Η «Κωστηλάτα» στο Προεδρικό Μέγαρο

Έψαλε τα κάλαντα στον Προκόπη Παυλόπουλο

Παραμονή των Χριστουγέννων, 24 Δεκεμβρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Κωστηλάτα» ταξίδεψε στην Αθήνα όπου έψαλε τα κάλαντα και χόρεψε στο Προεδρικό Μέγαρο και μπροστά στο Πρόεδρο, Προκόπη Παυλόπουλο.
Η αποστολή ξεκίνησε από την Άρτα τα χαράματα της 24ης και μετά από ένα ωραίο ταξίδι – βοηθούντος και του καιρού – έφτασε στην Αθήνα. Μετά από σύντομη στάση στο ξενοδοχείο «Πάρνων», του φίλου του Συλλόγου, Κώστα Αβράμπου, από την Ευρυτανία, τα μέλη της αποστολής φόρεσαν τις παραδοσιακές φορεσιές και αναχώρησαν για την Ηρώδου Αττικού. Μετά τα καλωσορίσματα και τον σχετικό έλεγχο, μπήκαν στην μεγάλη αίθουσα τελετών όπου στις 11 ξεκίνησε η γιορτή ενώπιον του Προέδρου.

Οι τοίχοι του Προεδρικού Μεγάρου αντήχησαν από τα Ηπειρώτικα κάλαντα: «Ελάτε εδώ γειτόνισσες τα σπάργανα να φτιάξουμε και τον Χριστό ν’ άλλάξουμε…» τραγουδισμένα από τα μέλη του χορευτικού και ην ορχήστρα του κλαρινίστα, Γιώργου Σβάρνα, ενώ ακούστηκαν και Ηπειρώτικοι ρυθμοί, «Ψηλά στην Κωστηλάτα… Μαρία λεν την Παναγιά» και έκλεισε με το τσάμικο «Τζουμέρκα μου περήφανα». Τα χειροκροτήματα ασταμάτητα και τα χαμόγελα περίσσευαν.

Ένα καλάθι με αρτινά προϊόντα όπως τσίπουρο και ούζο, τυρί Κασκαβάλ, αυγοτάραχο Αμβρακικού, μέλι Τζουμέρκων, γλυκό νερατζάκι καθώς τσάι και ρίγανη από τα βουνά μας ήταν τα δώρα του Συλλόγου. Ο πρόεδρος της «Κωστηλάτας» Γιάννης Παπαγιάννης, δώρισε μια χειροποίητη γκλίτσα και ευχήθηκε στον Προκόπη Παυλόπουλο να είναι και την επόμενη πενταετία στο τιμόνι της πατρίδας. Ο πρόεδρος δεν έκρυψε την έκπληξη του και ευχαρίστησε δεόντως τον Γιάννη Παπαγιάννη, χαιρέτησε όλα τα μέλη της αποστολής, φωτογραφήθηκε μαζί τους και τους απένειμε το μετάλλιο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Και στον Χόντο
Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε την επίσκεψη της αποστολής της «Κωστηλάτας» στο καλό φίλο και ιδιοκτήτη της αλυσίδας Hondos Center, κ. Νίκο Χόντο στο πολυκατάστημα της πλατείας Ομόνοιας. Το χορευτικό χόρεψε χορούς τόσο στην είσοδο του καταστήματος όσο και στο δέκατο όροφο όπου είναι η διοίκηση της επιχείρησης. Στον Νίκο Χόντο απονεμήθηκε πλακέτα, μια χειροποίητη γκλίτσα, παρόμοια με αυτή του προέδρου, και δύο καλάθια μες τοπικά προϊόντα από την Άρτα.