Η Παράταξη « Ήπειρος Όλον-Τόπος να ζεις» για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας στα Γιάννενα

Σε ανακοίνωση της Παράταξης « Ήπειρος Όλον-Τόπος να ζεις» για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και έρευνας που είναι χωροθετημένο στα Γιάννενα «εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία έναντι των τρεχουσών εξελίξεων σχετικά με την απόφαση της Περιφερειακής Αρχής Ηπείρου να προχωρήσει σε ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό για την ανάθεση σύμβασης παραχώρησης για την κατασκευή και λειτουργία του πάρκου υψηλής τεχνολογίας και έρευνας.

Ενώ η Περιφερειακή Αρχή προσπαθεί να ξεπεράσει τα προβλήματα που προέκυψαν από την απώλεια χρηματοδότησης και στήριξης από την κυβέρνηση της ΝΔ που ήταν «εκλεκτός της» καθώς και τις προσπάθειες αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του έργου, εμείς, ως παράταξη, δηλώνουμε αποφασισμένοι να σταθούμε ενάντια σε αυτήν την απόφαση που για μια ακόμη φορά φαίνεται να λαμβάνεται χωρίς καμία διαβούλευση, χωρίς καμία συμμετοχή των παρατάξεων και χωρίς κανένα αναπτυξιακό σχέδιο.
Τέτοιου είδους αποφάσεις δεν μπορεί να λαμβάνονται με βάση τα στενά συμφέροντα ή τις μονομερείς αποφάσεις του Περιφερειάρχη όταν μάλιστα αφορούν την ανάπτυξη και τη χρήση εκτάσεων των Ηπειρωτών.

Το γεγονός ότι η Περιφερειακή Αρχή επιδιώκει να παραχωρήσει έκταση 30 στρεμμάτων σε ιδιώτη για 31 χρόνια αντιπροσωπεύει μια εκκωφαντική έλλειψη διαφάνειας και συμμετοχής όλων μας στη διαμόρφωση του μέλλοντος της περιοχής μας. Αντί να επιδιώκει συνεργασία και διαφάνεια, ο Περιφερειάρχης επιλέγει τον δρόμο της μονομερούς απόφασης, προσπαθώντας να αναστρέψει το κλίμα της αποτυχημένης πολιτικής του και να εξασφαλίσει την υλοποίηση του έργου με κάθε κόστος.

Του υπενθυμίζουμε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου δεν είναι εταιρία real estate και θα σταθούμε ενωμένοι απαιτώντας από την Περιφερειακή Αρχή να επανεξετάσει την προσέγγισή της για το έργο αυτό από μηδενική βάση ακόμη και για την χρησιμότητα του έργου στο συγκεκριμένο σημείο όταν μάλιστα υπάρχουν φωνές που επιχειρηματολογούν για μη χρηστικό project στο συγκεκριμένο σημείο αλλά και την ώρα που αρκετές από τις εταιρίες που αρχικά ενδιαφέρθηκαν να στεγαστούν στο πάρκο έχουν ήδη τοποθετηθεί σε ιδιόκτητα ακίνητα ενώ κάποιες άλλες αναζητούν ήδη εκτάσεις σε άλλες περιοχές.

Οι Ηπειρώτες δικαιούνται να συμμετέχουν στις αποφάσεις που επηρεάζουν το μέλλον τους και να έχουν τη δυνατότητα να εκφράζουν τις απόψεις τους σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη και το περιβάλλον της Ηπείρου.
Η παράταξη «Ήπειρος Όλον-Τόπος να ζεις» θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης και θα δραστηριοποιηθεί προς την κατεύθυνση της προστασίας των συμφερόντων της περιουσίας των Ηπειρωτών.
Ο λαός της Ηπείρου αξίζει μια πολιτική που να βασίζεται στη συμμετοχή, τη διαφάνεια και την αμοιβαιότητα και όχι σε πρακτικές real estate και σκελετούς αφημένους σε αγροκτήματα και αλλού…».