Η Γ.Σ.Ε. Ε.τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και φέτος εστιάζει στο κρίσιμο ζήτημα της αποκατάστασης του εδάφους, της ερημοποίησης και της ανθεκτικότητας στην ξηρασία.
Με την κλιματική αλλαγή να εντείνει τα ακραία καιρικά φαινόμενα και να επιδεινώνει τις περιβαλλοντικές προκλήσεις, είναι επιτακτική ανάγκη να αναλάβουμε δράση για την προστασία και αποκατάσταση των φυσικών μας πόρων. Η αποκατάσταση της γης θα δώσει την δυνατότητα να παραμείνουν αλλά και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας σε ένα πολύ κρίσιμο κλάδο.

Η αποκατάσταση της χρήσης γης αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για τη διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Οι πρακτικές αειφόρου διαχείρισης της γης, όπως η αναδάσωση, η διαχείριση των υδάτινων πόρων και η προστασία των φυσικών οικοσυστημάτων, είναι ζωτικής σημασίας για την αναζωογόνηση των υποβαθμισμένων περιοχών.

Η ΓΣΕΕ, καλεί όλους τους φορείς να συμμετέχουν ενεργά στο στόχο προστασίας του περιβάλλοντος, υιοθετώντας πρακτικές που προάγουν την αειφορία και την περιβαλλοντική ισορροπία, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες εργασίας και εφαρμόζοντας βέλτιστες πρακτικές για μια καλύτερη και αξιοπρεπή εργασία.