Η ΑΡιστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο με εργαζόμενους της ΒΙΚΗ

Κλιμάκιο της ΑΡ.Π.Η αποτελούμενο από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Ζήκο Νίκο και μέλη των τοπικών επιτροπών της ΑΡ.Π.Η από την Άρτα, τα Γιάννενα και τη Πρέβεζα συναντήθηκαν με το πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων της ΒΙΚΗ και με εργαζόμενους της επιχείρησης. Αφού άκουσαν με προσοχή την άποψή των εργαζομένων για τη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά το «κανόνι» που έριξε ο εργοδότης τους, ενημερώθηκαν για το πλαίσιο των αιτημάτων τους. Η αντιπροσωπεία της ΑΡ.Π.Η παρουσίασε τη πρόταση που κατέθεσε στο περιφερειακό συμβούλιο για να συζητηθεί το ζήτημα της ΒΙΚΗ για να ανοίξει το εργοστάσιο και να γυρίσει ο κόσμος στις δουλειές του.

Η αντιπροσωπεία της ΑΡ.Π.Η τόνισε ότι η υποτιθέμενη «πτώχευση» του εργοδότη της ΒΙΚΗ ο οποίος κυκλοφορεί ανέμελα στην Άρτα (την ώρα που δικάζονται καθαρίστριες για «πλαστογραφίες») αποτελεί ένα καλοπαιγμένο έργο που διαρκώς επαναλαμβάνεται και αφήνει πίσω του εκατοντάδες ή χιλιάδες ανέργους, όπως είναι και οι 120 άνεργοι της ΒΙΚΗ.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ζήκος Νίκος τόνισε ότι αυτή είναι η «παραγωγική» ιδιωτική πρωτοβουλία πάνω στην οποία στηρίζουν την ανάπτυξή τους η κυβέρνηση , η μνημονιακή αντιπολίτευση και το τοπικό περιφερειακό κράτος αλλά και όσοι θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη.

Η ΑΡ.Π.Η καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Τη κρίση να πληρώσουν οι καπιταλιστές και οι τράπεζες
Ας αφήσουν (κυβέρνηση και τοπικό κράτος) τη κοροϊδία και τη προσπάθεια να ξεπλυθούν μέσω της «φιλανθρωπίας». Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων ΤΩΡΑ. Να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα του σωματείου.