Η ΔΕΕΠ ΝΔ Άρτας για φαινόμενα προσβολής ατομικών δικαιωμάτων

«Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν αναρίθμητες καταγγελίες, οι οποίες διαδέχονται η μία την άλλη και αφορούν σε φαινόμενα προσβολής και καταπάτησης θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων. Η στάση της κυβέρνησης είναι αποφασιστική. Ο Πρωθυπουργός ήταν ο πρώτος που ενθάρρυνε τη δημόσια καταγγελία της θαρραλέας Σοφίας Μπεκατώρου και προχώρησε σε αντίστοιχες νομοθετικές πρωτοβουλίες» σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΔΕΕΠ ΝΔ Άρτας, που υπογράφει ο Πρόεδρος ΔΕΕΠ ΝΔ Άρτας Νικόλαος Σπύρου.

« Η κυβέρνηση έκανε πράξη όσα ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά το χρονικό διάστημα διακυβέρνησής του, δεν τόλμησε επιδεικνύοντας ολιγωρία στο θέμα της κακοποίησης και εξουσιαστικής βίας. Το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας εστιάζει καταρχάς στην αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα αναφορικά με τα εγκλήματα που στρέφονται κατά της γενετήσιας ελευθερίας.

Μεταξύ των δράσεων κατά των φαινομένων κακοποιητικής συμπεριφοράς, ενδεικτικά εγκαινιάζεται η κεντρική διαδικτυακή πύλη, metoo.gov.gr, όπου θα συγκεντρώνονται όλες οι πληροφορίες και όλες οι πολιτικές μας γύρω από αυτό το θέμα ενώ το πρόγραμμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης επεκτείνεται από τον Σεπτέμβριο σε όλα τα σχολεία. Παράλληλα σύντομα θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή η σύμβαση 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στο εργασιακό περιβάλλον.

Όσο η κυβέρνηση ενισχύει το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο αποτροπής αλλά και καταστολής των σχετικών αξιόποινων πράξεων, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζουν προσηλωμένα στην πολιτική λασπολογία και απασχολημένα στη στήριξη γνωστού κατά συρροή δολοφόνου.
Χτίζουμε σήμερα για ένα καλύτερο αύριο. Μιλάμε, καταγγέλλουμε, αποκαλύπτουμε – ενθαρρύνουμε τα θύματα!».