Η κούπα στο Λιμάνι…

Η θάλασσα του Πειραιά
από όλες είναι πιο γλυκιά
απ’ του Τζελέπη την ακτή
ως του Καραϊσκάκη
τα βράδια βόλτες έκανα
σαν ήμουνα ναυτάκι

Περαία μου, Περαία μου
με το Σαρωνικό σου
που έχεις για καμάρι σου
τον Ολυμπιακό σου

Η κούπα στο Λιμάνι φίλες και φίλοι… Λάκη, Νίκο, Σπύρο… μόνοι μας φτάσαμε στον τελικό και το πήραμε…

Θρύλε των γηπέδων Ολυμπιακέ
Δαφνοστεφανωμένε
μεγάλε και τρανέ

Έχεις δύναμή σου Ολυμπιακέ,
Τον πύρινό σου κόσμο
που δε λυγά ποτέ.

Ολυμπί Ολυμπί Ολυμπιακέ
Ομάδα ομαδάρα μου,
Μεγάλη μου αγάπη,
Ολυμπιακάρα μου.

Σε έξαλλους πανηγυρισμούς ξέσπασαν οι φίλοι του Ολυμπιακού και στην Άρτα αμέσως μόλις σφύριξε τη λήξη του αγώνα με την Φιορεντίνα ο ρέφερι… Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε με 1-0 κατακτώντας το Conference League.

Ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο ήρθε στην Ελλάδα, από τη μεγαλύτερη Ομάδα της χώρας… πετύχαμε το ακατόρθωτο…

Όσο κι αν ψάξω, δεν βρίσκω άλλο λιμάνι
Τρελή να με ‘χει κάνει, όσο τον Πειραιά
Που όταν βραδιάζει, τραγούδια μ’ αραδιάζει
Και τις πενιές του αλλάζει, γεμίζει από παιδιά….

******ΚΗΠΟΥΡΟΙ… Γειά σας πατριωτάκια… Ο Πούτιν –λέει- διόρισε γραμματέα του Κρατικού Συμβουλίου τον πρώην σωματοφύλακά του… σιγά το νέο… ο ΓΑΠ, διόριζε υπουργούς αυτούς που έπιναν μαζί καφέ στη Πάρο, ή τους άλλους (και άλλες ασφαλώς…) που έκαναν παρέα στα γυμναστήρια…

Ο Τσίπρας υπουργοποίησε όλη την παλιοπαρέα απ’ την ΚΝΕ… Ο Μητσοτάκης (ο Κυριάκος) έκανε υπουργούς τα ξαδέρφια του, τους σύντεκνους και τους μπατζανάκηδες… οπότε, προς τι η ενόχληση για τον Πούτιν;

****ΤΣΑΜΠΑ… Η Porsche ανανέωσε την εμβληματική 911 που πλέον διατίθεται και με υβριδικό σύστημα, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της. Η τιμή εκκίνησης της ανανεωμένης 911 έχει οριστεί στα 184.630 ευρώ και αφορά την έκδοση Carrera Coupe. H αντίστοιχη της GTS είναι 243.580 ευρώ, ενώ όσοι επιθυμούν την Targa που βασίζεται στην GTS θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 274.930 ευρώ.

Εσύ πατριώτη, ποια λες να πάρεις;

********ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ…. Δεν ξέρω γιατί, αλλά Κασσελάκης και Μητσοτάκης επέλεξαν να είναι με τον Κουτσούμπα, σε κάποιο έρημο νησί… Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM…

Σε ερώτηση για το με ποιον πολιτικό αρχηγό θα πήγαινε μπουζούκια, με ποιον θα έπαιζε μπάσκετ και με ποιον θα ήθελε να μείνει σε έρημο νησί, είπε: «Μπάσκετ θα ήθελα να παίξω με τον Νίκο Ανδρουλάκη, σε έρημο νησί θα ήθελα να πάω με τον Δημήτρη Κουτσούμπα για να καταλάβω τι κάνει κάποιον σήμερα να είναι κομμουνιστής και με τον Κασσελάκη θα πήγαινα στα μπουζούκια όχι για να δούμε ποιος είναι πιο λαϊκός, αλλά επειδή αυτό μου έμεινε ως επιλογή».

.»Στην εκπομπή «Θάρρος ή αλήθεια» τού Fipster στο YouTube εμφανίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης… Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να απαντήσει με ποιον θα προτιμούσε να βρεθεί αποκλεισμένος επί έναν μήνα σε έρημο νησί, έχοντας να επιλέξει ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη, Δημήτρη Κουτσούμπα και Νίκο Ανδρουλάκη, με ποιον θα πήγαινε στα μπουζούκια και με ποιον θα έπαιζε ποδόσφαιρο.

«Αποκλεισμένοι σε ένα νησί… θα ήταν με τον Κουτσούμπα. Με είχε πει φιντάνι και μπορεί να μην είχε άδικο» είπε, γελώντας, ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ εξήρε το χιούμορ του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ.

Για παρέα στα μπουζούκια διάλεξε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί, όπως ισχυρίστηκε, «θα δει ο κόσμος πόσο πιο λαϊκός είμαι εγώ από εκείνον», ενώ για να παίξει ποδόσφαιρο θα διάλεγε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς, όπως είπε, «με αυτό τον τρόπο δεν θα μιλούσαμε και πολύ»!

