Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ για την φορολογική τακτοποίηση των Αγνάντων και Κτιστάδων

Για την «Φορολογική ένταξη των κατοίκων των Αγνάντων και των Κτιστάδων, της Άρτας στην ομώνυμη Δ.Ο.Υ», κατέθεσε ερώτηση ο Κωνσταντίνος Χήτας, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, στην οποία αναφέρει: «Σύμφωνα με ενημέρωση κατοίκων της Άρτας και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπικές ιστοσελίδες του διαδικτύου, οι κάτοικοι των Αγνάντων και των Κτιστάδων, της ευρύτερης περιοχής της Άρτας αιτούνται, δια του Επιμελητηρίου Άρτας, την φορολογική τους ένταξη στην Δ.Ο.Υ. Άρτας.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι των τοπικών κοινοτήτων Αγνάντων και Κτιστάδων, του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, οι οποίοι υπάγονται φορολογικά στην ΔΟΥ Ιωαννίνων, παρότι είναι μόνιμοι κάτοικοι και επαγγελματίες δραστηριοποιούμενοι στην Π.Ε. Άρτας, αναγκάζονται να μεταβαίνουν στα Ιωάννινα για την διεκπεραίωση ορισμένων υποθέσεών τους που υπάγονται από πλευράς δικαιοδοσίας στην Δ.Ο.Υ. Ιωαννίνων, ενώ για όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες μεταβαίνουν στην Άρτα. Αποτέλεσμα είναι να χάνονται ώρες εργασίας, να επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος μετακίνησης και σε πολλές περιπτώσεις, να απαιτείται η μετακίνηση μεταξύ των Περιφερειών για περισσότερες από μία φορές, λόγω της ανάγκης ανταλλαγής δημοσίων εγγράφων μεταξύ των ανωτέρω Δημόσιων Υπηρεσιών.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
Προτίθεσθε να ικανοποιήσετε το δίκαιο αίτημα των ανωτέρω πολιτών, εντάσσοντάς τους φορολογικά στην ΔΟΥ Άρτας, δεδομένου ότι και οι επιχειρήσεις τους έχουν την έδρα τους στην περιοχή της τελευταίας, ενώ είναι και εγγεγραμμένες στη Υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. του Επιμελητηρίου Άρτας;».