Η επιθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Άρτα

Την θέλω γαλάζια!!!
-Επίσκεψη σε χωράφια με ακτινίδια
-Κλειστή Συνάντηση με Παραγωγούς

Με υποδοχή δίπλα στο Γεφύρι και επίσκεψη σε χωράφια με ακτινίδια και συνάντηση με επιλεγμένους παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα σε κλειστό χώρο, ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άρτα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, επέλεξε να μην κάνει ανοιχτή συγκέντρωση, ούτε περιοδεία στο κέντρο της πόλης, συναντήθηκε με στελέχη της ΝΔ στην Άρτα και την Ήπειρο, στο Γεφύρι, ενώ εξέφρασε και την επιθυμία στις 7 Ιουλίου να είναι και η Άρτα γαλάζια!

Η Άρτα που στις Ευρωεκλογές, ήταν μία από τις έξι περιοχές που δεν είχε χρωματισθεί με μπλε χρώμα, αποτελεί στόχο της ηγεσίας της ΝΔ να αλλάξει χρώμα και όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ ««Ειδικά εδώ στην Άρτα έχω θέσει ένα ξεχωριστό πολιτικό στόχο. Θέλω στις 7 Ιουλίου όλη η Ελλάδα να είναι γαλάζια και η Άρτα να μην είναι εξαίρεση. Βοηθείστε με να κάνουμε και την Άρτα γαλάζια».

Ο κ. Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον βουλευτή Γιώργο Στύλιο και σε δεύτερο πλάνο από τους εν αναμονή υποψήφιους βουλευτές Ντίνο Παπαδημητρίου, Στάθη Γιαννούλη και Εύη Καραμπίνα, συνομίλησε με τους φίλους και ψηφοφόρους που τον περίμεναν στη Γέφυρα Άρτας. Παρών στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, αλλά και ο επανεκλεγείς δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης που συνόδευσε τον πρόεδρο της ΝΔ στις καλλιέργειες ακτινιδίων που χτυπήθηκαν πρόσφατα από το χαλάζι.

Ο Αρχηγός της ΝΔ στις φυτείες ακτινιδίου συνομίλησε με αγρότες οι οποίοι του ανέφεραν, ότι τα δέντρα τους έχουν πάθει σοβαρή ζημιά λόγω του καιρού, με αποτέλεσμα να έχει επηρεαστεί σημαντικό μέρος της συνολικής παραγωγής τους. Επ’ αυτού ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «θα φροντίσουμε οι αποζημιώσεις σας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα να είναι αναλογικές με την ζημιά που έχετε πάθει». Και πρόσθεσε πως «ο κανονισμός του ΕΛΓΑ είναι από τη δεκαετία του ‘50 και χρειάζεται δραστική τροποποίηση».

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε επίσης σε προσκληθέντες παραγωγούς και επαγγελματίες σε ιδιωτικό χώρο στη Βλαχέρνα.
«Είμαστε εδώ για να ενώσουμε όλους τους Έλληνες και για να σας εξηγήσουμε πως η Ελλάδα θα μπει σε μια ισχυρή τροχιά ανάπτυξης» είπε ο κ.Μητσοτάκης. «Θα στηρίξουμε τη μετάβαση σε έναν πρωτογενή τομέα ο οποίος θα έχει πραγματικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Θα βοηθήσουμε να μειωθεί το κόστος παραγωγής, θα στηρίξουμε τα συνεργατικά σχήματα, θα παρέμβουμε στον ΕΛΓΑ, έτσι ώστε σε περιπτώσεις καταστροφών να μην χρειάζονται 6 και 8 μήνες για να αποζημιωθούν οι αγρότες μας και τελικά να παίρνουν το 1/5 ή το 1/3 από αυτά τα οποία δικαιούνται (…) Πρέπει να περάσουμε από ένα μοντέλο επιδοτούμενης αγροτικής παραγωγής σε ένα μοντέλο όπου η επιδότηση δεν θα είναι μόνο συμπληρωματικό εισόδημα αλλά εργαλείο για να βοηθήσουμε την ανταγωνιστικότητα του πρωτογενούς τομέα», τόνισε χαρακτηριστικά.

O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε και τη σημασία που έχει η σωστή κατάρτιση για την ανάπτυξη του κλάδου: «Δυστυχώς οι αγρότες μας δεν έχουν σήμερα την πρόσβαση στη συμπληρωματική εκπαίδευση που θα τους χρειαστεί για να μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί σε ένα παραγωγικό περιβάλλον το οποίο αλλάζει γρήγορα. Από την άλλη έχουμε πολλούς νέους αγρότες, οι οποίοι θέλουν είτε να συνεχίσουν τη δουλειά των πατεράδων τους και των παππούδων τους, είτε να καινοτομήσουν οι ίδιοι και να επιστρέφουν στη γη τους και να αρχίσουν να παράγουν. Αυτοί όμως χρειάζονται εκπαίδευση, κατάρτιση και εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες. Εκεί έχουμε ένα μεγάλο κενό το οποίο θα καλύψουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης, υποσχέθηκε μείωση σε φόρους και κίνητρα, λέγοντας «Τα πράγματα τα τελευταία τέσσερα χρόνια για τους αγρότες έγιναν χειρότερα, παρά τις υποσχέσεις. Θα στηρίξουμε τον αγρότη και το αγροτικό εισόδημα, θα μειώσουμε τους φόρους για όλους τους Έλληνες».
Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την προστιθέμενη αξία που θα φέρει η σύνδεση των ελληνικών προϊόντων με τον ελληνικό πολιτισμό: «Πρέπει να υποστηρίξουμε το brand Ελλάδα και την ελληνική σημαία και στον πρωτογενή τομέα. Και να το συνδέσουμε με την ποιότητα. Και να πούμε βέβαια και μία ιστορία για αυτό διότι πολλά από τα πολύ επιτυχημένα brands, δεν έχουν να κάνουν μόνο με την ποιότητα του προϊόντος.

Γι’ αυτό και η σύνδεση των προϊόντων μας με τον πολιτισμό έχει τόσο μεγάλη αξία. Τα προϊόντα αυτής της γης δεν είναι μόνο καταπληκτικά προϊόντα επειδή η ελληνική γη βγάζει τόσο ωραία προϊόντα. Είναι συνδεδεμένα και με τον πολιτισμό και με την ιστορία μας. Και όλα αυτά αποκτούν ξεχωριστή αξία σε μία χώρα η οποία υποδέχεται 30 εκατ. επισκέπτες.»