#Πάντως αυτό με τον Κουτσούμπα σε ερημονήσι, να το προσέξει ο Γραμματέας του ΚΚΕ… τα παιδιά μπορεί να θυμούνται τη Μακρόνησο και σου λένε, μάλλον αρέσουν τα νησιά στους κομουνιστές…

****** Limit Down… Η πτωτική τάση των ποσοστών της ΝΔ επιβεβαιώνεται σχεδόν απ’ όλες τις μετρήσεις των ημερών… Μου μεταφέρουν ότι «τρίζει» πολύ το 33%. Τόσο πολύ που κάποιοι λένε ότι μπορεί να πέσει και κάτω από 31% η ΝΔ, σημείωνε ο Κάλχας – Το Ποντίκι, σε σχόλιο…

Βλέπετε το ρεκόρ αποχής – το λέγαμε από προχθές και το ακούω έντονα από χθες και με δημόσιες τοποθετήσεις δημοσκόπων – είναι η μία «βόμβα» στις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις. Η άλλη «βόμβα» είναι ότι οι αναποφάσιστοι είναι περισσότεροι από κάθε άλλη φορά.

Γνωρίζουμε από προηγούμενες εκλογές ότι το ποσοστό των ψηφοφόρων που αποφασίζουν το τελευταίο 48ωρο ή και πάνω από την κάλπη ξεπερνά το 20%. Ε, εδώ, σε αυτές τις εκλογές μπορεί να αποδειχθεί πολύ μεγαλύτερο. Γι’ αυτό κρατήστε την αναπνοή σας και δέστε τις ζώνες σας. Το εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να κρύβει μεγάλες εκπλήξεις και να φέρει δυνατές αναταράξεις…

#Λες, πατριώτη; Αυτό με τις αναταράξεις, δεν μου αρέσει… είδες τι έπαθαν οι άλλοι…

*******ΡΕΚΟΡ… πάντως για αποχή – ρεκόρ στα χρόνια της μεταπολίτευσης, κάνουν λόγο και οι δημοσκόποι, εκτιμώντας ότι το ποσοστό συμμετοχής στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου ενδέχεται να μην φθάσει ούτε το 50%.
Ειδικότερα, όπως δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ ο Θωμάς Γεράκης, διευθύνων σύμβουλος της Marc, «θα έχουμε ίσως τη μεγαλύτερη καταγεγραμμένη αποχή σε εκλογές, είτε σε βουλευτικές, είτε σε ευρωεκλογές. Δηλαδή, υπάρχει ο κίνδυνος αυτή τη στιγμή η συμμετοχή να μην ξεπεράσει το 50%».
Όσο για τον αν είναι εφικτό το ποσοστό του 20% για τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που έχει βάλει ως στόχο ο Στέφανος Κασσελάκης, ο κ. Γεράκης δεν το απέκλεισε: «Εγώ το έχω μέσα στην πιθανότητα. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα το απέκλειε, βλέποντας και τις χρονοσειρές, όπου το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια ανοδική τάση»….

#Τότε να δείς, αναταράξεις… τότε να δείς…

******ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ… Εμείς μιλάμε για τα κόμματα, αλλά υπάρχουν και τα προσώπατα, δηλαδή ο υποψήφιοι ευρωβουλευτές που αγωνίζονται για μια θέση στην χρυσοτόκο «κούρνα» των Βρυξελλών… Σύμφωνα με τη δημοσκοπική δύναμη των τριών πρώτων κομμάτων, η ΝΔ αναμένεται να εκλέξει οκτώ ευρωβουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ τρεις ή τέσσερις και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τρεις…

Διαβάζω λοιπόν για λογαριασμό της ΝΔ, πως για μία θέση στην πρώτη πεντάδα παλεύουν με αξιώσεις ο Γιώργος Αυτιάς, ο οποίος εμφανίζεται να διατηρεί την πρωτιά, η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο Πύρρος Δήμας, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Φρέντι Μπελέρης… από την πέμπτη θέση μέχρι τη δέκατη, η «μάχη» γίνεται μεταξύ των Ελεονόρα Μελέτη, Μανώλη Κεφαλογιάννη, Βούλας Πατουλίδου, Δημήτρη Τσιόδρα και Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, την πρωτιά φαίνεται να έχει ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης, για τη δεύτερη θέση εμφανίζονται να παλεύουν η Σοφία Μπεκατώρου, η Έλενα Κουντουρά και ο Νίκος Παππάς, ενώ την πεντάδα φαίνεται να συμπληρώνει ο Ν. Φαραντούρης.

Στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το οποίο αναμένεται να εκλέξει τρεις ευρωβουλευτές, για την πρώτη θέση, μάχονται Ν. Παπανδρέου και του Γ. Μανιάτης, ενώ ακολουθούν ο Σάκης Αρναούτογλου, ο Κώστας Χρυσόγονος, ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Θοδωρής Ζαγοράκης και ο Λευτέρης Καρχιμάκης.

Από τον Ν.Α.Σ