειο της Φοιτητικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένει ζωντανό και επίκαιρο, γιατί συμβολίζει τους αγώνες ολόκληρου του λαού μας και ιδιαίτερα της Νεολαίας για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, ειρήνη, δικαιοσύνη και ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 11 π.μ. θα γίνει κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου.
Ιωάννινα, 11 Νοεμβρίου 2022