Η "Δημοτική Αναγέννηση" στην απεργιακή κινητοποίηση των παραγωγών

« Αν και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο οι θέσεις των παραγωγών δεν έγιναν αποδεκτές από τη διοίκηση του Δήμου και από το δήμαρχο κ.Τσιρογιάννη (ημερήσια αποζημίωση, ημέρες ξένων παραγωγών συμμετοχής στη λαική) εμείς θα ξαναθέσουμε το θέμα στο Δ.Σ και θα διεκδικήσουμε ξανά τις προτάσεις πωλητών της Λαικής Αγοράς..» σημειώνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη του Δήμου Αρταίων Δημοτική Αναγέννηση που προχθές συμμετείχε στην απεργιακή κινητοποίηση των παραγωγών της λαϊκής αγοράς Άρτας, με την επικεφαλής της παράταξης Ταπραντζή Κοίλια Τζένη, με τους δημοτικούς συμβούλους Σωτήρη Βασιλάκη, Χρήστο Γιώτη, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες για τους παραγωγούς, τους πωλητές, τους καταναλωτές..

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση: «Δηλώσαμε ότι είμαστε δίπλα στους βιοπαλαιστές του πρωτογενή τομέα του Δήμου μας που αγωνίζονται για την επιβίωση τους.. Ζητάμε να μειωθούν άμεσα τα τέλη χρήσης τουλάχιστον 30%,να γίνουν ρυθμίσεις για προηγούμενα χρέη με τις ανάλογες εκπτώσεις, οι ημέρες των επισκεπτών παραγωγών να μην είναι παραπάνω από 2 μέρες ανά εβδομάδα.. Η λαϊκή αγορά της πόλης μας θέλει τη στήριξή μας, με δράσεις και έργα, και εμείς ως παράταξη στο Δ.Σ είμαστε δίπλα τους, δίπλα στους ανθρώπους του αγροτικού κόσμου που παλεύουν καθημερινά με αντίξοοες συνθήκες για την επιβίωση τους..

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης πως «Καταδικάζουμε την ενέργεια του Δημάρχου κ.Τσιρογιάννη που στη σημερινή διαμαρτυρία των παραγωγών στο Δημαρχείο, όπου κατέθεσαν τα αιτήματά τους, δεν έδειξε την ανάλογη ευαισθησία να τα παραλάβει ο ίδιος, ως όφειλε, αλλά ούτε καν να δώσει ένα αλληλέγγυο χαιρετισμό».