Η θέση της ΔΕΕΠ ΝΔ ΑΡΤΑΣ για το “θέμα” του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΕΕΠ ΝΔ ΑΡΤΑΣ που υπογράφει ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΠΥΡΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΕΠ ΝΔ ΑΡΤΑΣ για το “θέμα” του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων τονίζεται πως «Η Οργάνωσή μας από την πρώτη στιγμή είχε καταγγείλει στον Αρτινό λαό ότι το να καταργείς μία αυτοδιοίκητη δομή και να μεταφέρεις την έδρα της από την Άρτα στα Ιωάννινα, όπου την πλειοψηφία έχουν οι συν – ηπειρώτες μας Γιαννιώτες, θα αποδειχθεί προβληματικό».
Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Χωρίς πλέον να μας προκαλεί έκπληξη, γίναμε και πάλι μάρτυρες άλλου ενός μυθιστορήματος με πρωταγωνιστές με βάση τις ταμπέλες τους, εμάς τους κακούς δεξιούς και καλούς τους πατριώτες της πρώην κυβέρνησης, οι οποίοι τώρα ως αντιπολίτευση, κόπτονται για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Άρτα, το μέλλον και την αξιοποίηση των τμημάτων του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων.

Τι έκαναν άραγε τα προηγούμενα 5 χρόνια που κυβερνούσαν για αυτό;
Επειδή φίλοι μας ούτε εμείς ούτε ο Αρτινός πολίτης έχει την μνήμη χρυσόψαρου σας ξαναθυμίζουμε τα ακόλουθα:
Η Οργάνωσή μας από την πρώτη στιγμή είχε καταγγείλει στον Αρτινό λαό ότι το να καταργείς μία αυτοδιοίκητη δομή και να μεταφέρεις την έδρα της από την Άρτα στα Ιωάννινα, όπου την πλειοψηφία έχουν οι συν – ηπειρώτες μας Γιαννιώτες, θα αποδειχθεί προβληματικό.
Πέραν αυτού είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι έστω εκ του μη όντως όπως αποδείχθηκε από τις κατηγορηματικές δηλώσεις των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων έγινε κάποια συζήτηση για να δείξουμε ως Αρτινοί τις προθέσεις μας.

Με αφορμή αυτή την συζήτηση όμως οι πρώην κυβερνώντες άρχισαν να καταγγέλλουν.
Εμείς τότε και τώρα και χωρίς τοπικιστικές διαθέσεις ξαναλέμε. Εμείς είμαστε υπερ της παραμονής και αύξησης των τμημάτων και κυρίως των σχολών στην Άρτα και μετονομασίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε πανεπιστήμιο ΗΠΕΙΡΟΥ. Είμασταν νοικοκυραίοι με αυτοδιοίκητη τριτοβάθμια δομή με έδρα την Άρτα και η περιοχή μας, από όπου καταγόταν ο τότε πρωθυπουργός και η προβεβλημένη Υπουργός μας, την ενσωμάτωσαν σε άλλη αυτοδιοίκητη δομή με έδρα τα υδροκέφαλα Γιάννενα.
Δηλαδή αυτοί που χαϊδεύανε τώρα καταγγέλλουν.
Ποιόν καταγγέλλετε φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως τον εαυτό σας;»