Η Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας και φέτος στην Πανελλήνια Γενική Έκθεση Άρτας

Πρωτότυπες δράσεις περιμένουν μικρούς και μεγάλους, που θα επισκεφτούν το περίπτερό της
Για ακόμα μία χρονιά, η Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας θα συμμετέχει με δικό της περίπτερο στο πλαίσιο της «10ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Άρτας», η αυλαία της οποίας ανοίγει αύριο στον εκθεσιακό χώρο «Κ. Βάγιας» στην Άρτα.

Πλούσιο υλικό και ποικίλες δράσεις είναι έτοιμα να υποδεχθούν μικρούς και μεγάλους επισκέπτες, μέσα από τα οποία θα ενημερωθούν για σημαντικά κοινωνικά ζητήματα.
Ειδικότερα, στο περίπτερο θα βρίσκεται εγκατεστημένος τεχνικός εξοπλισμός, με τον οποίο οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν εικονικές καταστάσεις που αφορούν στην οδήγηση και τα τροχαία ατυχήματα.

Συγκεκριμένα, θα υπάρχει προσομοιωτής οδήγησης αυτοκινήτου, συσκευή με λογισμικό εκτίμησης ταχύτητας για τη συσχέτιση της απόσπασης προσοχής με την οδική ασφάλεια και γυαλιά προσομοίωσης αλκοόλ, ουσιών και κόπωσης.

Ακόμη, στη διάθεση των μικρών φίλων θα υπάρχουν tablets, με εγκατεστημένα ειδικά σχεδιασμένα παιχνίδια κυκλοφοριακής αγωγής. Επιπλέον, μέσω αυτών, θα μπορούν να αναλάβουν τον ρόλο εκφωνητή του «100», αφού θα λαμβάνουν εικονικές κλήσεις, καθοδηγώντας στη συνέχεια τις αστυνομικές δυνάμεις για τη διαχείριση περιστατικών!

Τέλος, θα διανέμεται έντυπο ενημερωτικό υλικό σχετικά με την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, με τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο και με την οδική ασφάλεια.

Το περίπτερο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας θα είναι ανοικτό καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης (27/9-03/10-2024) και κατά τις ώρες 10:00-14:00 και 17:00-22:00 τις καθημερινές και 10:00-23:00 το σαββατοκύριακο.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας καλεί τους κατοίκους της Άρτας και του επισκέπτες της να ζήσουν μία συνολική εμπειρία, που συνδυάζει την ενημέρωση, την εκπαίδευση και τη διασκέδαση!