Η μάχη του μηχανογραφικού

Πανελλήνιες εξετάσεις 2020: Άνοιξε η πλατφόρμα, αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες

– Από Σάββατο 11-7-2020, μέχρι και την Παρασκευή 17-7-2020, η οριστικοποίηση

– Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, οι βάσεις εισαγωγής

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ σήμερα Παρασκευή 10-7-2020, μετά τις 12:00 το μεσημέρι, σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας.
Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που αναρτώνται στα Λύκεια με τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2020 περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
Ανακοινώνονται επίσης και τα στατιστικά στοιχεία για τις φετινές βαθμολογικές επιδόσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στις Πανελλήνιες 2020.
Υπενθυμίζεται ότι φέτος στις Πανελλήνιες οι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν να εξεταστούν είτε με το παλαιό είτε με το νέο σύστημα. Η διαφορά είναι ότι με το νέο σύστημα δεν εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των Ανθρωπιστικών Σπουδών στα Λατινικά, αλλά στην Κοινωνιολογία, και παράλληλα δεν υπάρχουν συντελεστές βαρύτητας στις βαθμολογίες των μαθημάτων.

Από αύριο η κατάθεση των μηχανογραφικών
Από το Σάββατο 11-7-2020, μέχρι και την Παρασκευή 17-7-2020, όλοι οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2020 θα μπορούν πλέον να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ), στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov.gr. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας, κανείς υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό του δελτίο. Από το υπουργείο Παιδείας προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής, όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (εκτός από την προγραμματισμένη τους εφημερία) θα λειτουργήσουν μία επιπλέον ημέρα, η οποία θα ανακοινωθεί προσεχώς, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους των Πανελληνίων 2020 στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.
Οι βάσεις εισαγωγής εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

Συγχαρητήρια από την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 
Από την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ εκδόθηκε ανακοίνωση που υπογράφει ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ηπείρου Κωνσταντίνος Καμπουράκης, και που αναφέρει τα εξής: «Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων συγχαίρουμε θερμά όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες των Σχολικών Μονάδων Περιφέρειας Ηπείρου που συμμετείχαν στις εξετάσεις αυτές. Χαιρόμαστε για τους μαθητές/τριες που οι προσπάθειές τους δικαιώθηκαν και οι κόποι τους ανταμείφθηκαν. Τους ευχόμαστε καλές σπουδές και ευόδωση των στόχων στη ζωή τους.

Στους μαθητές και μαθήτριες που δεν κατάφεραν να πετύχουν φέτος τον στόχο τους θα θέλαμε να τους επισημάνουμε ότι αξίζει να ξαναπροσπαθήσουν με μεγαλύτερη μεθοδικότητα και επιμονή και ότι όσοι αδιαπραγμάτευτα κυνηγούν τα όνειρά τους και δεν τα εγκαταλείπουν στο τέλος επιβραβεύονται.
Συγχαίρουμε, επίσης, τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι με κάθε τρόπο και καθ΄ όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους, στήριξαν τα παιδιά στην κοπιώδη προσπάθειά τους, καθώς και τους γονείς και κηδεμόνες που τους συμπαραστάθηκαν και μοιράστηκαν μαζί τους τις αγωνίες και τις προσδοκίες τους, σε μια χρονιά με πρωτόγνωρες συνθήκες και ιδιαίτερες δυσκολίες.

Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς που προσέφεραν πρόθυμα και με απόλυτη ευσυνειδησία τις υπηρεσίες τους, τόσο στα Εξεταστικά Κέντρα, όσο και στο Βαθμολογικό Κέντρο, ως μέλη των επιτροπών, ως επιτηρητές, ως βαθμολογητές και ως μέλη του επικουρικού προσωπικού, καθώς και τους διοικητικούς υπαλλήλους των Υπηρεσιών μας, οι οποίοι συνέβαλαν στην απρόσκοπτη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων και στην επιτυχή ολοκλήρωσή τους.
Εκφράζουμε τέλος τις θερμές ευχαριστίες μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη διαρκή και άμεση υποστήριξή της ως προς την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή, καθώς και στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία για μια ακόμη φορά συνεργάστηκε άριστα μαζί μας παρέχοντας την πολύτιμη βοήθειά της, με τρόπο διακριτικό και αποτελεσματικό, για την ομαλή και δίχως προβλήματα διενέργεια των εξετάσεων.

Εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στη νέα γενιά και ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, οραματιζόμενοι μια κοινωνία δίκαιη, αξιοκρατική, αλληλέγγυη και ανοικτή στην πολυπολιτισμικότητα, στηριζόμενη σε διαχρονικές αξίες και αρχές».