Η παραβατικότητα των ανηλίκων ακουμπά και την περιοχή της Άρτας

Η σύλληψη νεαρού που απειλούσε συνομήλικο η κορυφή του παγόβουνου

Βανδαλισμοί από εφήβους σε παιδικές χαρές

Ραντεβού για ξύλο στο Παραλίμνιο

Οι ειδήσεις του τύπου «Άγρια συμπλοκή μεταξύ δύο ομάδων νεαρών σημειώθηκε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα στην Πάτρα», ή «Στον Πειραιά, τρεις ανήλικοι δέχτηκαν επίθεση από ομάδα 30 ατόμων, οι οποίοι τους απειλούσαν με μαχαίρι», ή «Ηλιούπολη: Ανήλικοι ξυλοκόπησαν 15χρονο για ένα μπουφάν» τείνουν να γίνουν καθημερινές στα δελτία ειδήσεων και στα ενημερωτικά site. Όμως η είδηση πως στην Άρτα «Ανήλικος απειλούσε με σιδηρογροθιά συνομήλικο» δείχνει πως τέτοια περιστατικά ακουμπούν πλέον και την τοπική μας κοινωνία.

Το περιστατικό παραβατικότητας ανηλίκου προς συνομήλικο του έλαβε χώρα στην Άρτα, όταν το παιδί απειλούσε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτώντας τις απειλές του, θα πρέπει να αφυπνίσει τις Τοπικές Αρχές, καθώς όταν το ανήλικο θύμα εντόπισε τις απειλές που είχε αναρτήσει ο συνομήλικος του και το κατήγγειλε στους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος. Όπως αναφέρθηκε και στο Αστυνομικό δελτίο, στην καταγγελία του νεαρού προσέτρεξε η αστυνομία της πόλης και συνελήφθη ο νεαρός που τον απειλούσε ενώ στην κατοχή βρέθηκε και σιδερογροθιά.

Και θα πρέπει αυτό το περιστατικό να αφυπνίσει την Τοπική κοινωνία και τις Αρχές, καθώς υπάρχουν καταγγελίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι νεαροί καταστρέφουν παιδικές χαρές και τα βράδια μέχρι και ραντεβού κλείνουν για ξύλο στο παραλίμνιο.
Όλα αυτά πρέπει να είναι σε γνώση τόσο των Αστυνομικών αρχών, αλλά και σε αρμόδιους τοπικούς παράγοντες που όμως θα πρέπει να ετοιμάσουν σχέδιο για την τοπική παραβατικότητα. Στα πλαίσια αυτής της προετοιμασίας πρέπει να συγκεντρωθούν στοιχεία να χαρτογραφηθούν οι παράνομες δραστηριότητες ώστε η λήψη μέτρων να αντιμετωπίζουν σε μόνιμη βάση το πρόβλημα και όχι να έχουν πρόσκαιρα αποτελέσματα καθώς η παραβατικότητα και μάλιστα η νεανική, κάθε χρόνο βλέπουμε να φουντώνει.

Στην καταγραφή της κατάστασης ως προς τα φαινόμενα παραβατικών συμπεριφορών που εντοπίζονται το τελευταίο διάστημα στην Άρτα και την ευρύτερη περιφέρεια του δήμου Αρταίων, πέραν των Αστυνομικών Αρχών, θα πρέπει να υπάρχει συμμετοχή αιρετών του δήμου, του Δημάρχου, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, προέδρων και μελών Συμβουλίων δημοτικών κοινοτήτων ώστε απόψεις, σκέψεις και παρατηρήσεις να ενσωματωθούν σε προτάσεις που θα πρέπει κατατεθούν από τη δημοτική αρχή προς ανώτερες αρμόδιες αρχές.